June 2013 - Jiakreatifelt

Jun 30, 2013

KittyQuenny Giveway ♥

klik baner untuk join

Ruangan Sponsor

Perfume from @dollyperfume x3
Lace Border 2 metre from @fashionbyrosewar
Custom Made Phone Case @cimieko_closet
Peplum Blouse from @qinafashion
Bedak Sejuk Tanaka from @nrstore33
RM10 voucher at @KittyQueeny
Mask Korea from Mysara Abrahman like sini
Topup RM10 from Mysara Abrahman like sini

8 winners randomly of course .
2 winner most repost . Instagram only
MUHASABAH:KAIN LYCRA
  • cintaku 20sen
  • sideincome
  • bantu si turtle
  • 1soalan 1 handphone
  • real ke nie
  • make up 24jam
  • Petua mak

    Wahai Muslimah berhati-hati memilih pakaian anda

    Fabrik Lycra adalah jenis sintetik yang direka khusus untuk membuat pakaian dalam dan baju renang oleh Syarikat Dupont. Ciri penghasilannya adalah untuk mendapatkan pakaian yang dapat mengekalkan semua lekuk pada badan pemakainya. Fabrik Lycra mempunyai kelebihannya tersendiri iaitu cepat kering, tidak berkedut, serap peluh, sejuk, ringan dan sangat selesa dipakai.

    Fabrik Lycra direka dengan tujuan khusus agar pemakainya dapat memastikan semua lekuk pada badannya dapat dipamerkan kepada semua orang. Oleh itu, apa maknanya sebagai seorang muslim kita berpakaian menutup badan? Kelihatan para wanita muslimah khususnya yang memperagakan fabrik Lycra sebenarnya lebih memperagakan bentuk tubuh badan dan pasti ramai yang mengakuinya, bukan?
Imam Muslim meriwayatkan satu hadis daripada Abi Hurairah r.a. bahawa Rasulullah s.a.w telah bersabda yang bermaksud :“Ada dua golongan yang akan menjadi penghuni neraka, aku belum pernah melihat mereka ; iaitu golongan yang mempunyai cemeti-cemeti bagaikan ekor lembu yang digunakan untuk memukul orang dan golongan kedua adalah para wanita yang berpakaian tetapi telanjang, berlenggang-lenggok ketika berjalan, menarik perhatian orang yang melihat mereka. Kepala mereka bagaikan bonggol unta yang senget. Mereka tidak akan masuk syurga dan tidak dapat mencium bau wanginya. Sesungguhnya bau wangi syurga boleh terhidu dari jarak perjalanan yang sangat jauh”.

Boleh baca selanjutnya disini
http://muslim-wisdom.blogspot.com/2013/03/fabrik-lycra-sopan-atau-sengsara.html

Jun 29, 2013

AGAMA:Kisah yang MESTI Muslimah Baca : "Jadilah seperti sepohon Semalu"

Mulai sekarang jadikan diri mu umpama pohon semalu.


Pada suatu hari, Rasulullah s.a.w berjalan-jalan bersama puteri baginda, Saidatina Fatimah r.a..

Setibanya mereka berdua di bawah sebatang pohon tamar, Fatimah terpijak
pohon semalu, kakinya berdarah lalu mengadu kesakitan.

Fatimah mengatakan kepada bapanya apalah gunanya pohon semalu itu berada di situ dengan nada yang sedikit marah.

Rasulullah SAW dengan tenang berkata kepada puteri kesayangannya itu bahawasanya pohon semalu itu amat berkait rapat dengan wanita.

Fatimah terkejut. Rasulullah menyambung kata-katanya lagi. Para wanita hendaklah mengambil pengajaran daripada pohon semalu ini dari 4 aspek.
Pertama, pohon semalu akan kuncup apabila disentuh. Ini bolehdiibaratkan bahawa wanita perlu mempunyai perasaan malu (pada tempatnya).

Kedua, semalu mempunyai duri yang tajam untuk mempertahankan dirinya. Oleh itu, wanita perlu tahu mempertahankan diri dan maruah sebagai seorang wanita muslim.

Ketiga, semalu juga mempunyai akar tunjang yang sangat kuat dan mencengkam bumi. Ini bermakna wanita solehah hendaklah mempunyai keterikatan yang sangat kuat dengan Allah Rabbul Alamin.

Dan akhir sekali, semalu akan kuncup dengan sendirinya apabila senja menjelang. 

Oleh itu, para wanita sekalian, kembalilah ke rumahmu apabila waktu semakin senja. Ambillah pengajaran dari semalu walau pun ia hanya sepohon tumbuhan yang kecil...


TULISAN : Aidil Sahipaludin
MUHASABAH:DRIVE MENGGUNAKAN KAKI?
setakat mana kite bersyukur?

Apa itu syukur?
Syukur adalah pengakuan hati terhadap sesuatu ganjaran, nikmat yang dianugerahkan yang diberikan oleh ALLAH Taala.

Tidak semestinya apabila kite diberi kesenangan kite bersyukur..tetapi apabila ditimpa kesusahan kite kufur.!nauzubillah.
Syukur juga bukan hanya meliputi terhadap perkara-perkara nikmat, malah ianya juga meliputi syukur kerana terlepas daripada bala, malapetaka dan bencana yang menimpa.

fitrah manusia iaitu takut untuk hidup susah..dan ingin hidup senang.

jadi jom kite hayati dan muhasabah diri sejauh mana kite bersyukur dengan apa yang telah Allah beri kepada kite.


insan ini tidak dikurniakan dengan 2 belah tangan.tetapi dia masih berusaha untuk meneruskan hidupnya.

dan sejauh mana kite yang sempurna penciptaan tetapi masih malas dan sering mengeluh dengan nikmat yang Allah beri?


boleh tengok banyak video tentang TISHA UNARMED di you tube.:)



Jun 28, 2013

Love Segmen by Farra & Anis
Segmen 2 in 1 by Hanis Masturina
BIRTHDAY GIVEAWAY | TENTANG SESEORANG
full edit blog qema


SIHAT ITU ANUGERAH

Adalah pemilik sahabat aku ..Siti Nurul Akmal.

thanks qema kerana sudi menermpah edit full blog =)
dan minta maaf di atas kekurangan 

sebenarnya qema adalah distributor shaklee..InsyaAllah beliau sedang menuju kejayaan dalam business nie.
tahniah qema semoga terus maju jaya.jom semua terjah blog beliau

segmen menang RM50!
preloved clothes for sale

hai dan morning uolls..

hari ini aku nak jual beberapa pakaian yang aku jarang pakai.
dan clothes di bawah berada dalam keadaan yang baik.so,here the items:

skirt labuh (kembang) ops..sorry aku tak tahu apa nama sebenarnya 

condition:masih baik sebab jarang pakai
coklat lembut
RM40 RM 35 termasuk postage


jubah cotton (maaf berkedut sebab pemalas sangat nak gosok that why aku nak jual)

aku pakai ni masa hari raya tahun lepas sekali je..dan condition nya of cos masih elok


inilah corak jubah ini didada.
sangat cantik :) 
saiz L
RM69 termasuk postage



Jaket dark brown

condition ok dan selesa 
Saiz XL

RM25 termasuk postage


jubah seluar

Harga asal aku beli kat terengganu RM86

Corak manik pada bunga masih kelihatan rapi dan kemas
kain lembut dan sejuk bila memakai nya

maroon
saiz 42

RM60 termasuk postage

jika berminat pm terus aku di SINI ye..

Jun 27, 2013

SEGMENT TAMBAH FOLLOWER & PENCARIAN BLOGLIST
AGAMA:jaga ikhtilat

Jun 23, 2013

VOTE:DIGI WWWOW Internet

mohon jasa baik korang yang baik hati untuk VOTE blog saya ..

untuk vote,korang boleh log in by facebook or twitter


:gambo yang dipertaruhkan adalah gambar blog dulu..sekarang blog saya berwajah baru:
bagi yang sudah vote..hanya Allah selayaknya membalasnya..terima kasih banyak2...moga2 ALLAH mudahkan urusan korang pula...

Jun 22, 2013

nfj boutique mini giveaway
1st Mini GA by Random Rainbow
AGAMA:MAAFKAN SEMUA
Apakah perasaan korang saat korang menghulurkan kemaafan daripada seseorang yang lebih berusia dari korang.dan jawapannya adalah "baguslah kalau dah sedar" ..apakah maksud kata-kata ini?adakah die ikhlas memaafkan atau masih berdendam?

Usai usrah, Ahmad pulang ke rumah

Ahmad : assalamualaikum.. eh, x tidur lagi kau yer abu.. nape ni..? Sedih nampak..

Abu : waalaikumussalam mad.. erm, xde pape la..aku ok jer..

Ahmad : kau gaduh dengan hassan lagi ke..?

Abu mengangguk perlahan

Ahmad : abu, berlapang dadalah.. saling bermaafanlah.. murobbi aku ade cakap tadi, "hati yang keras mampu dilembutlan dengan hati yang lembut".. inshaAllah, esok baiklah hubungan kamu berdua

Abu : owh..terima kasih atas nasihat kau tu mad.. inshaaAllah..

~ berhikmahlah kita, inshaAllah hati yang keras dapat dilembutkan

p/s :sedang belajar untuk berlapang dada dengan semua orang.Insya Allah..

Jun 20, 2013

Segmen Topup 3 Hari Bersama AkuBahrain




http://www.akubahrain.com/2013/06/segmen-topup-3-hari-bersama-akubahrain.html


Jom join Segmen Topup dari akubahrain.com kali ke-2
Segmen ini akan berlangsung selama 3 hari sahaja mulai pada jam ini.
TAMAT pada pukul 11.59 malam bertarikh 22 Jun 2013. 

 SYARAT-SYARAT :
(SILA BACA DENGAN TELITI!)

(1) Follow blog akubahrain.com termasuk Google +
(2) Buat entry bertajuk "Segmen Topup 3 Hari Bersama akubahrain"
(3) Wajib Copy dan paste Code html Yang telah  disediakan Oleh akubahrain.com pada entry korang 

Tutorial Copy paste kod html




(4) Wajib klik di sini [jujur] --> SINISINI dan SINI
(5) Letakkan url entry korang di blog ini --> akubahrain.com 


HADIAH : 
Cabutan Bertuah
RM5 x 6

SELAMAT MENYERTAI SEGMEN!

AGAMA:15 PINTU SYAITAN YANG ADA DALAM DIRI KITA
①. Pintu marah.
②. Cinta dunia.
③. Enggan menghadiri majlis ilmu.
④. Panjang angan-angan
⑤. Rakus.
⑥. Bakhil.
⑦. Suka pujian.
⑧. Riak.
⑨. Ujub (mengagumi diri sendiri).
⑩. Takut dan gelisah.
⑪. Buruk sangka.
⑫. Memandang rendah orang lain.
⑬. Suka pada dosa.
⑭. Merasa aman dari pembalasan Allah SWT.
⑮. Putus asa dari rahmat Allah SWT




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard