ikan oh ikan

by - May 08, 2012

selamat petang semua dan apa khabar?
dan tengah buat apa tuh??

comel kan muke kucen yang ngantuk nie..

alhamdulilah kite masih bernafas di muka bumi Allah ini sebagai jiwa hamba.Moga-moga kite hidup dan mati dalam keadaan beriman.aminn.
sebenarnya jia nak cerita pasai .....ikan.ikan??kenapa perlu ikan??sebab kite kan suke makan ikan.Ikan mengandungi kandungan protein yang baik untuk kite amalkan...

tapi, pandai tak pilih ikan fresh kat pasar ??tahu tak macam mane nak pilih?
sejak berumah tangga nie, jia kena pondai masak untuk suami..antaranya jia .kena pandai pilih ikan yang betul2 segar..baru la best nak makan kan...dan kadang2 jia beli banyak-banyak jadi stock untuk seminggu( kadang2 tak sampai seminggu dah berbau la ikan )

so, kat sini jia kongsi kan tips macam mane nak tahu ikan ni segar or tak..


info ini sangat berguna..untuk yang memang suka masak( tapi orang perempuan memang kena pandai masak tau..) nanti dah kawen senang masak untuk en suami..
    Baru la encik suami sayang kan...

okeylah itu sahaja yang jia nak kongsikan,harap2 ia memberi manfaat kepada kite semua kan.Sebelum mengundur diri, jia nak ajak kawan2 semua mengucapkan syukur kepada Nya..insyaAllah kite tergolong dalam golongan orang yang bersyukur..aminn



You May Also Like

2 comments