Jun 21, 2012

Kenali personaliti seseorang melalui design blog

selamat petang semua.Alhamdulilah,aku masih diberi ihsan oleh Allah untuk bernafas dimuka bumi Nya ini. 
Sesungguhnya dunia itu ibarat penjara bagi orang mukmin dan syurga bagi orang kafir.
ini bukan falsafah aku yerr.>---------<.tetapi aku rasa mesti korang pernah dengar kan kan.**kalau tidak pernah dengar pun..angguk2 je la yer untuk aku.

ok..berbalik kepada tajuk entry aku kali ini.wahh,macam aku ini pakar motivasi pulak kan kan.
terlebih dahulu, aku minta maaf bagi yang tersinggung.Ini hanya kajian ( kajian la sangat )aku sahaja.Belum lagi diiktiraf kot tetapi ia mungkin ada benarnya.( series ini pakai pemikiran dan pemerhatian aku 100%)Kalau benarpun mungkin itu satu kebetulan.Kita sama-sama ambil yang baik ..yang buruk kite tinggalkan.Maaf,ada blog yang menjadi mangsa untuk bahan kajian aku ini.^____^V


KENALI PERSONALITI SESEORANG MELALUI BLOG :
Aku cube review beberapa BLOG mengikut perbezaan personaliti.I TRY!

mAAf kepada pemilik blog ini.Nak tengok blog ini SINI
  •  seseorang yang pandai bergaya
  • Ingin kan perhatian( kadang-kadang)
  • kemas
  • seorang caring,tidak sombong ( friendly)
mAAf kepada pemilik blog ini.Nak tengok blog ini SINI
  • cerdas dan bijak
  • romantik 
  • setia pada pasangan 
  • sabar
  • sukakan sesuatu yang ringkas tetapi tidak menonjol.

mAAf kepada pemilik blog ini.Nak tengok blog ini SINI
  • romantik dan berjiwa lembut
  • sensitif 
  • manja
  • tidak banyak bercakap tetapi suka berfikir
  • cepat marah tetapi mudah redanya.
    mAAf kepada pemilik blog ini.Nak tengok blog ini SINI
    • seseorang yang mahukan kedamaian
    • tidak suka mencari gaduh
    • patuh pada agama
    • teguh pendirian
    • jiwa yang tenang
    Maaf kepada pemilik blog ini.Untuk Tengok SINI
    • Seorang kuat pendirian
    • tegas 
    • baik hati tetapi cepat tersinggung
    • tidak mudah terpengaruh
    • independent( pandai berdikari)
    maaf. kepada pemilik blog.untuk tengok blog tengok SINI
    •   Seorang yang berani
    • sukakan persahabatan 
    • tidak mahu besar-besarkan sesuatu perkara yang remeh
    • emosional( mungkin kot)
    maaf tuan blog yer..Klik SINI untuk tengok lebih lanjut
    • suka mengelamun.
    • romantis.
    • sukakan sesuatu yang penuh cabaran.
    • suka bergosip
    • emosional dan tegas
    maaf tuan belog.Klik sini untuk tengok lebih lanjut
    • amat menyukai ilmu.
    • gemar membaca
    • kemas
    • bermotivasi tinggi
    request someone:
    maaf yer..tuan blog.andai pentaksiran ini salah..aku hanya mencuba>---<
    •  seorang yang manja
    • kemas
    • berterus terang 
    • peramah mungkin
    maaf,yer..tuan belog.Akak ini bukan pandai sangat.hanya meneka.Kalau ada persamaan, itu mungkin ilham dari Nya.
    • manja
    • sensitif
    • kemas
    • suka tersenyum
    • suka menolong
    suke header die.cantik.adakah tuan blog ini secantik dan seayu seperti dlm gambar?
    • suke berahsia
    • pemalu
    • romantik dan penyayang 
    • setia pada pasangan.persahabatan
    • sukakan sesuatu yang ringkas tetapi biar sempurna
    Ini sahaja perkongsian aku ..mohon maaf sekiranya ada yang tidak suka dengan apa yang aku buat ini.Aku mungkin banyakkk sangat salah dalam menafsirkan personaliti seseorang ..yela aku bukan nya amik kos psikologi masa belajar dulu2.Tetapi terus terang aku suka belajar untuk mengenali personaliti seseorang melalui pemerhatian.Bukan bermaksud untuk menjatuhkan seseorang tetapi inilah namanya ilmu Allah.Tidak salah untuk kite belajar demi kebaikan.InsyaAllah.Sekali lagi aku tegaskan bahawa setiap apa yang aku tulis ini ada jugak aku rujuk ..tetapi selebihnya semua ini lahir dari hati dan jika ada persamaan..mungkin ia satu kebetulan^^;

    Indahnya ciptaan Mu YA Allah.Membuatkan jiwa aku sebagai hamba bersyukur
    Share with the world:

    16 comments:

    1. yaAllah, saya blogger baru kut... tterharu giler awk review blog saya :'( serius... baru 6 hari blog saya, pape pun..terima kasih banyak2 ( tunduk hormat)

      ReplyDelete
    2. @Mr.Lidi Kepala Putihsy cube kenali personaliti awak..melalui blog awak..ada betul ker??

      ReplyDelete
    3. blog yg first tu lebiih kurang macam blog saya jugak. kita ada keserasian lahh ;)

      STARS <3

      ReplyDelete
    4. terima kasih sangat-sangat. *terharu*

      btw, tentang personaliti tu. macam semua betul je. hahaha :D

      ReplyDelete
    5. @jia creatifelt hehe,, 80% tepat, btw saya nie tak lah bijak mana :)

      ReplyDelete
    6. sama lah sy..blogger baru;p
      pape pun thanks..apa yg awk review tuh kena lah dgn sy..cuma emosional tu kdg2 je..bhahaha *xnk ngaku kan;P

      thanks limabelasjuta kali cik jia^^

      ReplyDelete
    7. aku suka tgk header just because tu.. hehehe.. lbeh kurang header aku.. tp header die lg smart ah

      ReplyDelete
    8. errr..kalau blog ika pulak cmne ? hihihi

      ReplyDelete
    9. thanks kak ! ^^
      hahahha
      yg akak tulis tu mmg ade pada ika.lalala

      ReplyDelete
    10. kite nak tahu jugak kite ni mcm mne . hehehe ^^

      ReplyDelete
    11. Assalamualaikum, terima kasih review blog saya.. terkejut pada mulanya apabila mendapat tahu..

      ReplyDelete
    12. akk!! mekaseh^^ hehehe . sumenye mcm betol jek . akekekeh . mmg mnje and sensetif pon . hihihi .

      ReplyDelete
    13. jia..nak jia tgok blog sy jugak..huhu..sbb sy wat sndiri header blog sy..hehe..ley jia tgok sy punyer plak?

      ReplyDelete

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     
    Designed by Beautifully Chaotic