Feb 28, 2013

hilang?


Hilang!!! | Kepada rakan2 FB yg nampak anak perempuan saya. Nama nadzirah ashikin umur 17 thn. Dah tak pulang rumah sejak hari sabtu 23hb. Keluar rumah berseluar merah baju putih jaket hitam & tudung hitam.

Kali terakhir dilihat di Eastern Plaza & KFC, Tawau ikut proton exora warna putih ada pelekat 'P'. Siapa2 yg ternampak sila hubungi saya 0138800188 atau ibunya 0198728868.

Saya merayu kepada semua rakan2 fb saya untuk bantuan. Segala usaha saya ucapkan terimakasih yg tak terhingga hanya Allah saja yg boleh membalas jasa rakan2 semua - Ayuf Abd Rahman
p/s:mari lah kite mendoakan keselamatan remaja ini..dan tunjukkan keprihatinan kite membantu.sekalipun mereka bukan dari saudara atau ahli keluarga..tetapi mereka adalah saudara seislam kite.semoga pencarian akan membuahkan hasil.Allah Maha Mengetahui.sebarkan!!!!

Feb 27, 2013

siapa punya angkara

KECANTIKAN DIRI

siapakah punya angkara?

Gambar PM mengadap paderi adalah diedit oleh seorang yang tersangat tidak puas hati dengan kezaliman PM. Walaupun kezaliman yang dilakukannya terlalu besar, janganlah kita menghina beliau sehingga sanggup mengedit gambarnya sebegini rupa. Jagalah akhlak kita dalam berjuang, semoga tindakan kita yang menjaga kemaslahatan bersama menjadikan musuh segan dan hormati kita dalam apa jua keadaan.

Paling dirisaukan ialah gambar ini diedit oleh puak mereka sendiri untuk membuatkan pejuang agama percaya pada gambar ini, apabila percaya dan sebarkan, maka jatuhlah martabat kita sebagai pejuang Islam. Berhati-hatilah semua. Jangan mudah percaya perkara sebegini sebelum kita siasat betul-betul.

Lawan tetap lawan. Lawan hingga ke Putrajaya!

Feb 26, 2013

tolong makeup blog wan

KECANTIKAN DIRI

sejujurnya,saya agak sibuk semenjak dua menjak ini..tapi saya masih mengambil tempahan edit blog kerana saya merasakan ia suatu kepuasan jika dapat membuat awak semua-semua berpuas hati dengan hasil kerja saya^_____~

terima kasih semua...

pelaburan emas adalah paling menguntungkan

KECANTIKAN DIRI

bayangkan suatu hari nanti mata wang ringgit tiada nilai lagi.duit kertas boleh dijadikan dinding hiasan dirumah!bayangkan jika ia benar-benar terjadi...sememangnya kite tidak tahu apakah yang akan berlaku pada masa akan datang.:)jadi apakah persediaan kite untuk menghadapi kemungkinan ini ..?jom kite tonton dan hayati komen pakar mengenai emas...


Kenapa Mesti Membeli Emas   

PERLUKAH KITE MEMBELI EMAS SEKARANG?
JAWAPANNYA:YA..YA ..YA..


jadi,bagi mereka yang berminat dan bersedia untuk memulakan langkah baru ..boleh lah berkunjung ke laman web ini...InsyaAllah,jika anda ada sebarang masalah dan ingin kan maklumat boleh contact saya terus di 0139977063(JIA)

Feb 17, 2013

my blog is messy

KECANTIKAN DIRI


siapakah pengkomen ini?

betulkah blog saya agak messy dan menyakitkan hati serta mate korang semua untuk membacanya?
mohon jasa kalian semua untuk komen yer^^
saya hanyalah orang biasa yang punya kelemahan.thanksss

Contest Blog Comel

KECANTIKAN DIRI

klik banner untuk join

Feb 16, 2013

bukan mudah!

KECANTIKAN DIRI

sebuha penghijrahan yang insyaALLAH harap ia istiqamah dan diredhai oleh Allah swt.


Maha besarnya dan indah penciptaan Allah

insyaAllah,inilah perubahan terbaru saya.harap2 ia istiqamah.doakan yer semua:) bukan mudah untuk melakukan sesuatu perubahan kearah kebaikan.Banyak dugaan dan ujian..sesungguhnya saya adalah hamba yang lemah.

Segmen 3 in 1:Apakah?

sticky post
jemput semua untuk memeriahkan segmen simple ini.jasa kalian amatlah besar ertinya
  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Nak anak!
  • Zombie
  • YUNA!
  • anda cun or cantik?
  •  SEGMEN 3 in 1:Apakah?
    Tajuk segmen macam pape je kan..
    simple dan mudah je segmen nie.Yang mane korang semua boleh naikkan trafik blog,menambah bilangan followers dan juga like fanpage korang.Best kan?That why aku namakan segmen ini 3 in 1.Terlebih dahulu minta maaf sebab menggunakan "aku"..

    TINDAKAN YANG KORANG PERLU BUAT UNTUK TURUT SERTA DALAM SEGMEN INI IALAH:
    24/01/13-16/02/13



    • Follow blog aku yer..^^
    • Like Myfanpage 
    • Buat 1 entry yang bertajuk SEGMEN JIAKREATIFELT 3 in 1:Apakah? 
    • Copy Banner di bawah dan link ke blog aku yer.

    http://4.bp.blogspot.com/-xV3UgLag5Ac/UQD0EjNKZLI/AAAAAAAAAk8/fRQcLAjwymk/s1600/Untitled-1.png
    • Nyatakan jumlah follower dalam blog korang saat ini dan jumlah like fanpage korang plus sediakan sekali link fanpage facebook korang itu...bagi memudahkan aku dan kawan2 lain like^^
    • selain itu,letak backlink dalam entry korang.Maksudnya,Korang dapat tahu segmen ini dari siapa?WAJIB letak link blog yang telah promote kepada korang itu.Jika korang dapat tahu segmen ini dari aku sendiri,jadi letak lah link url blog aku.Faham tak?:)
      • sebagai contoh,Si A turut serta dalam segmen ni dan si A dapat tahu segmen ini dari si B.Maka si A wajib meletakkan link blog si B dalam entry yer.Faham kan?
    • korang perlu nyatakan korang adalah follower blog aku yang ke berapa..Bagi yang sudah follow blog aku sebelum ini,its ok.Tapi haruslah jujur yer."To get something you have to sacrife something"
    senarai peserta yang join segmen ini aku jamin akan follow dan like fanpage korang.adil kan?so,kalau korang nak orang lain like and follow blog korang..korang pun kena blogwalking peserta2 lain:D
    terima kasih semua harap2 dapat sambutan dari korang semua.^^.sebagai pengakhiran aku nak hadiahkan video comel ini kepada korang.sangggggat....comel.bestnya kalau dapat baby secomel nie.


    kenapa kite tetibe rasa sedih?

    KECANTIKAN DIRI


    Kenapa merasa sedih?

    Soalan : berasa sedih malam ni ustaz..tak tahu kenapa..mohon pencerahan

    UAI : sebut Allah banyak-banyak dan berselawat..InsyaAllah hilang sedih

    Feb 15, 2013

    Segmen Miss Hearty Mencari Bloglist Fresh 2013

    KECANTIKAN DIRI

    klik banner untuk join
    pergi shopping bersama suriaty,
    awal2 dah tulis dalam list,
    saya join segmen Miss Hearty,
    kerana teringin nak masuk bloglist

    hahaha!!macam pape je kan..^____~ 

    Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

    KECANTIKAN DIRI

    klik banner untuk join

    Feb 14, 2013

    Segmen Saya Follow U,U Follow Me By mselim3

    KECANTIKAN DIRI

    KLIK BANNER UTK JOIN

    ayat indah suami


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • saat kite mengatakan NO TO VALENTINES DAY
    kite tak perlu untuk menyambutnya kerana tidak ada hari istemewa untuk kite menginggati orang yang kite sayangi..sepatutnya ia adalah hari-hari kan:)
    cewaaahh!!
    okaylah,dah baca ke ayat di atas tuh..?huhuh..
    sweet kan.actually inilah ayat yang suami saya bagi tadi.selepas berkahwin semestinya kite perlu meluahkan rasa cinta kepada pasangan kite.itulah yang lebih indah.
    Dari kite bercintan cintun tak tentu hala wahai sayang semua..marilah kite menikah di usia muda..:)
    peace!!!!>____________V

    Make over blog sendiri


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • nah!!inilah hasilnya..

    walaupun tidak banyak perubahan yang dilakukan..tapi ia adalah salah satu usaha aku mengupdate blog nie.
    semoga ia lebih mesra dengan kawan2 semua..dan sebarang kelemahan..minta maaf saya hanyalah insan yang lemah..

    Feb 13, 2013

    Request: Saya Nak Doodle Alif Ismail V2.0

    klik banner untuk join
  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • 2. Nyatakan mengapa anda mahukan doodle alif ismail.
    • kerana doodle dari alif ismail ini sangat awesome,kemas dan comel^^ nampak identiti sendiri..suke suke....
    3. Nyatakan warna MATA yang anda mahukan.
    • tak kisah janji cun and cantik..

    Make over blog Nurul

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • Blog serba pink lembut ini di miliki oleh Nurul FHMT
    TEMA blog nie ialah teddy bear dan couple^^
    harapan:semoga awak suke dan berpuas hati dengan design blog ini...
    teruskan berblogging dan selamat maju jaya!!!

    Feb 12, 2013

    Make over blog Yan

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • alhamdulilah,siap sudah blog Yan
    sebuah dekorasi ala-ala istana dihias indah dengan warna pink dan kelabu..harapan semoga saudari berpuas hati dan suka dengan design dari saya ini.Yang baik dari Allah yang lemah dan buruk adalah dari kelemahan saya sendiri..:)

    Feb 8, 2013

    Make over blog Husna


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • blog biru ini dimiliki oleh Husna
    terima kasih husna kerana mempercayai akak untuk mendekorasi blog awak^^
    blog adik kite nie menjual dress yang cantik dan paling penting murah tau.
    jom kite jamu mate lihat dress yang cantik dari blog Husna...

    wanita ini terbakar selepas cube untuk membakar!

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • hai,semua!!salam jumaat yang indah^^

    jom kite tengok kebesaran Allah melalui sebuah kejadian di atas.Serba ringkas,wanita india ini bersama 3 lagi kawan2nya sedang membuat satu demontrasi untuk menunjukkan kebencian mereka kepada wanita islam yang berhijab.wah!dengan bangganya mereka membakar hijab...dan korang akan saksikan satu keajaiban dan kekuasaan Allah..jom tengok..

    Feb 6, 2013

    Make over blog Iezwa

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta

  • alhamdulilah...berjaya jugak siapkan dalam masa 1 hari^^(sebab tak banyak gangguan dan idea datang mencurah-curah)
    nak tahu siapa kah pemilik blog ini..? here------>
    http://aqueiez95.blogspot.com/

    terima kasih yer adik..sebab percayakan akak utk edit blog awak..harap2 puas hati dan rajin2 buat segmen lagi yer:)

    Feb 5, 2013

    Make over blog Yati

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • Mendamaikan warna hijau ni kan?begitulah permintaan dari seorang blogger iaitu yati nak diwarnakan hijau blog beliau.
    NABI MUHAMMAD SAW SUKAKAN WARNA HIJAU JUGA:)
    ini lah hasilnya selepas di make over:)
    Yati menjual produk kesihatan dan kalau nak tahu produk ape...
    mari kite terjah blog yati
    p/s: buat yati,moga hepi dan puas hati dengan hasil kerja saya kali ini.terima kasih kerana sudi menggunakan khidmat saya untuk mendekorasi kan blog awak..
    semoga maju jaya dalam apa juga yang awak ceburi..

    Feb 4, 2013

    Make over blog untuk Kak ina


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta

  • alhamdulilah,siap jugak design blog Kak Ina.Act,dah 2 hari aku tak mengupdate blog.:) sibuk mendapat tempahan dua blog so..kena lah bergilir untuk menyiapkan blog-blog:P
    tema blog kak ina ini adalah polkadot dan menggunakan warna biru,hijau dan kuning.
    Blog kak ina ini menjual produk pelangsingan badan:)Jom terjah blog kakak ini.

    untuk kak ina:harap2 akak puas hati dengan design kali ini..terima kasih untuk segalanya:)
    ops!!akak nie bagi aku free felina inchi loss lotion..:)

    Feb 2, 2013

    Ulasan pihak astro mengenai drama sahara


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • INGAT LAGI TAK POST AKU :DRAMA SAHARA:SEKERING DAN SEPANAS GURUN SAHARA
    DIBAWAH ADALAH KESINAMBUNGAN:
    amat menyedihkan dengan ulasan ini.
    bagi pendapat peribadi aku:
    untuk bercakap mengenai agama haruslah berpandukan semula al-quran dan as-sunnah bukan hanya mementingkan keduniaan dan kepentingan peribadi.Ya Allah..mesej positif apa yang sedang mereka katakan?
    MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA ANDA!!!!!

    Dan adakah anda tahu siapa pelopor drama sahara ini?

    nah ini lah dia wajah-wajah orang kuat DRAMA SAHARA

    aku tidak mengutuk mereka dalam menghasilkan sebuah drama islamik tetapi tolong lah merujuk kepada ustaz/ah sebelum menayangkannya kepada masyarakat.Hormati sensiviti orang islam terutama dalam ikthilat(pergaulan) lelaki perempuan.Jangan rosakkan pemikiran anak muda dan terutamanya kami...!!
    Hentikan drama yang seolah-olah memperkecilkan hukum hakam agama islam.

    PERANAN KITE?
    dimanakah pengarah-pengarah islam dan dimanakah orang2 islam di ASTRO terutamanya..tidakkah anda berasa agama islam ini telah digugat kesuciannya?Kenapa tidak di tapis dan dianalisa dengan teliti?Kepada pihak astro iaitu yang terlibat dalam drama ini:Anda jangan hanya mengulas dan menutup kesilapan anda dengan memberi komen yang  langsung tidak bercirikan agama islam.


     sedih bile orang islam sendiri tidak sensitif dengan agama sendiri.Inilah apa yang dikatakan:
    Orang yang tidak pandai membaiki kereta tetapi diberi juga membaiki kereta..agak2 nya apakah berjaya orang itu utk membaiki kereta..?fikirkanlah kawan2 semua.Marilah kite membanteras dan berdoa moga agama islam ini terpelihara dari anasir jahat yang ingin menjatuhkan kesucian agama islam.ALLAHUAKBAR!!!!

    Tolong sebarkan !!!

    maafkan

  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta

  • Bila dihina dan dibaling batu ketika di Thaif, Nabi s.a.w memaafkan. Ketika berjaya menawan kota Makkah, Nabi juga memaafkan. Saya mendapati memaafkan adalah ubat yang melembutkan hati kawan dan lawan, ia sangat berfaedah melapangkan dada pemaaf.

    Maafkan anak yang terlupa mengucapkan terima kasih setelah penat kita memasak utknya, dan maafkanlah suami yang hari ini mengguris hati kita hari ini. Semoga apabila kita memaafkan, Allah juga memmafkan doa kita yg tidak disedari dan tidak nampak. Ameen..

    kata -kata aku share dari https://www.facebook.com/DrZubaidiHjAhmad?ref=stream
    Sangat bermakna..

    Memaaafkan orang bukan lah suatu perkara mudah..ia mudah dilafazkan tapi sukar untuk hati ikhlas mengakui nya.sama-samalah kite muhasabah diri kite.

    Feb 1, 2013

    sarapan pagi dengan suami


  • Buat sideincome dengan autoblogger
  • Jom minum dulu
  • Ice cream!!
  • Sabun cinta
  • dah lama tak jumpa nasi lemak dalam daun pisang

    alhamdulilah,dapat jugak menikmati sarapan pada hari ini.Nasi lemak dibaluti dengan daun pisang ..memang mengiurkan.yum yum...sedap tau.^^

    nothing to describe deeply about this picture..just for sharing:)


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     
    Designed by Beautifully Chaotic