Pesanan Dan Mutiara Kata Dari Ustaz Azhar Idrus (Original) - Jiakreatifelt

Dec 14, 2012

Pesanan Dan Mutiara Kata Dari Ustaz Azhar Idrus (Original)

ASSALAMUALAIKUM WBT SEMUA..:p

credit:rusydee artz

Alhamdulilah,hari ini kita berjumpa pada hari jumaat yang indah ini.Jumaat adalah penghulu segala hari:)..

baiklah,hari ini..aku nak kongsikan beberapa mutiara kata dari ustaz azhar idrus.
1.Kalau nak berdakwah,jangan harap semua orang akan suka..
yang penting buat seikhlas mungkin.
2.Manusia yang paling bijak ialah yang selalu melihat dan mengakui kesilapan diri.
3.Siapa yang yakin dengan segulung ijazah dapat menjamin masa depan yang cerah.IMANnya telah rosak.
4.Manusia mengkagumi Leonardo Da Vinci dengan hanya satu lukisan Monalisa,tetapi tidak menkagumi Allah s.w.t yang telah melukis jutaan lukisan di kanvas langit setiap pagi dan petang.
5.Ingatlah!Apabila kita kaya,janganlah kita terlalu gembira dan apabila kita miskin,janganlah terlalu sedih.Kekayaan tak kekal,kemiskinan pun tak akan kekal.
6.Untuk jadi isteri solehah kena bersiap dari awal,belajar agama,rajin memasak dan rajin mengemas,tapi bukan hanya rajin update status FB & Twitter 24jam.
7.Bila urusan harta dunia,ke seluruh pelusuk dunia pun sanggup pergi.Bila urusan hal agama,masjid sebelah rumah pun masing-masing buat tak nampak.
8.Daripada duk belajar ilmu menari gangnam,alangkah baiknya kalau belajar ilmu mengenal Allah,ilmu tentang bersuci,ilmu tentang solat atau belajar memandikan dan menyembahyangkan jenazah kalau ibu bapa adik kakak meninggal,boleh juga tolong mandikan dan sembahyangkan,usia kita tak siapa yang tahu.
9.Perkahwinan yang paling berkat adalah yang paling murah mas kahwin dan paling murah belanja.

perkara yang baik elok kita amalkan..betulkan perkara biasa yang kita buat,biasakan perlara yang betul:D

5 comments:

  1. awak, jadi tak? nlh tak pasang domain?

    ReplyDelete
  2. blh, awak email username blog & password

    dan semua yg berkaitan kat cyidayusof@blogspot.com

    Hari isnin saya tolong buat, boleh? :D

    ReplyDelete
  3. mutiara kata yang terbaik dan boleh menjadi ikutan untuk kebahagian dunia dan akhirat :) thankz jia share kan ilmu nie..

    ReplyDelete
  4. akak,sy nak rq tuto leh?photoshop .lau akak tau la cmne nak pelbagaikan wrne dlm brush?kalu dlm bi how to add multiple colour in a brush,dah pna tgo tuto bi ,tapi tk brpe fhm jg

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard