Tutorial#2:macam mane nak buat navbar macam saya? - Jiakreatifelt

May 29, 2012

Tutorial#2:macam mane nak buat navbar macam saya?

 apa itu navbar??tuhh yang seperti di atas sekali blog saya...
tadi blog cikai sera tanya aku macam mane nak buat navbar macam aku saya buat nie.(uhhuhu..) aku saya pun dah x ingat..search balik kat blog2 hebat yang lain.hah,jumpa pun..credits to : Greylish Delight
so ini lah dia ::
1.mula2, pergi kat design==> edit html===>tick Expand Widget Templates
2.kemudian,
search :(tekan seretak ctrl F)
3.cari kod <head>
ada jumpa x..??
4.dah jumpa kan ..copy plak kod dibawah diatas kod <head>
<center><div style='position:fixed;top:0px;padding-right: 100px;width:100%;padding:3px;background: #FF9EDD; opacity:1.0; color: #2E2E2E;font-size: 12px;font-family:Trebuchet MS;'>بسم الله الرحمن الرحيم Ahlan wa sahlan and welcome to JIACREATIEFLT.Zon menutup aurat,plez:)  |<a href='http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=4618392856902500326'>Follow</a> |<a href='http://www.blogger.com'>Dashboard</a> | </div></center>
yang ini akusaya punyer kod..so pandai2 lah korang wat macam mane nnti ok..??
nota:
blog id: gantikan blog id korang( tahu x macam mane nak cari ??) tengok sini
بسم الله الرحمن الرحيم Ahlan wa sahlan and welcome to JIACREATIEFLT.Zon menutup aurat,plez:) :gantikan dengan ayat hebat masing2 ..^___^
kod warna boleh cari kat ====>sini

5.ok..dah siap..PREVIEW dulu if dah puas hati boleh terus SAVE.
if jadi beritau ok ..like sikit ..ngeh ngeh

Terlebih dahulu, minta maaf blog ini tidak boleh di highlight.MAAF...

Allah, TUHANKU...

8 comments:

  1. x dapat la . huhu .
    x pa . thanks anyway .
    bukan rezki la kot
    buat navbar cantik mcm blog akak ^^
    hehe .

    ReplyDelete
  2. @Siti Shaera Sallehla ykerr...mula2..kn remove dulul nvbr yg kt atas dlmblog adik tuh..nmpk x..?pas tu br leh buat:-) insyaAllah

    ReplyDelete
  3. dah try .
    tuto ni utk classic template je kot .
    blog sy x dpt .
    ingatkn dapat .
    susahkan akak pulak buat tuto .
    huhu .
    x pa . insyaAllah bguna utk blogger lain :)

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum
    singgah sini(^_~)
    cik iena nk invite join 1st giveaway cik iena
    jom terjah blog cik iena
    http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html
    tHanKs..

    ReplyDelete
  5. adus ,kenapa navbar tu bgerak ?sy scroll ke bwh ye turun jugak ~_~

    ReplyDelete
  6. camne nak buang nav bar kat minima template

    ReplyDelete
  7. @jia creatifelt
    thanks bebanyak kak :) blog saya dah cantik

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard