Jiakreatifelt

Jun 13, 2017

Celcom apa dah jadi
Assalamualaikum

Siapa pengguna celcom?
Mesti korang tahu apa yang berlaku pagi tadi?
Celcom buat hal lagi kali ni lebih tragis " no service .."
Haangin ,,,je rasa.
Tak boleh langsung nak buat panggilan mahupun sms.

Bayangkan rasa mcam tertipu bila berlaku macam nie tanpa ada notis terlebih awal.
Agak lama baru line ok
pas dah ok nie,aku pun g website celcom ..dan surpisingly nie lah notis dari celcom



Aku sebagai pengguna celcom rasa sangat tak adil dengan service yang diberikan.
Aku dah spent alot pada celcom nie..yela sebab aku buat installment phone dan postpaid jadi bile terjadi macam nie ,,rasa mcam menyesal tak sudah weyy...

Sebenarnya bukan ini kali pertama malah dah berbulan aku bersabar dengan kejadian nie.
Aku memang tak puah hati dari segi internet.Panggilan dan sms tiada masalah.
Internet sangat Slow dan kadang- kadang terus tak boleh connect.

Agak2 kenapala celcom jadi makin teruk lately nie.Bile kol customer service pasti ayat yang sama

"Kami akan mengambil report dan tindakan .."

Hurm...basi..!

Aku harap selepas ini celcom akan menambah baik perkhidmatan dan hati2 takut ramai yang berpaling ..nanti.

kbai...~




Jun 11, 2017

Jam buruj dah sampai

Assalamualaikum

Alhamdulillah dah 16 Ramadhan hari ini..
Syukur Allah masih berikan peluang untuk kite sentiasa memperbaiki diri .

Rabu lepas, aku order jam buruj nie.Itupun selepas beberapa hari aku berkira-kira samada betul ke tak keputusan aku.Kehendak atau keperluan.

Pestime tengok dah melting weyy.
Hanya seutas jam ada 12 fungsi dalam tu.Tak ke rasa macam owsem ..

So hari jumaat selamat mendarat jam buruj yang aku idamkan.

eksited bak hang.
Wane yang aku pilih warna kelabu

Jom reveal sat apa yang aku dapat 

1.FREE BOX JAM
2.FREE BAG KERTAS JAM BURUJ
3.NO CABUTAN BERTUAH MENGERJAKAN UMRAH
4.WARRANTY CARD SELAMA 1 TAHUN

Amcam..mengancam kan.Act inilah pertama kali aku pakai jam mahei.(bagi aku mahe la)Selalu beli jam range RM10-RM100..Untuk jam nie tak tahu kenapa aku nak sangat milikinya..tak salah kan untuk reward diri sendiri...

Mai aku cite kelebihan jam nie

MODEL TERBARU BURUJ, LEBIH EXCLUSIVE, DAN LEBIH MENARIK

APLIKASI UTAMA BW 03

1. AUTOMATIK KIBLAT
- hanya perlu tekan butang qiblat dan anak panah akan mencari sendiri arah kiblat tempat semasa. dari posisi mana sekalipun.

2. WAKTU SOLAT
- Waktu solat bagi seluruh bandar-bandar besar dunia, waktu solat akan auto update dan boleh juga ditambah kordinat bandar baru dengan mudah.

3. TULIS NAMA
- anda boleh tulis nama anda atau apa sahaja sehingga 7 huruf. dan boleh memilih samaada ingin memaparkan di depan skrin atau tidak.

4. PENANDA AL QURAN
- jam sudah dilengkapi dengan nama surah dan no ayat. hanya perlu pilih surah mana dan ayat berapa yang kita baca.

5. KALENDAR HIJRAH DAN MASIHI
- anda boleh memilih samaada mahu paparan kalendar hijrah atau masihi yang berada di mood utama jam.

6. DWI-BAHASA
- jam ini memberikan anda pilihan samaada mahu menggunakan Bahasa Arab atau Bahasa Inggeris.

7. ALARM
- selain alarm waktu solat. jam ini juga dilengkapi dengan aplikasi penggera jam biasa.

8. STOPWATCH
- kiraan dari 0.1 saat hingga 9 jam.

9. MOON AGE
- anda boleh mengetahui umur semasa bulan.

10. BATERI INDIKATOR
- akan menunjukkan kadar bateri semasa.

11. AUTOMATIK KOMPASS
- anda juga boleh mengetahui kedudukan darjah semasa dan mencari arah mata angin menggunakan jam ini.

12. DAYLIGHT SAVING TIME ( DST )
- untuk menurangkan waktu semasa 1 jam atau mempercepat 1 jam.

13. TAQWEEM
- jam ini dilengkapi dengan 6 cara kiraan waktu solat utama dunia. di Malaysia kita pilih EGYPT.

14. TIME DISPLAY
- boleh pilih ikut kesesuaian sistem 12/24

15. AZAN SAFETY
- boleh betulkan jika waktu solat yang dipaparkan lari seminit dua.

16. LAMPU LED HIJAU
- lampu led hijau yang sangat terang dalam keadaan gelap.


SPESIFIKASI TEKNIKAL

weight::130g
diameter:41mm
thickness : 13.50mm
length : 235mm



Tapi korang nak tahu tak selain dari jam buruj ekslusif nie..ada jugak jam lain.
Mesti korang tak tido malam kalau tengok..dan paling best ada FLASH SALES untuk jam special ramadhan dan Mikat.Nak tahu details korang wsap aku.Memang harga nangis ..mujo la aku dah beli dulu kalau tak memang aku rembat 1 lagi je.Geram plak aku rasa kan..

http://www.wasap.my/60174428730

Time ni la korang nak beli ntuk diri sendiri dan hadiahkan kepada orang tersayang.


Kalau nak berminat boleh je direct melalui aku..aku bantu korang cara nak dapatkan.


Jun 7, 2017

Kuching, Sarawak, Aku datang!!!

Ini adalah 1st time aku travel ke Kuching, Sarawak, jadi aku excited sangat2.Kali ni aku pergi dengan kawan baik aku.


Kerana terlampau eksited, aku dah pack baju dan barang2 untuk bawa p Kuching ni 3-4 hari awal.

Orang kata bersedia awal itu baik.(even sebenarnya aku ni jenis suka packing last minute).

Sempat la beli buku tour guide Kuching, and tanya member2 aku yang pernah ke sana. Apart from that, aku baca banyak blog yang cerita macam2 pasal Kuching dan apa yang kena buat bila kat sana, nak makan apa kat sana, tempat2 yang best2 kat sana..dan paling penting, aku kena la cari hotel untuk aku stay kat sana selama 2 hari 1 malam.

Memandangkan kitaorang berdua, jadi aku cari bilik yang ada king size bed or 2 twin bed. Mostly,kawan aku dan juga blog yang aku baca, syorkan untuk stay kat Pullman Kuching. According to the reviews, aku akan dapat tengok pemandangan yang menakjubkan dari Bandar Kuching dan Sungai Sarawak, dan Pullman Kuching juga menawarkan bilik yang luas dengan hiasan kontemporari serta mewujudkan persekitaran mewah 5 bintang dan suasana yang sangat selesa. Inilah baru dikatakan bercuti! Dapat release tension dan melupakan seketika kerja yang bertimbun di pejabat.


Due to positive feedback and reviews, aku terus book pullman kuching via traveloka tanpa ragu-ragu lagi. But prior to that, aku sempat usha kot-kot ada special offer on Pullman Kuching online. Bila dah tengok harga yang hotel tu offer kat Traveloka, aku dan member aku terus book bilik 2 twin bed, so dapat privasi skit nanti. And to my surprise, Traveloka ada bagi diskaun wei!! Teruja dapat harga murah, lagi excited la ktorang. Bercuti dan dapat diskaun..mengancam …kan.

THANKS TRAVELOKA



Masa yang dinanti-nanti kan dah tiba. Sampai je di Kuching, ktorg terus call uber untuk ke hotel. Jarak dari airport Kuching p Pullman hotel ni dalam 15-20 min. Sampai je hotel, ktorg terus siap2 nak cari makan. Lapar bak hang! Ktorg jumpa this one place yang nice. Tempat tu nama TopSpot Food Court.Kenapa kiteorang pilih Topspot? ini gara-gara terpengaruh dengan review blogger katanya tempat tu THE BEST SEAFOOD dan murah. Korang kene pilih sebab banyak stall kat situ dan insyAllah halal.Korang akan jumpa udang galah, sotong, udang harimau, ketam dan many more. Memang puas hati. Ktorg makan sampai tak ingat dunia!

                                            
Lepas tu, ktorg berkunjung ke Fort Margherita, kat situ adalah sebuah kubu lama dibina pada tahun 1879 oleh Charles Brooke, Raja Sarawak terletak di Kuching, Sarawak, Malaysia. Kubu ini adalah sebuah mercu tanda dan tugu dalam sejarah Sarawak yang bermula dengan Dinasti Brooke. Kubu ini, dibina dalam gaya sebuah istana kota Inggeris, direkabentuk untuk melindungi Kuching dari serangan lanun. Ia digunakan sebagai sebuah Muzium Polis dari 1971 sebelum ia diserah kepada kerajaan negeri Sarawak dan kini ia merupakan salah satu tarikan pelancong di Kuching.



Pada sebelah malam pulak, ktorg pekena mee kolok Sarawak yang sangat famous di tepi sungai Sarawak. Memang sedap, sampai sekarang masih teringat. Keesokan hari tu, ktorg ke Pasar Serikin, kat situ adalah tempat membeli-belah yang teletak di antara sempadan Malaysia dan Indonesia. Dekat je dengan Kalimantan. Pasar ni buka hari Sabtu dan Ahad ja, Hari lain tak buka. Dari hotel nak p pasar Serikin ni ambil masa dalam 1 jam 10 min camtu la. Pasar Serikin ni pun tempat yang wajib p kalau dak nanti menyesal tak sudah. Kat situ macam2 barang ada dijual macam gitar, ukulele, beg kraf, kebaya ala2 Kebaya Nyonya dari Indonesia. Tempat ni macam pasar di Padang Besar, Perlis. Cumanya, Pasar Serikin ni besar sikit dari bazar Padang Besar tu.

Waktu petang, ktorg terus p ke Damai Beach untuk mandi-manda kat situ, pemandangan dia memang cantik dan kita bole nampak Gunung Santubong. Selepas tu ktorg ke Kampung Budaya Sarawak dan ini ada lah satu tarikan yang menarik di mana ia merupakan mikrokosma budaya seluruh Negeri Sarawak. Digelar sebagai 'muzium hidup', kampung ini mempamerkan gaya hidup dan kediaman tradisional daripada kumpulan etnik utama di Sarawak. Antara barangan yang dipamerkan adalah peralatan memasak, peralatan tradisional, alat muzik dan banyak lagi. Kemuncak lawatan di sini ialah persembahan kebudayaan diadakan pada pukul 11.30 pagi dan 16:00 setiap hari.

Keesokannya, ktorg check out pukul 8 pagi dan pihak hotel juga telah menyediakan shuttle untuk ke airport jadi lagi senang kerja kami, tak payah call uber or teksi. Ktorg boarding dan balik ke Semenanjung dengan hati yang puas hati walaupun ada lagi tempat yang belum kami terokai lagi.

Takpelah, tu plan lain kali ..
InsyaAllah bersama suami…J

Sekian berakhir percutian kitorang yang singkat.
P/S: Tiada sajian gambar- gambar menarik.


Jun 5, 2017

MATA KIRI BERKEDIP: KENAPA ?
Assalamualaikum

Dikesempatan ini nak ucapkan Selamat Berpuasa dan menjalani ibadah di Bulan Ramadhan ini.
Semoga ramadhan kali ini melahirkan jiwa baru buat kite semua  dan seterusnya amalan di terima.InsyaAllah...

Dari pagi tadi mate kiri asyik berkedip je..
runsing pun hado dan aku pun rajin g google..

Nah inilah hasilnya

1. Pertanda Akan Bertemu Seseorang yang Lama Dirindukan

Arti pertama dari terjadinya kedutan mata sebelah kiri atas adalah Anda akan bertemu seseorang yang sudah lama tidak Anda jumpai dan Anda sangat merindukannya. Orang tersebut bisa anggota keluarga, saudara, sahabat lama, atau orang-orang yang sempat dekat di hati Anda.

Dalam beberapa kesempatan, penulis pun sempat “niteni” kejadian-kejadian yang dialami oleh penulis sendiri setelah mengalami mata kedutan di sebelah kiri atas. Dan hasilnya benar saja! Hampir 85% apa yang terjadi sesuai dengan ramalan tersebut.

Nota kaki: Agak siapa lah aku nak jumpa nie..

2. Pertanda Akan Menemukan Barang yang Sudah Lama Dicari



Selain pertanda akan bertemu seseorang yang lama dirindukan, arti kedutan mata kiri atas juga bisa merupakan pertanda bahwa Anda akan menemukan barang yang sudah lama Anda cari dan tidak pernah ditemukan, misalnya uang kembalian belanja yang terselip di suatu tempat, potongan kuku yang dicari-cari selama berminggu-minggu, atau berkas-berkas penting yang lupa Anda letakan di mana.

nota kaki: Rasanya takde barang yang hilang 

3. Pertanda Akan Memperoleh Keberuntungan atau Rezeki

Kedutan mata kiri atas juga dapat diartikan sebagai pertanda bahwa Anda akan memperoleh keuntungan, rezeki, atau hal menyenangkan lainnya. oleh karena itu, jika Anda mengalami kedutan pada bagian kelopak mata ini, diharapkan untuk tetap bersikap baik agar rezeki yang mendatangi Anda tidak kabur dan berpindah ke orang lain.

Nota kaki: InsyAllah amiin..

4. Pertanda Akan Terkabul Keinginan Lamanya

Jika Anda mengalami kedutan mata kiri atas dengan tempo cepat dan terjadi terus menerus, Anda mungkin saja akan mendapati keinginan yang sudah lama terpendam menjadi kenyataan dalam waktu tak lama lagi. Hal ini sesuai dengan isi primbon yang kami kutip. Di sana dijelaskan jika kedutan mata kiri atas secara cepat dan terus menerus adalah alamat jika akan terkabulnya keinginan lama Anda.

Nota kaki: ya Allah yang ni bila aku baca aku senyum sendiri.Sebab memang ada impian yang dah lama aku pendam.InsyaAllah semoga ia bakal jadi kenyataan.Amiin


Segalanya dari Allah..maka bukanlah untuk mempercayainya 100% .
Sandarkan kepada Allah dan kepadaNya kita bertawakal.


May 30, 2017

TAHNIAH FIZO OMAR DAN MAWAR


ALHAMDULILLAH DAN TAHNIAH KPD MAWAR DAN FIZO.

Setelah menjalani pembedahan dan berbagai rawatan susulan akhirnya dengan izin dan rahmat Allah SWT Mawar hamil.
Sekarang dalam peringkat awal kehamilan. Dalam kaedaan biasa, risiko gugur sebelum 12 minggu kehamilan adalah dalam lingkongan 10 %. Risiko ini meningkat bagi mereka yg mengalami masalah kesuburan dan khususnya yang menjalani pembedahan pada peranakkannya.

Mari kita doakan agar kehamilan Mawar akan terus tumbuh dan berkembang secara normal sehingga cukup bulan ( 37 - 40 minggu). Aamin.

Nasihat saya kpd Mawar dan Fizo.

1. Banyakkan amal ibadah, solat, baca quran, zikir, selawat dan berdoa terus menerus.
Banyakkan bersedekah dan menolong orang2 miskin, tua dan dhaif khususnya dibulan ramadan yg mendatang

2. Senyum selulu dan bercakap lunak. Bila jumpa orang islam ucapkan 'assalamualaikum'
Hubungkan dan kukuhkan silaturrahim

3. Rehat banyak2, tenangkan fikiran dan kurangkan kerja2 berat serta perjalanan jauh dan tangguhkan penerbangan. Pada asasnya kurangkan stress kerana ia bolih mencetuskan kuncupan rahim dan seterusnya mengancam untuk gugur.
Lakukan 'deep breathing exercise' berulang2 bila ada peluang untuk kurangkan stress dan meningkatkan bekalan oksijen kesemua tubuh badan khususnya rahim yg sedang hamil.

4. Makan bahan2 berzat dan berkhasiat, yang segar dan mentah. Lebihkan buah2 dan sayur2, jus buah2 dan salad.
Imbangkan makanan dengan lauk2 yg jadi sumber perotin serta makanan2 pembekal karbohaidret dan lemak.

5. Jangan lupa makan multivitamins, folic, vitC, vit E dan fish oil untuk menampong pertumbuhan janin dalam rahim.

6. Dalam tiga bulan pertama penting rahim diperkuatkan dengan hormon progesterone. Ini bolih diberi sebagai suntikkan - inj proluton atau tablet 'duphaston'

6. Tentukan cukup tidur , 7-8 jam setiap hari. Hubungan intim suami isteri perlu dikurangkan atau dikawal dalam peringkat awal kehamilan.

7. Kita semua tumpang gembira dan mendoakan agar kehamilannya akan berjalan lancar dan seterusnya mendapat zuriat terbaik. Aamin Ya Robbal Alamin.


SUMBER:

______________________________________________________________


Tahniah sekali lagi kepada mawar dan fizo omar..
Sudah semestiinya berita seperti ini amatlah dinantikan oleh setiap pasangan yang sudah berkahwin.Termasuklah aku dan suami.
Doakan kami jugak ye..

Sesungguhnya perancangan Allah itu Adil pada tempatnya.
Ada yang direzekikan menimang zuriat sendiri cepat dan begitulah sebaliknya..
Yang paling penting jangan berputus asa dengan rahmat Allah.



May 29, 2017

HANDSOCK KHADIJAH  ~NEW

Details Handsock Khadijah
  • Gabungan Material lycra crepe yang lembut memberi keselesaan kepada si pemakai.

.
  • Ukuran Panjang ±38-39cm, Ukurlilit di bahagian pergelangan ±15cm,

di bahagian lengan ±22cm, boleh stretch hingga 24cm.
(free size muat hingga L/XL)

  • Material stretchable, grip selesa di tangan. 

  •  Design khas handsock berjari hanya di @(nama ig/fb)

..
Harga RM14.90 sepasang; exc postage.

 Harga promosi RM12.90 SAHAJA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard