JOM!!

by - July 02, 2013

rase macam tak percaya..yela dah duduk di Labuan ni selama 1 tahun 6 bulan.erm,pas kawen je terus ikut suami "honeymoon" kat sini.Macam-macam dah belajar kat sini.
walaupun aku full time housewife tetapi bile datang bosannya aku apply keje.So far dah merasalah bekerja di Labuan ini.Berjumpa dan bergaul dengan orang labuan.Nah!!orang labuan ni best dan tak sombong...tapi kan 1 kelemahan aku..aku amat kurang faham dengan bahasa mereka.(ops!!)
bahasa melayu yang digunakan tapi ada some istilah yang aku pada mulanya agak kelam kabut untuk memahaminya.Btw,inilah yang dikatakan pengalaman dan pembeljaran baru.:)

tetapi bukan aku nak cerita apa yang menarik di Labuan ini,korang mai la datang Labuan...tengok dan rasainya la sendiri.hihihi.
Sebenarnya pada planning,aku dan suami mungkin tidak balik ke kampung untuk beraya ..sebab tak cukup budget.tup tup...Allah lah sebaik-baik perancang..Nak tahu sebab pe?

suami aku berjaya ditukarkan ke Perak

Alhamdulilah sangat.Kami ni dua dua orang perak.suami orang taiping dan aku orang kuala kangsar..jadi bile dapat berkhidmat di negeri kelahiran sendiri..ya Allah rasa macam dapat bonus raya plus biskut raya dan baju raya.ishk melampau betul kan..

tapi inilah kuasa Nya Allah.Dah banyak kali suami minta tukar ke semenanjung tapi alhamdulilah kali ni berjaya.Tahun ni dapat lah berpuasa dan beraya bersama keluarga..:)

so apa lagi, bermulalah proses untuk mempacking barang.
so far setakat ni,dah 40% ..what?40% jah....hihih.aku kan kalau nak packing barang aku kena ada mood dat why la tinggal 60% lagi..huhuh.chayok!!!
dan masih lagi sempat aku online dan bergedikkss di depan laptop nie.Ya ALLAH,aku ni belum dikurniakan zuriat kalau tak anak aku mesti mengucap panjang tengok mak die pemalas..!:(
puih...puih...buang sikap buruk itu najiah!!!

actually semalam my husband should be lapor diri di tempat baru tapi memandangkan kami orang jauh(jauhlah sangat) so minta extend..seminggu lagi.

dalam hati tak sabar nak menetap di Perak dan memulakan kehidupan baru kami di tempat baru nanti..Dan insyaAllah harap2 aku dapat kerja di sana dan dapat conceive baby..amin.Doakan semua..


tak sabarnya....




You May Also Like

2 comments