Jul 18, 2013

LUAHAN:Nukilan Dayana


copy paste!!
"Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand "

Sungguh ! Beratnya memegang kasih dan cinta pada seorg suami ! Berdoa agar jodoh dia mmg milik aku seorang smpai mati dan sungguh ..andai jodoh dia tetap ada bersama org lain , aku akan terima dgn terbuka dan terus kuat mcm yg mami lakukan !!

Percaya pada jodoh ! Percaya pada ketentuan ! Menangis air mata darah pon kalau takdir dah begitu..kita ada dua pilihan, terima atau menarik diri !!!

Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah

Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah...mudah menyebut kun fa ya kun...

Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah...
Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan...

#Masalahnya betul ke ashraf muslim kahwin lain?
wallahualam..
moga Dayana tabah hadapi semua ini


12 comments:

  1. ada baca di Beautiful Nara, betul dia kahwin lain. Sumber tu lak dari paper Kosmo.

    ReplyDelete
  2. Moga Dayana tabah menghadapi gelora ini...

    ReplyDelete
  3. kan dah kecoh yg mmg btl ashraff dah kawen dgn sakinah kat thailand.....moga dayana tabah n kuat hadapi dugaan ini

    ReplyDelete
  4. harap semua orang doakan yang terbaik untuk dayana, ashraff dan wan sakinah.

    ReplyDelete
  5. no komen... moga perkahwinan mereka baik-baik saja... dan moga jodoh mereka berpanjangan... AMin...

    ReplyDelete
  6. sedihnya rasa.. ambil dari mana ni?..

    ReplyDelete
  7. ada tgok smlm statemnet dr ayah dayana..mmg ashraf dh kwin len..moga dayana tabah..

    ReplyDelete
  8. Ros buat entry jugak berkenaan ni. thanx share ye.

    ReplyDelete
  9. mahkamah dah bagi denda RM8,000 sebab berkahwin di Thailand

    ReplyDelete
  10. kesiannya.moga dayana tabah :(

    ReplyDelete

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers