Tutorial#3:Show/hide text@gambar

by - June 06, 2012

pertama-tama sekali nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada McJ Tutorial kerana menyediakan tuto ini.Aku sangat menyukainye.Jadi aku nak kongsikan kepada semua.( walaupun aku yang sebenarnya ketinggalan zaman kan kan )
apa itu show/hide text@gambar?CE KLIK link bawah ni:


JOM BACA DOA KAMI:]
bagi sesiapa yang nak mencube, ini lah tuto nye:




<script language="javascript">
function toggle() {
var ele = document.getElementById("toggleText");
var text = document.getElementById("displayText");
if(ele.style.display == "block") {
ele.style.display = "none";
text.innerHTML = "DOA";
}
else {
ele.style.display = "block";
text.innerHTML = "DOA";
}
}
</script>
JOM <a id="displayText" href="javascript:toggle();">DOA</a> KAMI:]<div id="toggleText" style="display: none">
isi apa2 pun yang anda suka</div>


  • **DOA :digantikan dengan perkataan yang sama 
  • isi apa2 pun yang anda suka:  boleh digantikan dengan gambar jugak
Faham tak semua??if paham dan berjaya,alhamdulilah.BRAVO!!

if berjaya jangan lupe komen yer^^
Alhamdulilah

You May Also Like

6 comments