aku jugak begitu?

by - June 09, 2013

pernah ke?

korang ada x kawan yang bila kawan korang tengah susah..kawan korang akan mengadu cerita sedihnya kepada korang...

pernah ke?

korang msg kat kawan korang tentang masalah korang,kawan korang tu macam x ambil kisah je.dan kebetulan alasan die macam-macam perkara yang berlaku masa korang mengadu kat die

pernah ke?

korang rasa kawan korang ni bile bercakap dalam telefon..kebanyakkan nya die yang punye cerita.Maksudnya,kawan korang ni jarang nak tanya hal korang malah kalau boleh tak nak tahu pun

pernah ke?

korang rasa ternganggu dengan kawan korang yang suke telefon korang berjam jam sehingga korang rasa rimas sangat

pernah ke?

korang rasa diperlakukan tidak adil oleh kawan korang ini

pernah ke?

korang rasa macam tak nak ada kawan macam nie...?

pernah ke?

korang rasa lebih baik berdiam diri dari mengadu hal kepada kawan korang macam nie.

pernah ke?

korang ada terpikir bahawa segala perangai kawan korang seperti di atas adalah perangai korang jugak kadang-kadang?

pernah ke?
pernah ke?

dan pernah ke...?




aku bukukan segala kesedihan dan luahkan nya kepada Sang Pencipta.Jika manusia jemu mendengar keluhan dan tangisan korang...kembalilah kepada Allah

jangan jadikan Allah sebagai pilihan terakhir saat kite gembira..dan jangan jadikan Allah sebagai pilihan utama saat kite bersedih

You May Also Like

1 comments

  1. pernah ,, tapi dalam berkawan nie kena give n take :) dia luah kita mendengar, tiba masa kita meluah ,dia pulak mendengar, kawan yang baik akan terima kita seadanya

    ReplyDelete