2011 - Jiakreatifelt

Dec 19, 2011

Mahu ku....

Dec 14, 2011

ALLAH..MAJIKAN KU....
SALAM...dan hai...kawan2 semua...

jadi kan ALLAH..sebagai majikan tertinggi...bukannya bos..kite..apabila kite terlalu sibuk dengan kerja dunia..jgn lupa menunaikan hak yang paling utama...iaitu SOLAT..ramai orang yg di luar sana terlalu takjub..dengn mengejar fitnah dunia ini..marilah kita sama2 muhasabah diri...sentiasa kembali pada Nya...sekadar perkongsian bersma...maaf kan segala kekurangan....

okeylah..bgi kawan2..yang nak order bantal comel2..cantik2..boleh klik sini...

Dec 8, 2011

BUKU INI TERBAIK
MARI2 ...kawan2..daptkn ini buku..njh baru je khatam...sangt lengkap..dan bnyk perkara yang njh bru tahu...alhmdulilh... 

Dec 6, 2011

ORDER FIFAT

Nov 30, 2011

genap 24 tahun
hepi besday..to me...lalalala...
huhuh..tarikh keramat buatku..pada 30/11/2011...bersamaan 4 Muharrm 1433 H..

GENAPLAH 24 TAHUN umurku kini..kepada kawan2 yang wish kat fb..n nset terima kaseh semua..x dpt nk bls semue..juz mmpu like j..hiihihh..
ini juz sbhgn yg njh..printscreen..mf la kawan2..btw, terimakash dengn doa2 semua..love yaw...

dan terima kash kepada my bos..treat me ..pizza..yumm...yum....

sanah helwah...untuk diriku....
moga aku menjadi lebih matang ...hihihi


Nov 25, 2011

November 25, 2011

1433 H

by
1433 H
salam dan hai ..kawan2..semua...
sedar atau tidak...?Tahun Baru ISLAM...1433 H semakin menjengah..kita..
so apakah persediaan kita menyambut kedtgn tahun baru islam,..ini..?
  • Niat yang ikhlas mengharapkan keridaan Allah SWT semata;
  • Mengucapkan syukur kepada Allah atas segala nikmat yang telah dilimpahkan-Nya, nikmat kesehatan dan rezeki, serta bersalawat kepada Nabi Muhammad SAW, keluarga, sahabat, dan pengikut beliau. Pada tahun baru ini, kita mensyukuri seluruh nikmat dan karunia yang telah diberikan Allah di tahun sebelumnya agar nikmat tersebut bertambah dan tidak dicabut-Nya.
  • Membaca doa, berharap dan bermohon kepada Allah SWT agar meridai dan menerima amalan-amalan yang dilakukan sebagai ibadah yang diterima, serta tetap menjadi pengikut Rasullah SAW yang setia hingga akhir hayat, serta tidak kembali keharibaan-Nya kecuali dalam keadaan berserah diri kepada-Nya, sebagaimana yang diperintahkan-Nya kepada kita: “Dan janganlah kamu mati, kecuali dalam keadaan beragama Islam.” (QS Ali Imran 102).
  • Banyak bertafakur untuk bermuhasabah dengan bertambahnya umur ini, karena sesungguhnya dengan bertambahnya usia, berarti hakikatnya berkurang kesempatan untuk hidup di dunia ini.
  • Memanfaatkan kehidupan dunia ini dengan sebaik-baiknya untuk mempersiapkan kematian yang khusnul khatimah, atau kehidupan yang abadi; tidak terjebak dengan “permainan” dalam dunia.
  • Mempersiapkan diri dengan bekal takwa sebagai sebaik-baiknya persiapan dan bekal.
  • Memelihara dan menjaga diri dari perbuatan syirik, bid’ah, maksiat, dan perbuatan dosa lainnya.
  • Menghindari pesta pora yang menyalahi ajaran Islam.
  • Meningkatkan, menganjurkan bersedekah.

 oklah..kawan2...selamat menyambut kedtangan Tahun Baru Islam..mOGA tahun ini menjadi kan kite lebih baik daripada tahun lepas...insyaALLAH..

Nov 1, 2011

doodle yang ke3

Oct 31, 2011

hadiah dari indon
terima kasih buat insan yang bagi kat saya buku nie..xd pape pun..saya suke coz comey..hihihi
saja2 letak dlm blog ini kerna menunjukkan 1 bentuk penghargaan kepada anda kerna hadiahkan kepada saya ...

Oct 27, 2011

my 2nd doodles



salam..jeng jeng jeng,,,
inilah doodle yang ke2 jia wat...
O.R.D.E.R  AINA




pesanan penaja: abaikan gmbar background di belakang k..

salam...hai kawan2...order yang ini dari aini..dari selangor..terima kasih aini kerna order dari jia ..
papeun, aini order kusyen merah bercorakkan hijab girl..yang ditulis anis...comey x..?

okey lah..sampai di sini sahaja untuk kawn2..
kawan2..ada promosi terbaik untuk kawan2...jom klik sini

Oct 25, 2011

saya budak baru belajar

salam...
hihiih..ok x doodle nie..?jia baru try test buat..guna microsoft excel.kredit to:http://nurdaniub.blogspot.com/** dengan tuto die.amacm..?komen sket kawan2..
TAWARAN DARI JIA
pink x 1( jia x tangkap molek gambr nie..sowi**)


hijau x1

maroonx 2
SALAM...
HI...kawan2..agak2 dah lama jia x update sesuatu yang baru untuk kawan2..kali ini..untuk pertama tama kalinya jia menawarkan sesuatu kepada kawan2.nampak x warna-warna kain seperti di atas..bukan jia nak jual kain ok...?hihihi..jgn salah fham..sebenarnya kan jia nak promosi kan kat kawan2 bahawa dengan kain ni apakah yang boleh kita buat..?

bantal, kusyen,..ermm**itu je la femes nie..
so untuk pengetahuan kawan2..ada harga istemewa jia nak tawrkan kepada kawan2..iaitu kawan2 boleh menempah bantal (14 X 14 INCI)mengikut pilihan  warna seperti di atas dengan harga RM30 sahaja.. dan lagi 1 POSTAGE ADALAH PERCUMA...yea yea...
so kawan2 boleh pilih je mane 1 idaman kalbu dan boleh request design ..insyaALLAH..jia buat..xd harga tersembunyi ...harga tetap RM30...Apalagi nak di menungkan..mai..rebut la peluang yang ada!!:

  1. ..............................( pinkx1)
  2. ..............................(hijaux1)
  3. ..............................(maroonX1)
  4. ..............................(maroonX1)

so kawan2..promosi ni terhad hanya untuk 4 orang yang cepat menempah dari jia..
cepat2...beratur..
INI adalah penghargaan terima kasih dan lots of love untuk kawan2 jia yang support jia sampai saat nie..moga2 Allah terus memurahkan rezeki kawan2..dan jia sekali.aaminnnn
nak order klik sini k..
ORDER KIRAH a.k.a jiranku
keychain(riha)

hp strap( k-ah)

hp strap( cha)
salam...
hai semua...jeng2..order kali ni datangnya dari jiran jia..hihi..kirah namanya.dia minta tulis kan nama.1 untuk kawan nya..i untuk diri sendri dan 1 lagi untuk abg nya..
xd pape pun yang jia nak tulis..nanti kate membebel pulak..kan kan...jom kita layan gmbr2..k

Oct 20, 2011

KITA BERSAUDARA

Oct 18, 2011

October 18, 2011

wordless

by
wordless

Oct 17, 2011

SELAMAT HARI LAHIR, IBU
SELAMAT HARI LAHIR 

Buat ibu ku, ESAH BT ABDUL AZIZ...yang kini dah hampir 24 tahun beliau membesarkan ku dengan penuh kasih sayang dan tiada pernah meminta di balas..jutaan terima kasih ibu..
Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibubapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung susah payah dan telah melahirkannya dengan menanggung susah payah. [al-Ahqaf 46:15]

Aku hanya menduga 
Tidak mampu merasa
Sebenar-benar perasaanmu

Pengorbanan yang kau lakukan
Untuk dewasakanku
Hanya bisa ditanggung hati ibu
** lirik: air mata ibu- siti nurhaliza

tiada apa yang dapat ku balas jasa mu...sekalipun ku balas dengan kemewahan dunia ..belum tentu dapat menandingi jasa2mu..

October 17, 2011

BORED

by
BORED

Oct 14, 2011

October 14, 2011

SPEECH LESS

by
SPEECH LESS
Sedikit perkongsian...moga2 ada manfaat nya untuk kita bersama....

Oct 10, 2011

O.R.D.E.R LIENA
SALAM...semua..
ape khabar kawan2...?Rasa2nya dh lama jia x update blog nie...kan..mgkn kawan2 mnnti apakah coretan jia kali nie..
so mcm biasa..bgaikan pisang goreng panas...order liena kali nie..adalah bantal couple..
warna pilihan adalah ungu, dan tulisan pink kalerrr...ditambh kartun ..** jenuh jugak jia buat ...tpi ada la rupe skit2 kan...hihih
so jom tgk bgaimnakh hasilnya...tadaaa...!!
encik mickey n pn minnie

mr /mrs yiena


oklah..liena..hope suke yea...maaf lambt buat...tp alhmdulilh...dpt siapkan sebelum 18 hb nie kan..kan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard