Jun 26, 2012

segmen dari Jiakreatifelt: header dulu hingga kini

STICKY POST until 26/06/2012  
TERIMA KASIH SEMUA.dengan rasminya..segmen ini ditutup

salam sabtu semua.cuti macam ni buat apa agaknya?aku macam biasa 'bersembang" dengan encik laptop.en suami menghadap tv tengok bola( oooh noo..kenapa la aku tak suke tengok bola )kalau aku suka tengok bola dah lama aku sejoin dengan encik suami.tetapi biarlah hubby melayan minatnya itu.aku sokong^^;.korang nampak tak gambar kemain banyaknya kat bawah tu::apa benda nie?dan mesti ada yang tahu ini lah die header-header yang aku buat mula2 dari aku menjejak kan kaki di dunia blogging nie. 
Headar ini adalah wajah blog kite.
sokong tak?ok lah,jom...jom layannn.....









hah,ni lah first header yang aku buat.macam budak2 jew.masa tu tak reti nak guna adobe photoshop.guna photoscape jah.:]

yang ini up sikit jah..tukar fonts.kuikuikui

tu dia..dah nampak ada kemajuan nie..siap ada butterfly..lagi

yang ini pun masih guma photoscape lagi.tengok la betapa simple nyerr

jeng jeng jeng...inilah pertama kalinya aku pakai adobe photoshop.memang terkial-kial

erm..no komen

comel yang ini:].perasan la aku nie

macam malas je.aku pun tak tahu nak komen ..

serabut je!!

opsss...

dah mula pandai buat transparent pada header ..

lalalalalaa

aik..??simple nyer...

manis dah...sikit la.


yang ini spesel sikit coz aku buat dalam bentuk animation.nampak ke??

series..yang ini aku dah mula malas

ok..dah nampak matang dah nie

mula tampak matang sikit

up sikit.^^

aceh..aceh...

tu dia...!!!!

tak tahu nak tulis apa

yang ini pun cun kan kan kan

okey..ini lah fisrt time aku letak gambar header bersama lelaki.ops,ini mengambarkan aku sudah berkahwin.

yang inilah yang terbaru..insyaALLAH akan bertukar ..untuk letak gambar baby pulak.aminn


amcam?ok tak?ada nampak tak peringkat perubahan header-header aku.bagi aku yang memang rajin nak tukar header ini..memang banyak la koleksi header.ade je yang tak puas hati kan.agak2 korang..korang tukar header berapa banyak??kalau aku..tak tahu nak kire,ada lebih berbelas-belas.so dikesempatan ini,aku nak ajak kawan2 semua berkongsi la header2 kawan2 dari awal2 start blogging hingga saat ini.buat la macam aku ni lebih kurang la..**maafla ia nampak macam menyusahkan je kan:}

Tetapi dengan syarat wajib la:

  •   segmen ini sah dari saat ini( 9/6/2012 - 26/06/2012 )
  • follow blog dan like la myfanpage/blog ( my pleasure:])
  • buat tajuk  "segmen dari Jiakreatifelt: header dulu hingga kini "..dan isi2 nya letak la contoh2 header korang ok( buat macam aku pun boleh@ korang ada idea lain,terpulang ikut kreativiti)
  • letak link entry korang diruang komen aku supaya aku boleh tengok dan orang lain yang join pun boleh tengok kan( sharing is caring )
  • letaklah seberapa banyak header korang yang dolu2 tuh.kalau memang korang ada 1 je header..tak pe boleh je join.
  • Tag dan jemput la kawan2 anda yang lain untuk join
bagaimana nak dapatkan semula header kite yang lepas2 ??MUDAH SAHAJA

  •  mula2 korang bukak new post entry..pah tu korang klik kat upload gambar tuhh..
pastuh kan keluar macam ni kan..ambik yang FROM THIS BLOG( sda )
dah..klik akan keluarlah segala khazanah header atau apa2pun gambar yang korang upload tuh.
  •  kawan2 tekan la mana2 header yang berkenaan.boleh klik secara banyak tekan ctrl.
  • jelas tak??so...mudah je kan.tak perlu nak upload lagi..kan kan

dengan harapan,ada la insan yang sudi memeriahkan segmen ini.terima kasih semua
 **sudah update^^ :
moga apa yang aku lakukan mendapat manfaat untuk semua

80 comments:

  1. sya tringin la nk join2 ni tp tk pandai..tk pena phm arahan haha

    ReplyDelete
  2. pandainya , kreatif . tapi eika tak reti lah buat header . hehe :P boleh tutorial sikit ?

    ReplyDelete
  3. @StuntWomanWho :)insyaALLAH..nnti akk ajar ok.tpi kena buat simple template dulu...

    ReplyDelete
  4. zz dh byk kali tukar header tp x prnh simpan pun.. hehe

    ReplyDelete
  5. @ZiErWa zAiNaL header tu boleh amik semula..bukk kat post entry baru,klik upload gambar tpi ambik from my blog..kat situ ada

    ReplyDelete
  6. ok..t intan join...tp ri isnin tau...heheheh

    ReplyDelete
  7. saya join :)

    http://ordinaryzati.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum najiah....cantik selamat bersegmen yer...:)

    ReplyDelete
  9. Cantik semua header kak Jia , Nurrul dah join :D

    HEHE , kelaar ase tengok balik..
    *http://youismysoul.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  10. @Nurrulterimakaseh,dear join^^...insyaAllah..nnti akk tgk.

    ReplyDelete
  11. kite ade satu header je. kihkihkih.
    one and only. tu pun kawan yg tlg buatkan

    ReplyDelete
  12. saya nak join sebab takde keje ni :)
    http://fathiraaimi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. tq invite. tp sadis xdpt join. br lg blogging so tak banyak header. huhu.. :)

    ReplyDelete
  14. @Chic Naxpe..x banyak pun boleh join..saja2 nak kongsikan ^^

    ReplyDelete
  15. dah join :)

    hihihihih

    http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  16. sy trigin nk join, tapi cmna nak amek pic header tuh..hehee..xpandy dehhh :'(

    ReplyDelete
  17. alahai cantiknye header2 awak tu..:)

    ReplyDelete
  18. @Deq's Qienzboleh ikut arahan yg sy tulis kat atas tuh...huhu..cara2 nak dapatkan semula header kite yg lepas2

    ReplyDelete
  19. @lelamaisaraterima kasih.sy baru balajr^^seronok nk edit2 nie...:}

    ReplyDelete
  20. http://www.nurfuzie.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  21. alaaaaa.. e'in dua kali je tukar header.. huhu.. leh wat kan header blog e'in x? hehe

    ReplyDelete
  22. jgn tutp lagi ye.. zz nk join jgk.. esok zz ade xam.. lpas xam zz join.. :)

    ReplyDelete
  23. @♥e'in♥nak ker?tp sy x pandai sgt.nnti wat buruk pulak..kuikui..xpela,2 pun boleh tunjukkn kalau sudi^^

    ReplyDelete
  24. sy join kak...^__^

    http://izatie91.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  25. http://melodyqaseh.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html mia join..hehe

    ReplyDelete
  26. Kak Jia. yang ambil header lama tu, kena guna dashboard blog yang baru eh ?

    ReplyDelete
  27. @Etybukak new post mcam biasa..mcm kite nk tulis post baru.pas tu nak upload gambar kn..klik mcm biasa.tapi nant amik yang from this blog ..yer^^

    ReplyDelete
  28. Kak Jia. Ety join :)

    http://etyhanafiah.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  29. siap
    http://musicloveanisa.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  30. thankyou so much.
    Kite join okey?
    http://misschillax.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  31. nak join jugak

    http://sufiana1992.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiareaktifeltheader-dulu.html

    ReplyDelete
  32. @SUFIANA1992ok..terima kasih,dear.mlm nie akk update nm k

    ReplyDelete
  33. join jugak

    http://kinarakinatara-beebeey.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    :)

    ReplyDelete
  34. join..thanks invite nana,btw xdpt nk like pge tu,nana xde fb..huhu..

    http://nanakimie.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  35. sy join yer... :)

    http://masrinasidek.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  36. zz dah join.. nk tergelak bile tgk header lama.. hehe

    http://zierwazainal.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  37. joined! :)

    http://norumara.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    done followed u. :)

    ReplyDelete
  38. cik lynn joined..

    http://lynnlinda.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    suma header cik lynn, org lain yg tlg watkn...huhu

    ReplyDelete
  39. joined! :)

    http://alittlething-calledlove.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  40. Join :)

    http://amyfendi.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  41. dah join :)

    http://fiezamirza.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  42. Saya ade 52 header. Harap sudi tengok. Semuanye burok-borok -.- hehe ^^

    http://cikyayastory.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  43. akak, finally sy dapat join :):):)

    http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  44. @Ainbanyaknyer...header.mesti kreatif kan.terima kasih

    ReplyDelete
  45. http://kite2-jew.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  46. assalamualaikum Jia...mama dtg nak join segmen yer...:)

    http://maszull.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  47. Kancil datang melaporkan diri...

    http://kancil8349.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  48. zati nk joinlah harap x terlambat.. menariklah segmen ni..

    http://izzatijer.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  49. hehe...header Masha tak vavavom la...hii

    ReplyDelete
  50. terima kasih bebnyk kepada mama,kancil dan izzati sebb join^^

    masha:^^ its ok dear

    ReplyDelete
  51. salam..............jiahhhhhhhh....lama xdatang blog jiah, dah berubah 360 darjah!...tahniah...hehehe...lambat tau pasl ni: Couple Lepas Kahwin Baru Syok!

    ReplyDelete
  52. @SuFi Harakiyela..sufi pun bz mesti xd masa nk dtg..blog ..jiah kan.^^

    ReplyDelete

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers