Alhamdulilah,selepas 3 hari

by - August 03, 2011

sememangnya,pada awal aku blogging adalah untuk mengisi masa terluang..disamping memang aku minat untuk berkongsi apatah lagi ia dapat memantapkan kemahiran aku dalam menulis(mana tahu suatu hari nanti aku jadi penulis novel islamik ke,insyaAllah..doakan :])tapi untuk sampai ke detik itu,mungkin jauh lagi perjalanan ku.baiklah,berbalik kepada tajuk seperti di atas..mungkin korang tertanya..kan.

Tips ini adalah untuk mereka2 yang masih kurang tahu(yang dah tahu .tolong tutup mata ok?)tidak salah rasanya untuk aku berkongsi cara2 mendapat earnings sambil online.Alhamdulilah,baru 3 hari aku buat secara main-main,cepat je naik akaun aku(syarat,korang kena buat dengan sabar jangan paksa orang lain untuk klik)

Untuk yang belum berdaftar dengan SAYS.COM

  1. daftar SINI 
  2. selepas tu,korang pilih sign up k.(kotak warna kuning)
isi lah usernama anda,email dan password^^
3.selepas dah berjaya isi,akan ada link untuk korang resend ke email korang (ini adalah bertujuan utk mengaktifkan akaun korang )korang kena bukak email korang untuk verify registration korang ok?
4. selepas berjaya aktifkan,akan keluarlah your profil is active
5.langkah seterusnya,korang akan tengok my earnings korang RM0.00.SO,bagaimana nak menambahkannya?
6.invite kawan2 korang utk join.tahu tak,1 kepala yang join gna link korang,korang dpt singgit
7.macam mane nk invite...?korang g klik kat invite friends(berdekatan dgn gmbr profil korang)gunakan link korang yg di beri tuh,dan promote seluas lautan!contoh url korang : http://says.com/my/jia25/invite
8.Jgn lupa utk tambahkan pendapatan..dgn share iklan2 yang ada kat situ k..
 nak promote iklan pulak,korang tekan RECOMMENDATIONS,akan keluar lah senarai IKLAN.Korang pilih iklan,dan kemudian klik.Akan keluar seperti gambar di bawah:
UNTUK PERTAMA KALI LOG IN,korang akan di ajar cara2 untuk kongsikan iklan dengan kawan2 korang.
jangan lupa untuk klik GENERATE UNIQUE URL>>akan keluar seperi macam nie
copy link itu dan kongsikan nya di wall fb ke,twitter ke, dan blog..
9.Jika korang nak cash out,tekan REWARD HISTORY..dan klik pada kotak atas sekali CASH OUT(hanya boleh cash out RM50 ke atas..)nanti isila nama,no akaun dan apa yang perlu..ok?
10.Baiklah,itu sahaja..harap2 ia dapat membantu kawan2 semua.

You May Also Like

3 comments

  1. salam kak...sy da ok pasal earning tu..hehe...dia cuma lmbt sikit nk appear...tq

    ReplyDelete
  2. Thanks for this information.very Interesting and Good work, keep sharing.

    http://organichealthplanet.com/

    ReplyDelete