Jun 22, 2013

AGAMA:MAAFKAN SEMUA

Apakah perasaan korang saat korang menghulurkan kemaafan daripada seseorang yang lebih berusia dari korang.dan jawapannya adalah "baguslah kalau dah sedar" ..apakah maksud kata-kata ini?adakah die ikhlas memaafkan atau masih berdendam?

Usai usrah, Ahmad pulang ke rumah

Ahmad : assalamualaikum.. eh, x tidur lagi kau yer abu.. nape ni..? Sedih nampak..

Abu : waalaikumussalam mad.. erm, xde pape la..aku ok jer..

Ahmad : kau gaduh dengan hassan lagi ke..?

Abu mengangguk perlahan

Ahmad : abu, berlapang dadalah.. saling bermaafanlah.. murobbi aku ade cakap tadi, "hati yang keras mampu dilembutlan dengan hati yang lembut".. inshaAllah, esok baiklah hubungan kamu berdua

Abu : owh..terima kasih atas nasihat kau tu mad.. inshaaAllah..

~ berhikmahlah kita, inshaAllah hati yang keras dapat dilembutkan

p/s :sedang belajar untuk berlapang dada dengan semua orang.Insya Allah..

No comments:

Post a Comment

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers