Jul 18, 2012

agak-agak awak bila kite boleh kapel?

fuhhh...ayat seperti tajuk di atas boleh meruntun jiwa(gembira tak kalau ada orang ajak kite kapel dengan die tambah2 orang tu pulak memang kite admire la)oooh...memang madness kan kan...
sememangnya fitrah kite semua untuk di sayangi,menyayangi.kalau korang tiada sifat seperti ini..maknanya tak normal tu(orang kate macam tak de perasaan)segarang mana pun orang itu akan ada di sudut hati kecilnya..untuk merasa kasih sayang dari orang sekeliling nya.Itu lah sempurnanya penciptaan Allah.:]takbir!!(Allah Maha Besar)

 hari ini,aku rase terpanggil nak kongsikan sesuatu dengan korang semua.mungkin korang pun dah basi dengan tajuk Couple dalam islam.(wujud ke fenomena ini dalam islam?)
Hukum bercinta sebelum berkahwin adalah HARAM kerana bukan dari sunnah Nabi.-USTAZ AZHAR IDRUS
kalau korang bukak laman sosial cth macam facebook,twitter, atau pun blog (maaf ini je la yang aku paling aktif,laman sosial lain aku hanya suam2 kuku je)..hihih.Kalau korang tengok pasangan melayu kite kalau bercinta..bukan main kan ..Siap ada panggilan manja lagi.
baby-hubby,sayang-ayang,anje-darling,(dan sewaktu dengan nya)
 PERGHH,ayat power tu.
abang hanya nak menguji kesetiaan cinta ayang pada abang
abang sanggup meredah hutan belantara,berenang lautan berapi..
aku baca pun rasa nak jealous tapi nak gelak pun ada.(oppss..minta maaf kalau ada yang terasa...)pertama sekali aku menulis bukan nak mengata orang cuma aku nak ajak korang BERCINTA DENGAN CARA YANG LEBIH BAIK DALAM ISLAM.walaupun dah terang-terang tiada couple dalam islam.:]

Ini adalah contoh pasangan couple yang bercinta habis!tengok macam bahagia jerr. kan..kan.
tahniah buat lelaki ini jika dalam hatinya memang BERNIAT untuk mengahwini pasangannya.
HARAM jika jadikan wanita itu kekasih tetapi tiada niat untuk nikahinya.-USTAZ AZHAR IDRUS
memang zaman sekarang memerlukan kite mengenali dulu pasangan kite sebelum menjadikan pasangan itu pasangan sehidup semati dengan kite.tidak salah untuk mencari namun dalam islam pun sudah ada garis panduan untuk mencari pasangan..Jika kalian sudah terjebak dalam dunia percintaan yang seperti gambar diatas..CEPAT2 LAKUKAN PERUBAHAN.
jika anda tergolong dalam pasangan yang suka berpegangan tangan...
  • OPSSS...kalau berjumpa,cuba elakkan dari berpegangan tangan (kalau rasa nak pegang tangan jugakkk)apa kata korang cuba lah pegang barang apa-apapun di tangan korang.InsyaAllah..korang akan terlupaa.. pegang tangan kekasih korang.tak pun,korang buat macam ni...(tengok gambar di bawah)
senang cite korang kalau nak jumpa sangat kekasih ..bawalah sekali emak korang ke,adik korang ke..(conform korang rasa segan nak pegang tangan pasangan korang depan mereka kan)
  • Buat si perempuan, kalau nak berjumpa dengan kekasih ..mesti nak pakai cantik -cantik kan.minyak wangi kalau boleh sampai satu botol nak sembur kat badan.Baju yang di pakai mesti kelihatan cantik.Kalau boleh setiap kali berjumpa dengan pasangan, setiap kali itu lah beli baju baru(kalau hari-hari jumpa..tak ke kopak korang kena beli hari-hari baju baru..)aduiihhh....: P.kenapa kite perlu membazir kepada lelaki yang belum sah menjadi suami kita?apa kata kalau korang pergi jumpa kekasih korang tu,dengan pakai macam nie..bersederhana sahaja.:]
tertutuplah aurat korang itu(kalau boleh pakai baju kurung atau jubah terus..hihihi)
jika dulu korang jumpa kekasih korang (seperti gambar dari kiri)..dan tidak salahnya kalau korang didik diri korang untuk memakai seperti gambar dari kanan(jangan pulak korang dah memang asal seperti gambar dari kanan tetapi selepas bercinta terus berubah seperti gambar dari kiri..nauzubillah)
memang fitrahnya lelaki akan tertarik kepada perempuan yang seksi..namun ..jauh disudut hati mereka,mereka mahu mencari isteri yang ala-ala ustazah gitu.hihihi(kalau tak percaya tanya pasangan korang sekarang)
sekali lagi jika ada yang tidak suka cara penulisan aku ini,aku hanya ingin berkongsi.:]Minta maaf sekali lagi
Ikuti lagi sambungan ini di SINI
Share with the world:

7 comments:

  1. betul tuh setuju!

    kalau sy? nak bercinta
    bercinta laaa..
    tapi biarlahh kena pada tempatnya..
    :)

    ReplyDelete
  2. hubby..bebey la sangat..heeee
    http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/awesome-giveaway-by-us.html..mae join sini dear..byk hadiah menarik..:)

    ReplyDelete
  3. @Sue PeLikbecinta ikut cr bersederhana kan.ini tak kalu bercinta tu kalau blh satu dunia nak tahu

    ReplyDelete
  4. saya pn sdg cuba berubah.skrg sdg berada di gmbr ketiga di bwh itu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Beautifully Chaotic