Oct 31, 2012

Tutorial#17 : rapatkan header dengan body blog

tuto ini direquest oleh nana.Minta maaf di atas kelewatan memenuhi permintaan saudari ...
baiklah tanpa banyak soal,mari kita teruskan tuto.

  1. untuk memulakan kaedah membuat header transparent..ia memerlukan kesabaran ^^disamping pastikan korang dah punya adobe photoshop..
 korang boleh pilih  saiz header korang ...ikut kesesuaian..dan pastikan saiz width adalah sama dengan saiz content-wrapper korang k..:)
dan selepas itu,hiaskan header korang mengikut citarasa masing-masing:P
pastikan header korang akan ada kotak putih seperti yg aku buat tuh(nampak tak?)aku hias dengan reben pink

so,apabila sudah selesai silakan save header korang dalam format png. dan upload dalam blog korang k..:)
ok,itu sahaja..harap2 tuto ini serba sedikit dapat membantu
Share with the world:

3 comments:

  1. syukran jia :) sangat membantu..

    ini request dr sahabat nana..die newbie dalam blog ini :)

    ReplyDelete
  2. Boleh tak nak tahu macmne nk cri yg hias reben tu??saya new blogger..hrap2 dpt membantu.



    ReplyDelete
  3. awak bolh ce yg comel2 kat glittergraphic:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Beautifully Chaotic