Jan 31, 2013

1/31/2013

ambil tindakan bersama!!

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta

  • Untuk Renungan Bersama...
    Assalamaualikum Tuan dan Puan
    Sekadar memanjangkan maklumat untuk renungan bersama
    Babi Sudah Jelas Haramnya .....
    Perhatian Kepada Semua Umat Islam
    Risalah Ini Diedarkan Oleh Dr. Rasheed Mos, Universiti Malaya Kl,Persatuan Pengguna Malaysia, Majlis Agama Islam Malaysia & Jabatan Kastam Malaysia. Kajian Telah Dibuat Oleh Mahasiswa Utm, UUM, USM,Um, UKM, & CAP.

    Senarai Barang Yang Mengandungi Lemak Babi :1. Minyak Masak Lam Soon (Cap Helang & Buruh )
    2.. Ubat Pearl Cream Arche (Thai)
    3. Ajinomoto (Thai)
    4. Ais Krim Harga Rm1.00 Ke Atas
    5. Semua Tauhu Buatan Orang Cina
    6.. Sabun Lux & Lotion Badan Buatan Malaysia, USA , & Thai
    7. Sabun Fab Berbuku
    8. Lobak Jeruk
    9. Mee & Kueteow Basah (Buatan Cina)
    10. Krim Muka Hazeline Snow


    Senarai Barang Yg Mengandungi Kulit Babi, Uri & Binatang Yang Tidak Halal:1. Semua Jenis Serbuk Mee Segera Terutama Maggi
    2. Pucuk, Kulit Popia, Fish Cake & Bebola Ikan Buatan Orang Cina
    3. Daging Burger Import
    4. Sardin, Kari Ayam Dlm Tin & Yong Taufu Buatan Orang Cina
    5. Kasut Bola Jenis 'Gold Cup'
    6. Berus Gigi Jenis 'Reach'
    7. Mee Kering (Sanggol)
    8. Semua Sabun Mandi Yang Diimport
    9. Ajinomoto Kecuali Keluaran Kilang Lot 5710 Jalan Kuchai Lama Kl
    10. Semua Jenis Shampoo Kecuali Keluaran Orang Islam
    11. Have Pearl Cream
    12. Ramuan Kentucky Fried Chicken & Mc Donald
    13. Ubat Kurap Buatan Org Cina
    14. Beehon Segera Siam
    15.Mee Rebus Tulang & Kiub Perasa Ayam
    16. Sabun Mandi Yang Berminyak
    Senarai Barang Yang Mengandungi Gelatin Lemak Babi Dan Binatang Tidak Halal:1. Bosset Wine Gum
    2. Dairy Milk Coklat
    3. Coklat Cadbury/ Chewing Gum
    4. Sugus Strawberry
    5. Passer Doily Mixture
    6. Trebo Mint Chewing Gum/ Peppermint
    7. Scothes Vikmin
    8. Share Extra Atrenght
    9. Black Current Jelly
    10. Royal Gulaman & Decart Oranges
    11.. Valvis Gelatin
    12. Sarung Kapsul Ubat
    13. Ais Krim Dalam Bekas Plastik
    14. Gula-Gula Fruities
    15. Cake Mets Vilber Punch
    16.. Coklat Cake
    17. Tepung Kastard Lady's Choice
    18. Semua Jenis Jelly
    19. Semua Jenis Gincu Bibir
    20. Keseluruhan Jenis Sheisedo
    21. Lady's Choice Jelly

    Senarai Barang Yang Mengandungi Alkohol Unsur-Unsurnya1. Barangan Avon Keseluruhannya
    2. Pewangi Ketiak Terutama Jenama Vitalis & Concord
    3. Minyak Rambut  Brylcream (Hijau)
    4. Racun Serangga Jenis Spray Seperti Sheltox, Baygon & Mortin
    5. Seluruh Ubat Batuk Jenis Sirap
    6. Keseluruhan Ball Pen Dakwat Kering
    7. Tonik Bayi Grape Water, Tonik Waterberry Compound

    Kami Dalam Keresahan Memohon Ampun Dan Maaf Terlewat Memberutahu Perkara Di Atas. Pastikan Pakaian Anda Tidak Terkena Bahan-Bahan Diatas Terutama Pakaian Sembahyang.  Tolong Cetak Dan Edarkan Risalah Ini Kpd Semua Saudara Islam Kita.


    Confirm - Pringles Potato Chips - Tidak Halal !!
    1/31/2013

    My Blog Giveaway

    1/31/2013

    Drama SAHARA..sekering dan sepanas gurun sahara


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Nak anak!
  • Zombie
  • YUNA!
  • anda cun or cantik?
  • inilah babak-babak yang mendapat kritikan hebat
    niat dihati bukan untuk mengaibkan sesiapa tapi sebagai umat islam kite harus prihatin dengan masalah yang berlaku disekeliling kite.
    Siapa yang menonton drama sahara di astro prima?angkat tangan!!ke orang duk layan cerita setia hingga hujung nyawa?ahaksss..aku dan suami pun tengok cite cinta romantik tuh.best kan...hihihi.
    okaylah,berbalik kepada drama ala2 islamik nie..bagi aku drama nie macam drama qaleesya yang suatu ketika dulu dilakonkan oleh elfira loy.tapi kali ni,ia membawa satu perubahan dimana watak heroin ni memakai niqab.Jujur aku memang suke tengok orang pakai niqab dan aku juga teringin untuk memakainya suatu hari nanti.aminn(doakan yer^^).Pada awalnya aku teruja menonton drama nie..namun lama kelamaan ia menjadi kurang enak di mata aku.
    kalau korang tengok pada gambar2 di atas..terlalu banyak kesilapan yang dilakukan oleh pelakon2 dalam drama nie.(korang tengok sendiri ok dan nilai).
    bagi aku,untuk menghasilkan sebuah drama yang islamik..pengarah dan pelakon malah semua yang terlibat dalam produksi ni harus menitik beratkan jalan cerita,cara lakonan yang benar2 mengikut syarak.Jangan lah kerana untuk mengaut keuntungan..maka hal-hal ini di pandang enteng.INGAT!PENGHASILAN DRAMA JUGA ADALAH SUATU DAKWAH KEPADA MASYARAKAT.Namun jika ia disalah gunakan maka remaja2 atau kanak2 yang menonton cerita ini akan menjadikan ia suatu panduan malah tidak keterlaluan untuk aku katakan ia akan menjadi ikutan..Kenapalah pengarah2 diMalaysia ini tidak mencontohi   filem KETIKA CINTA BERTASBIH.FILEM ISLAMIK yang langsung tidak memerlukan pegang2 antara lelaki dan perempuan..tetapi tengok hasilnya..!filem ini meletop!!!bum bum bum.Alhamdulilah...:)
    so,akhir kalam..selepas ini jadikan pengajaran dan lakukan lah pembaikan ke atas mana2 drama/filem islamik yang ingin dilakukan.Jangan hanya mengejar keuntungan dunia tetapi saham di akhirat lebur begitu sahaja.
    p/s :patutlah siaran tv al hijrah tidak menayangkan drama sahara ini...huhuhu..
     kalau korang rasa DRAMA INI PERLU DI HENTIKAN..KLIK SINI
    baiklah..YANG BAIK adalah datangnya dari Allah..YANG BURUK dan YANG HINA adalah dari aku sendiri.Minta maaf
    1/31/2013

    CABARAN Blueprint lengkap SMART AutoBlogger

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Nak anak!
  • Zombie
  • YUNA!
  • anda cun or cantik?
  • APA ITU BLUEPRINT AutoBlogger?
    Blueprint SMART AutoBlogger ini akan mendedahkan plan & strategi paling lengkap membina blog autopilot yang PROFITABLE dengan ciri-ciri blog yang SMART, unik, value added, mesra Google dan SEO. 
    SIAPA YANG BOLEH JOIN?
    Sesuai untuk sesiapa sahaja yang serius ingin menjana pendapatan melalui blog secara berkesan tidak kira newbie mahupun otai kerana anda pasti mempelajari banyak ilmu blogging dan SEO yang belum pernah anda tahu sebelum ini.
    UNTUK ITU:
    Dengan rasa rendah dirinya saya menjemput anda semua untuk menyertai 
    cabaran ini dan berikut adalah hadiah-hadiah menarik untuk direbut !!
    Tempoh cabaran :
    25hb Januari 2013 - 28hb Februari 2013
    HADIAH CABARAN PANTAS !!
    3 unit Galaxy Note II !! 

    Istimewa untuk 3 agen terawal yang berjaya mendapat 100 jualan 
    sepanjang tempoh cabaran ini

    APA LAGI?siapa yang belum berdaftar ,MASIH BELUM TERLAMBAT UNTUK ANDA REGISTER..siapa tak nak hadiah2 lumayan....

    jom lah berdaftar di SINI

    >sambungan hadiah:
    HADIAH-HADIAH UTAMA CABARAN

    Tempat pertama ( minimum 80 jualan )
    - Wang tunai RM1000.00 + Komisen affiliate

    Tempat ke-2 ( minimum 60 jualan )
    - Wang tunai RM600.00 + Komisen affiliate

    Tempat ke-3 ( minimum 50 jualan )
    - Wang tunai RM500.00 + Komisen affiliate

    Tempat ke-4 ( minimum 30 jualan )
    - Wang tunai RM300.00 + Komisen affiliate

    Tempat ke-5 ( minimum 20 jualan )
    - Wang tunai RM200.00 + Komisen affiliate

    Tempat ke-6 dan seterusnya tanpa had ( minimum 10 jualan )
    - Wang tunai RM100.00 + Komisen affiliate

    wah!apa lagi kawan2..tiada nilai tersembunyi.Kawan2 semua hanya perlu daftar dengan mudah SINI dan secara tidak langsung anda juga telah menjadi peserta bagi CABARAN Blueprint lengkap SMART AutoBlogger

    SELAMAT MAJU JAYA SEMUA!

    tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia tiada siapa pun yang tahu.
    1/31/2013

    Make over blog wawa

    Jan 29, 2013

    1/29/2013

    CONTEST : BLOG BERTUAH 2013

    1/29/2013

    Amin Idris menyanyi

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Nak anak!
  • Zombie
  • YUNA!
  • anda cun or cantik?
  • siapakah AMIN IDRIS INI..?
    jom tengok reramai Amin Idris ini menyanyi.sedap jugak suara beliau.
    AKU CINTA ALLAH
    OK tak?
    ok bagi mereka yang tak tahu ini program apa..?Inilah program BICARA SELEBIRITI.Untuk pengetahuan korang semua,bicara selebriti ini dah buat sebanyak 7 kali.Maksudnya ini ialah program Bicara selebiriti yang ke7..Dan ia dianjurkan oleh Negeri Kelantan!Rakaman penuh Program Bicara Selebriti Siri-7 yang diadakan pada 20 Januari 2013 bertempat di Dewan Besar Balai Islam Lundang, Kota Bharu.wah,sangat hebat Negeri Kelantan menganjurkan program islamik macam nie.Bagi aku tidak perlulah membazirkan duit untuk mengadakan konsert2 yang tidak membawa langsung faedah.setuju tak?
    apa lagi korang semua..jom tengok FULL program ni.Sangat berguna dan bermanfaat.
    Selebriti kali ni Menampilkan selebriti Ust Zamri Mantop, Oki Setiana Dewi, Pierre Andre, Azizulhasni Awang & Amin Idris.dan ada penampilan khas Miss Bawani

    sekian,terima kasih

    Jan 25, 2013

    1/25/2013

    Launching JiaBoutique


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Nak anak!
  • Zombie
  • YUNA!
  • anda cun or cantik?
  • syukur kepada Allah kerana masih diberi kesempatan dan peluang untuk bernafas dibumi Allah ini.Dan di tambah juga rasa kesyukuran kerana buat pertama kali nya aku ingin membuka fashion boutique..wah!!
    TERUJA TAK?aku yang baru nak buka kedai pun rasa teruja sangat..sebenanrnya tujuan aku buat kedai ini sebab aku sukakan fashion yang up to date disamping mengikuti syariat sebagai seorang muslimah.Dan sememangnya wanita itu tidak dapat dipisahkan dengan kecantikan!meliputi kecantikan dalaman ataupun luaran..terlebih dahulu,minta maaf model tidak menutup aurat..

    dengan lafaz bismillah..jom shopping dan sesiapa yang berkenan,inform aku yer..terima kasih semua...

    blog masih underconstruction dan masih banyak lagi perlu direstock**

    Jan 24, 2013

    1/24/2013

    Make over blog kak ina

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Nak anak!
  • Zombie
  • YUNA!
  • anda cun or cantik?

  • klik gambar untuk tengok blog beliau
    alhamdulilah,dah lengkap sebuah blog yang diminta oleh kak ina.Kak ina ni kire regular customer aku coz beliau minta untuk aku mengubah desgin blog beliau setiap bulan!waaahh...terima kasih kak coz percayakan saya untuk mengedit blog akak..
    Blog ni menjual produk2 kecantikan.Jom tengok produk apa kah yang dijual oleh beliau.kalau korang tengok wajah akak ni sebelum selepas memang terbaik la..!!layan...
    http://tabitasweetie.blogspot.com/


    1/24/2013

    senarai peserta

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Nak anak!
  • Zombie
  • YUNA!
  • anda cun or cantik?
  •  alhamdulilah,walaupun segmen kali ini agak kurang mendapat sambutan...tetapi besar hatiku mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka yang join..
    1. http://pelengkaprusukiri.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1-apakah.html
    2. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    3. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    4. http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-3-in-1apakah.html
    5. http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-3-in-1-by-jiakreatifelt.html
    6. http://www.aimisyahirah.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    7. http://schazlynnfluvery.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    8. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    9. http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    10. http://dayahdanish.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    11. http://eyqahasnan.blogspot.com/2013/01/segmen-segmen-jiakreatifelt-3-in-1.html
    12. http://umikasum.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    13. http://izatie91.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    14. http://schaazman.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1-apakah.html
    15. http://justforcontest.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1-apakah.html
    16. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1.html
    17. http://youraremine.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    18. http://www.ubaidullahjaafar.my/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    19. http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/01/segmen-3-in-1apakah.html
    20. http://comey-comeyblog.blogspot.com/2013/01/segmen-jiaktreatifelt-3-in-1-apakah.html
    21. http://aimifiqa.blogspot.com/2013/02/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    22. http://dyshasahhir.blogspot.com/2013/01/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    23. http://meestring.blogspot.com/2013/02/segmen-jiakreatifelt-3-in-1apakah.html
    24. http://zamani84.blogspot.com/2013/02/segmen-jiakreatifelt-3-in-1-apakah.html

    Jan 23, 2013

    1/23/2013

    "Segmen: I love Rasulullah"


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Nak anak!
  • Zombie
  • YUNA!
  • anda cun or cantik?
  • KLIK BANNER UNTUK JOIN

    SALAM MAILIDUR RASUL UNTUK SEMUA
    Baginda tidak harus dikenang hanya pada hari-hari tertentu sahaja.Malah,ia harus sentiasa bersemadi dilubuk hati dan marilah kite menyemai rasa kecintaan kite kepada Nabi mengatasi diri kite sendiri,amin...
    untuk itu,untuk membuktikan kecintaan kite kepada Baginda,mari kite ramai -ramai join segmen nie.Walaupun ia adalah hanya usaha kecil aku untuk menyemarakkan rasa cinta kepada Nabi.Ia juga adalah salah satu tanda aku menyintai Rasulullah saw.
    1.
    Dari Irbadh bin Sariyah : Rasulullah saw bersabda, “Hendaklah kamu bertakwa kepada Allah SWT, dengan mendengar dan taat, meskipun yang memerintahkan kamu adalah seorang budak dari Habsyah. Kamu akan melihat perselisihan yang sangat dahsyat sesudahku, maka hendaklah kamu berpegang pada Sunnah-ku dan Sunnah-Khulafa ur rasyidin yang mendapat petunjuk. Gigitlah dengan gigi gerahammu dan jauhilah perkara-perkara baru, sesungguhnya setiap bid’ah (perkara baru dalam agama) adalah sesat.” (0040) Sahih Ibnu Majah

    sedikit perkongsian:
    zaman sekarang ini orang yang beragama pun boleh bergaduh sesama sendiri .masing-masing cube untuk menegakkan pendirian masing-masing.Malah ada diantara mereka yang cube membawa satu fatwa baru dan menghina hukum hudud.Nauzubillah.Yang menjadi mangsa adalah insan2 yang masih mencari jalan kebenaran bimbang tersalah pilih guru maka diri sendiri juga tersesat.Benarlah kata Nabi,pasti akan ada perselisihan yang amat dashyat sesudahku..YA,Ia memang berlaku di mana sahaja.!!dan nasihat Nabi kite berpeganglah kepada alquran dan as-sunnah,insyaAllah..hidup kite akan sentiasa dipimpin dengan cahaya islam.
    2.Nyatakan satu sifat Nabi yang sangat kamu kagumi.
     Pemimpin yang amat bijak dan paling berpengaruh hingga ke saat ini
    3.Dan nyatakan satu ungkapan (ayat) buat Nabi jika Nabi masih ada dengan kita..apa yang kamu nak Nabi dengar tentang luahan hati kamu?
    Duhai Rasulullah,terima lah kami sebagai umatmu..dan kurniakan kepada kami syafaat mu.Maafkan kami ya Rasulullah kerana kami jarang sekali menginggatimu malah tidak mengikuti sunnahmu.izinkan kami mendakap mu dan berada disampingmu..
    1/23/2013

    PREPARING TO BE A GOOD MUMMY?

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Nak anak!
  • Zombie
  • YUNA!
  • anda cun or cantik?
  • mengimpikan sebuah keluarga yang dipenuhi dengan Nur islam
    ramai yang bertanya dan mendoakan untuk aku dan suami..supaya cepat dikurniakan baby.Amin,terima kasih kepada mereka.InsyaAllah,doa kalian dan kata2 semangat yang membuatkan kami terus menanti hadiah istemewa ini dari Nya,
    sometime rasa macam down je bile tengok orang lain dah ada baby sendiri,upload gambar anak kat FB,menceritakan pengalaman sepanjang preggy,..tapi aku cube untuk pujuk diri dan bersangka baik dengan Allah.Mungkin juga kami ini belum layak untuk memiliki zuriat sendiri...Alhamdulilah,suami aku seorang yang sangat memahami dan malah keluarga kedua-dua belah pihak sangat supportive!terima kasih..
    buat waktu sekarang nie..kami ada 2 baby yang penghibur hati...
    iaitu kucen!:)
    **tak dapat nak upload gambar kucen sebab gambar mereka dalam handphone.malas nak upload..hihihi
    tapi bile aku try untuk tanya dan muhasabah diri layak kah aku untuk menjadi seorang ibu?malah apakah aku  sudah cukup persediaan untuk menghadapainya?
    semua itu,jawapan Nya ada pada Allah
    buat kalian semua,doakan kami berdua dipermudahkan untuk mendapat zuriat..amin..dan menjadi ibu ayah yang terbaik buat anak-anak kami nanti.
    Ya Allah,kurniakan kepada kami zuriat yang soleh/ah dan penyejuk mata.Janganlah Engkau biarkan kami sendiri tanpa keturunan.

    doakan kami,yer?


    1/23/2013

    Segmen : Jadikan Follower Overload

    Jan 19, 2013

    1/19/2013

    SHORT SEGMENT BY NAA

    1/19/2013

    mari semaikan rasa cinta

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Buat sideincome dengan churp2
  • Impian kanak2 ini 
  • Design rumah sendiri

  • Allah kurniakan mulut bukan untuk mengumpat keji,
    Allah beri kite sepasang mate bukan untuk melihat perkara-perkara haram,
    Allah ciptakan kite tangan dan kaki bukan untuk buat kerja-kerja maksiat,
    Allah hadiahkan kite hati bukan untuk menyimpan segala hasad dengki,
    Allah jadikan manusia sempurna ciptaan untuk menjadi hamba yang taat pada perintahNya,
    tapi kenapa ada juga antara kite yang berani mengubah ciptaan Nya?
    Ada juga mereka yang menolak hukum agama,
    Berlagak pandai  mengupas isu agama tanpa pengetahuan,
    Hukum islam tidak sesuai dipraktikkan!
    seolah-olah mereka akan hidup selama-lamanya,
    padahal Allah lah yang paling Agung,
    dan mengapa kite merasa takut untuk menentang kezaliman?
    Allah itu sentiasa bersama-sama orang yang benar!
    Allah hu Akhbar!!!(3X)
    Manusia kini semakin alpa dan lupa,
    tentang perjuangan islam sewaktu ketika dulu,
    Dimana Nabi Muhammad saw menyebarkan agama suci ini,
    mempertahankannya sehingga ke hujung nafas nya,
    tapi kenapa saat ini umat yang dirindui oleh Baginda semakin jauh dengan agama ?
    dan tidak keterlaluan untuk aku simpulkan seperti seseorang yang sudah hilang panduan,
    padahal,Nabi meninggalkan 2 perkara yang mana apabila kite berpegang padanya kite tidak akan sesat!
    iaitu Al-quran dan As-sunnah..
    Sekiranya Nabi(selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad saw) masih hidup dan melihat telatah,kerenah umatNya,
    pasti Nabi menangis dan kecewa,
    Beginikah kelakuan umat yang kurindui?
    Ya Rasulallah ..ya habibAllah..terimalah kami sebagai umatmu,
    Ya Rasulallah..kami rindu pada Mu,
    Ya Rasulallahkurniakanlah syafaatMu..
    Alangkah indahnya hidup ini saat hidup bersama Nabi Muhammad saw,
    pasti lah baginda menjadi tempat rujukan...
    Allah Maha Besar!!!

    Jan 18, 2013

    1/18/2013

    Dalam kesempitan ,berdoalah

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Buat sideincome dengan churp2
  • Impian kanak2 ini
  • Design rumah sendiri

  • Salam jumaat yang indah,
    Doa dipermudahkan segala urusan

    maksudnya:
    (Ingatkanlah peristiwa) tatkala serombongan orang-orang muda pergi ke gua, lalu mereka berdoa: "Wahai Tuhan kami! Kurniakanlah kami rahmat dari sisiMu, dan berilah kemudahan-kemudahan serta pimpinan kepada kami untuk keselamatan ugama kami".

    2. 
    3.Dan ini lah doa yang lengkap:

     Maksudnya:
    “Ya Allah, Ya Tuhan kami, kurniakan kami rahmat dari sisi-Mu dan berilah petunjuk kepada kami dalam urusan kami dengan segala petunjuk. Mudahkanlah urusan kami ya Allah, permudahkanlah jangan disulitkan kerana Engkaulah yang Maha memudahkan, segala yang susah adalah mudah bagi-Mu. Ya Allah, sempurnakanlah dengan segala kebaikan, dengan rahmat-Mu, Ya Allah wahai yang paling mengasihani daripada segala yang mengasihani.


    InsyaAllah elok kite amalkan...kerana bantuan Allah itu ada dimana-mana.Bergantung haraplah hanya kepada Allah.:)Alhamdulilah doa yang aku amalkan sampai saat ini(insyaALLAH).Anda akan merasa keajaibanNya dan kebesaran Nya.Allah Maha Besar
    rabbi yassir wa la tu'assir

    Aku yakin ramai antara kite pun sedia maklum dengan doa ringkas ini..mari kite amalkan bersama -sama dan sebarkan kepada kawan2..

    Jan 17, 2013

    1/17/2013

    Biar ku pendam

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Buat sideincome dengan churp2
  • Impian kanak2 ini
  • Design rumah sendiri

  • sebaik-baik tempat pengaduan adalah kepada Nya.Sebenarnya tujuan aku menulis disini bukan untuk meraih simpati sesiapa cuma sebuah perkongsian..Aku memang tidak suke meluahkan apa yang aku rasa kepada orang..kalau boleh aku tidak mahu langsung orang tahu apa yang aku rasa.Suami aku cakap aku ini adalah penyimpan.Penyimpan rahsia!Aku cuma akan banyak mengadu kepada Allah(OPSS...bukan nak menunjuk tapi itulah sepatutnya seorang hamba perlu lakukan) dan kepada suami aku,kadang-kadang cite pada emak,dan sahabat.
    apabila semakin banyak kite mengadu masalah kepada manusia,semakin banyak persoalan yang akan timbul.Tetapi apabila kite mengadukan nya kepada Allah nescaya Allah lah segala pengubatnya
    Aku bukan nak cerita apa yang aku alami sekarang dan saat ini.Aku rasa tak perlu kot dan korang semua pun ada masalah masing-masing kan.
    Saat ini biarlah Allah sahaja yang tahu.Saat kite diuji tersenyumlah kerana setiap ujian adalah hikmahnya.Setiap kepahitan pasti ada kemanisan.Allah huakbar!!!
    okaylah,minta maaf semua.
    1/17/2013

    Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

    1/17/2013

    Segmen: Up-kan follower 2013 by FiQa Nsz

    Jan 15, 2013

    1/15/2013

    Make over blog Kak Betty


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Buat sideincome dengan churp2
  • Impian kanak2 ini
  • Design rumah sendiri



  • cun tak blog di atas?

    blog yang berwajah pink ini dimiliki oleh kak Betty.Beliau minta sebuah blog yang nampak girly dan flowerish:)waahh...aku buat je blog ni dah rasa macam dalam bunga-bunga cinta..
    Blog ini adalah business blog..macam-macam produk kecantikan yang dijual.Jom tengok blog beliau sambil tu mane tahu anda berkenan untuk membeli...BLOG KAK BETTY
    1/15/2013

    Segmen Jiakreatifelt:JOM EXCHANGE BANNER

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Preggy
  • Impian kanak2 ini
  • Design rumah sendiri

  • ALHAMDULILAH,inilah segmen aku saya yang kedua bagi bulan januari.segmen yang sangat simple:)
    cube korang tengok banner di blog korang.berhabuk tak?hihihi..seems macam saya jugaklah.Buat banner tapi tiada siapa pun nak amik kan.so,bagi menghargai banner di blog sendiri dan blog korang semua..jom ikuti segmen mudah ini.
    Beberapa langkah mudah di bawah:
    • Follow blog aku
    • pastikan korang ada banner blog sendiri
    • Tidak perlu buat entry hanya perlu amik banner aku di bawah dan letakkan di sidebar@ dimana2 dalam blog korang sebagai tanda bersetuju untuk exchange banner:)
    Jom exchange banner


    • sebagai balasan,korang perlu meninggalkan kod banner korang di kotak komen aku.Aku juga akan meletakkan banner korang semula di blog aku.fair kan?
    • Segmen ini tiada tarikh tutup..dan terbuka.InsyaAllah
    • SENARAI BANNER BLOGGER:

    Follow me

    Hai.!Saya Jia.

    Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

    Followers