Tutorial#14:tukar icon (2 in1) - Jiakreatifelt

Jul 12, 2012

Tutorial#14:tukar icon (2 in1)

hai dan helo semua^^
apa khabar anda semua?hari ini terrlebih sikit rajinn..aku nak buat tuto.walaupun korang semua dah tahu ..tetapi aku tidak kisah.(hihihihi)alangkah gembiranya dapat berkongsi sesuatu.
baca pada tajuk yang aku tulis itu ..nampak macam hebat je kan..2 in 1 bagaii...(ader nyer pun ter meng..adooii)sebenarnya tiada apa yang istemewa pun tuto ini ..ia cuma ada 2 tuto dalam 1 entry je.saja-saja nak bagi gempakkk!huhuhuh
okeylah, straight to the point dont belok belok..
ganti bullet icon yang comel^^
  • langkah mudah,pergi ke Design/layout>open blog list> unclick icon seperti gambar di bawah dan SAVE.
jangan tanda pada ICON ok?

  • langkah seterusnya
  •  ctrl F cari kod ini
]]></b:skin>
  •  dah jumpa kan(mestilah jumpa sebab korang kan hebattt)
.sidebar ul li {background:url("URL GAMBAR ANDA") no-repeat 2px .25em;margin:0;padding:0 0 3px 16px;margin-bottom:2px;text-indent:7px;line-height:1.3em;}
  •  copy kod di atas ini dan PASTEKAN di atas kod yang u ollss cari tadi ..(okkeyyyhh..)
  • gantikan URL GAMBAR ANDA dengan pilihan masing-masing.
  • TAMAT..ops..lupa nak tanya jadi ke tak tu?kalau jadi duk diam-diam dan senyum manis sikit.:]
  • JANGAN LUPA PREVIEW DULU,kalau ada keluar baru SAVE yerkk.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
sebagai tambahan:jika korang nak tukar icon list boleh gak amik kod ini:


<ul style="list-style-image:url(URL PIC);">
<li>List Pertama</li>
<li>List Kedua</li>
<li>List Ketiga</li>
</ul>


  • kalau nak tambah bilangan senarai,cume copy jer kod <li>List Yg seterusnya</li> sebelum </ul>
NOTA:aku selalu amik cute icon kat sini

4 comments:

  1. http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-fatin-fatini.html mari join sini dear..banyak hadiah menarikkk

    ReplyDelete
  2. buat bnyk kali x menjadi pulak...huhuh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard