Feb 2, 2013

Ulasan pihak astro mengenai drama sahara


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • INGAT LAGI TAK POST AKU :DRAMA SAHARA:SEKERING DAN SEPANAS GURUN SAHARA
    DIBAWAH ADALAH KESINAMBUNGAN:
    amat menyedihkan dengan ulasan ini.
    bagi pendapat peribadi aku:
    untuk bercakap mengenai agama haruslah berpandukan semula al-quran dan as-sunnah bukan hanya mementingkan keduniaan dan kepentingan peribadi.Ya Allah..mesej positif apa yang sedang mereka katakan?
    MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA ANDA!!!!!

    Dan adakah anda tahu siapa pelopor drama sahara ini?

    nah ini lah dia wajah-wajah orang kuat DRAMA SAHARA

    aku tidak mengutuk mereka dalam menghasilkan sebuah drama islamik tetapi tolong lah merujuk kepada ustaz/ah sebelum menayangkannya kepada masyarakat.Hormati sensiviti orang islam terutama dalam ikthilat(pergaulan) lelaki perempuan.Jangan rosakkan pemikiran anak muda dan terutamanya kami...!!
    Hentikan drama yang seolah-olah memperkecilkan hukum hakam agama islam.

    PERANAN KITE?
    dimanakah pengarah-pengarah islam dan dimanakah orang2 islam di ASTRO terutamanya..tidakkah anda berasa agama islam ini telah digugat kesuciannya?Kenapa tidak di tapis dan dianalisa dengan teliti?Kepada pihak astro iaitu yang terlibat dalam drama ini:Anda jangan hanya mengulas dan menutup kesilapan anda dengan memberi komen yang  langsung tidak bercirikan agama islam.


     sedih bile orang islam sendiri tidak sensitif dengan agama sendiri.Inilah apa yang dikatakan:
    Orang yang tidak pandai membaiki kereta tetapi diberi juga membaiki kereta..agak2 nya apakah berjaya orang itu utk membaiki kereta..?fikirkanlah kawan2 semua.Marilah kite membanteras dan berdoa moga agama islam ini terpelihara dari anasir jahat yang ingin menjatuhkan kesucian agama islam.ALLAHUAKBAR!!!!

    Tolong sebarkan !!!

    6 comments:

    1. sgala tindakan perlu disusuli dgn rujukan yg teliti agar tidak wjud tanggapan yg negatif oleh mana2 pihak . nice entri :)
      bw sini

      ReplyDelete
    2. Bila la nak ada film yang betul2 islamic :')

      ReplyDelete
    3. alamak. saya tak tengok ler drama neh. huhuhu ada jugak dengar kecoh2 dan bising2 kat blog dgn fb

      ReplyDelete
    4. janji bw keuntungan lain2 ade ape hal.. huhuhu.. x peka langsungkan...

      ReplyDelete

    Follow me

    Hai.!Saya Jia.

    Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

    Followers