April 2012 - Jiakreatifelt

Apr 30, 2012

TERIMA KASIH
AS SALAM SEMUA:n:
Sekarang jam di dinding menunjukkan pukul 3.52petang.Petang begini entah kenapa jari-jariku rajin menaip sesuatu. :face1:Mate mula mengantuk..tetapi tetibe hilang ..sebab..hikhikhik cuma tak sangka yang contest jia buat dapat sambutan ( walaupun tidak semeriah contest orang- orang lain ) tetapi jia belajar sesuatu perkara yang baru. Hari ini adalah hari terakhir contest jia.So, malam ini Jia akan:d: update follower jia yang terakhir pada pukul 12.00 tgh malam( 30 April 2012 ) .Sesiapa yang mengfollow pada 12.01 am; 1 Mei 2012 ( x sah la yerr ):134:..HADIAH CRAFT yang sedang bermain di fikiran sekarang ini adalah adalah:t:

BEKAS TISU YANG COMEL dan key chain, hp strap, atau bookmark
:w:

Siapa kah pemenang - pemenang nyer..??:c:

:face75:ENTRY AKAN BERSAMBUNG PADA ESOK HARI..INSYAAllah...


:100:Akhir sekali, ucapkan alhamdulilah ..syukur kepada Allah:face2:


Apr 26, 2012

sedang mencari follower yang bertuah...
As salam dan selamat hari khamis.Kawan2 tahu Berapa hari bulan hari ini?26 April 2012 bersamaan 5 Jamadilakhir 1433 H. Cepat nya masa berlalu kan.Sedar tak sedar Jia dah pun mendirikan rumah tangga ni selama 4 BULAN.Alhamdulilah, hidup dalam alam rumahtangga ini amat menyeronokkan..malah banyak cara boleh kumpul pahala( ni sebagai galaKan kepada kawan2 untuk mendirikan rumah tangga di awal usia)...

Okeylah, kali ni ..jia sangat- sangAT RAse nak buat baik...erm, Jia sedang mencari follower yang bertuah..
( follower jia x la banyak pun )..Jia nak cari follower bertuah untuk dapatkan beberapa hadiah istemewa..Bagi yang nak jugak mencuba nasib dan masih belum menjadi follower jia, boleh lah menjadi follower jia k...masih di buka dan terbuka...(at the same time.jia nak promote kan blog jia pada kawan2 yang tak pernah singgah lagi ke sini)...

Contest follower bertuah ini ; 

  • Sah dari 26 April 2012 (Khamis) - 30 April 2012(Isnin )
  • pEMenANg akan diberi hadiah istemewa iaitu barang2 craft dari jia sendiri 
  • aPA  yang perlu ada buat adalah menjadi MY FOLLOWER      dan ingat anda follower yang ke berapa.follow la dengan ikhlas ok  ( X PERLU susah2 nak kena buat entry ) senang , mudah je kann
  • follower bertuah adalah seramai 3 orang( Jia akan pilih secara rawak )
  • Jia akan menghubungi pemenang melalui blog jia sendiri pada   1 hb Mei 2012 ( selasa )*** so kawan2 kena rajin2 la singgah blog jia k
  • pemenang yang berjaya perlu komen pada entry jia pada 1 Mei 2012 nanti .ok.?...

ok x..?kawan2 paham x ..contest jia kali ini..Jia harap ia mendapat sambutan .InsYa Allah.AMINN..

WASSALAM...tapi sebelum tu jangan lupa ucapkan alhamdulilah...syukur kepada Allah

Apr 19, 2012

OH CUAK....
AS SALAM SEMUA...DAN SELAMAT PETANG KHAMIS 

Apa khabar semua?harap2 kita semua mendapat perlindungan dari Nya.aminn..Kali ni , jia free sikit.huhu..x dapat mane2 lagi order...so, nak promote sat..sesiapa yang berminat nak order BANTAL COUPLE...masih terbuka lagi..jom jom jom....
okey lah, semalam..jia dapat panggilan dari pada MAIWP( apakah itu...???) hihih..nak tahu search la kat google( nanti msti korang akan gi tau pERlu kerr..???)
okeylah...apa yang merepek nie.
sebenarnya, jia dapat panggilan interview..terharu nya...dan cuak pun ada nie..yela, dah lama meninggalkan zaman2 nie...paling last di interview pun masa tahun lepas..itu pun majikan jia main2 je..so, x d la cuak sngt...NI la pertama kali jia di interview dengan status PUAN NAJIAH
( >___________<)

 ERM, memang nak buat yang sehabis baik nie.dengan harapan diorang berasa yakin untuk terima jia dlam organisasi diorang kan...INSYAALLAH ( AMINNN)
NAMUN...
Selepas membuat persediaan yang sewajarnya untuk menghadiri temuduga ni, dan siap dengan doa sebagai senjata seorang Islam. Maka lakukanlan sebaiknya, menjawab dengan tenang. Dan tetapkan dalam hati bahawasanya, jika pekerjaan itu baik untuk diri kita sekarang dan masa akan datang maka pekerjaan ini akan menjadi milik kita, tetapi jika ianya tidak baik redhakanalah hati jika kita tidak berjaya. InsyaAllah hati akan menjadi tenang jika percaya akan itu ...


Jadi disini ada doa yang di berikan oleh Dato Fadzillah Kamsah dalam rancangan “Bersama Dato”

1. Sebelum masuk temuduga, semasa tunggu nama anda dipanggil masuk, bacalah al-Fatihah.
2. Baca ayatul Qursi

3. Baca Ayat 1000 Dinar

4. Akhir sekali Zikir ‘Ya Aziz, Ya Jabbar, Ya Mutakabbir’

Di kesempatan in, jia mengharapkan kawan2 agar dapat mendoakan jia yer..TQ..
 

Apr 18, 2012

yuk amalkan
Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
۞ Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
۞ Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
۞ Surah Al-Waqi’ah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
۞ Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur. 

۞ Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
۞ Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi
kematian.
۞ Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
۞ Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.( yang ini lah paling sukar nak kawal ,hhuhuuh)
۞ Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.

Seterusnya, bagi menangani Syaitan Durjana, dikatakan juga:-
۞ Ketika anda membawa AL-QURAN, respon syaitan ialah biasa saja, tengok je...
۞ Ketika anda membukanya, syaitan mula curiga.
۞ Ketika anda membacanya, syaitan mula gelisah.
۞ Ketika anda memahaminya, dia mula kejang.
۞ Ketika anda mengamalkan AL-QURAN, dalam kehidupan setiap hari, dia stroke....Teruskan membaca AL-QURAN dan mengamalkannya agar syaitan terus stroke.


PROMOSI
AS SALAM DAN SELAMAT HARI SELASA ...

huhuh...dah lama jia x update blog..nie.Bukan ap jia balik semenanjung ( Perak )..En suami rindu bangat sama keluarga plus jia pun rindu kat keluarga.( biasa la dah duk jauh nie kan ❤)
:::suatu kejutan ::::

 PROMOSI BUAT KAWAN2 SEMUA YANG MENYOKONG JIA SELAMA NI


BANTAL KAPEL = RM50 + FREE POSTAGE 
uNTuk sAIZ 14x 14 INci ( 1 inci = 2.54 CM )
TERHAD UntuK kALer pINK, Maroon n hitam
untuk melihat contoh bantal kapel boleh klik
bagi sesiapa yang nak order , b o l e h  k l i k

Apr 10, 2012

April 10, 2012
by
bookmark
as salam semua dan selamat hari selasa yang indah 

Tuhan tolong....( ting tong...fikiran sekrang).okeylah, jia nak kasi tau yg jia ada buat bookmark yg sgt simple..so, bagi kawan2 yang nak order bookmark nie..leh la order banyak2..k.murah jah...layannnn



Apr 7, 2012

BANTAL
    HAI DAN SELAMAT HARI SABTU UNTUK SEMUA....
hari ni, jia ada task nak siapkan.Tetapi, Jia tak berapa sihat.semalam demam...huuhu.la nie baru la larat baru sket.Jia dapat order dari sahabat baik jia,NAMI.Beliau minta bantal couple.ISLAM IS EVERYTHING.
bantal warna merah dan tulisan warna hitam.Katanya, nak diletakkan didalam kereta.Sesuai la sangat kereta beliau warna merah hitam..IKUT TEMA la nie..hihihi..
ok2...x nak merepek..gambar di atas selepas selesai pemotongan....kain dan huruf.Huruf tu saje try wat UDAMIJOL( jadi ker..???) ...
          bantal nie x siap sepenuhnya...dan jia akan upload gambar apabila dah siap sepenuhnya ok...
 ops...INIlah die bantal yang telah pun jia siapkan..tomey x..?kawan2 yang nak order boleh klik sini

Apr 5, 2012

PELBAGAI BANTAL
Tetamu sekalian, di bawah adalah antara corak bantal yang jia buat.Jia ada buat bantal single dan bantal couple.sO, Inilah die...jom layan....







 
harga bagi 1 bantal saiz 14 x 14 inci : RM28 ( Tidak termasuk kos penghantaran )
harga bagi bantal couple saiz 14 x 14 inci : RM50 ( Tidak termasuk kos penghantaran )
untuk order boleh klik sini



JIWA KACAU

Apr 4, 2012

Finished!

SELAMAT PETANG SEMUA!!


APA BENDA INI..????
2 keychain, 2 brooch dan 1 bekas tisu

 **sambungan dari entry sebelum ni...yang mana sekarang jia sedang sponsor hadiah untuk seseorang..
so here...!!!!accomplished..hihih...hope die suke lerr....okey lah, jia berundur diri dulu....as salam



                                              
April 04, 2012

Disorder

by
Disorder



Bernafas lah secara hamba kerna kita di lahirkan cipta kan oleh Sang Pencipta iaitu Allah yang Maha Hebat


 

Apr 2, 2012

New item

Batch 


blurrr.....sori...erm, ini lah batch after siap dijahit

  1.  Bentuk batch adalah bulat ( tapi gambar di atas..nampak mcm x berapa nak bulat kan ..hihi..) 
  2. Boleh request warna dan design sendiri 
  3. Sesuai di pamerkan di beg sekolah, kotak pensil, dan mana2 sahaja..>_<

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard