March 2013 - Jiakreatifelt

Mar 31, 2013

kenal tak Nicki Minaj ?
siapakah Nicki Minaj@ namanya Onika Tanya Maraj?
kalau korang nak tahu siapa die nie..search kat google k?

cuma entry aku kali ini adalah berkenaan dengan apa yang telah penyanyi ni lakukan..
opsss!bukan nak kate aku terrrruja dengan die ni..oooh,tidak sama sekali..dan bukan nak promote kat korang...

nah!inilah die Nicki Minaj
sebenarnya...penyanyi ini telah menghina islam dalam lirik lagu nya..
MENGHINA ISLAM...

PLEASE...sangat biadap penyanyi ini....
----->tengok lirik lagu ini jugak.!!



dan apakah korang jumpa ada yang tidak kena pada lirik ini?

nah!!!

Tolong share sebanyak mungkin gambar nie untuk kita sedarkan orang ramai agar jangan support lagi Nicki Minaj.. Kalau ada lagu2 dia delete je... Buat apa nak simpan lagi... Boikot!!
segmen:aku gila blog!
tamat
pemenang akan diumumkan pada 5 april 2013
just a simple contest~!actually,dah lama tak buat segmen /contest.harapan kali ini..ada sambutan dari kawan2 semua yer..:)
  1. menjadi follower aku dengan ikhlas
  2. like my fanpage jiakreatifelt
  3. buat satu entry bertajuk "segmen:aku gila blog"dan letakkan banner di bawah yer
  4. dalam entry korang itu, nyatakan :
      • apakah yang istemewa dalam blog korang?
      • dalam sehari berapakah kekerapan korang mengupdate blog?
  5. disamping itu,nyatakan blog korang di edit sendiri atau menggunakan khidmat orang lain?
  6. hantar link entry korang dalam kotak komen aku yer..:)
  7. sesiapa yang join segmen ini akan mendapat hadiah-hadiah seperti di bawah..dan beberapa orang pemenang akan dipilih berdasarkan entry yang menarik:)
  8. segmen ini berlangsung dari 10/03/13-penyertaan mencapai 100 peserta.sekiranya tidak..maka segmen ini akan terbatal..jemput kawan-kawan anda yang juga mencintai blog mereka..:)
  9. banner ini:
http://2.bp.blogspot.com/--LU3s6lN5NM/UTtl5dNUE1I/AAAAAAAAB48/ne6HRAtxLlA/s320/bannerjia.png
jangan lupa untuk terjah blog sponsor:
follow blog http://www.opzzpinky.my/

senarai hadiah
pemenang bagi entry menarik:
  • topup RM5 x 3orang
pemenang bagi random
  • haedar x2 
  • banner x2
  • keychain sabah x 2 org
  • review blog x 5orang 
  • bloglist 2 minggu x 10 orang
spesel gift
  • purdah x 2 orang
senarai peserta 
  1. http://doodlemerah92.blogspot.com/2013/03/segmen-aku-gila-blog.html
  2. http://azuria-freebies.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  3. http://flowerpowerme.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  4. http://cikarinasukataip.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  5. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  6. http://umikasum.blogspot.com/2013/03/segmen-aku-gila-blog.html
  7. http://www.cahayapermata.my/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  8. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  9. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/03/segmen-aku-gila-blog.html
  10. http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  11. http://yayaomeyy.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  12. http://myrahthesamuraii.blogspot.com/2013/03/segmen-aku-gila-blog.html
  13. http://dyshasahhir.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  14. http://kembarber4.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  15. http://nanitheawesome.blogspot.com/2013/03/segmen-aku-gila-blog.html
  16. http://peminatsetiamaherzain.blogspot.com/2013/03/segmen-aku-gila-blog.html
  17. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/03/segmen-aku-gila-blog.html
  18. http://tulisangadisbosan.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  19. http://merahsitulip.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  20. http://kisahgadisketawa.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  21. http://gadis-hijau.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html
  22. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/03/segmenaku-gila-blog.html

masih terbuka dan menjemput anda semua untuk memeriahkan segmen pada kali ini..:)

Mar 29, 2013

Fahami sebelum ditangisi

Seorang isteri mengadu pada suaminya…..”bang badan saya sakit-sakit”….lalu suami berkata….”itu la buat kerja banyak sangat, sakit urat kot”.

Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa pening rasa nak pitam”…lalu suami berkata….”dah lah tu…makan panadol…..penat sangat tuh”.

Seorang isteri mengadu…..”bang duit belanja dapur dah habis”….lalu suami berkata…”aik…kan baru bagi lagi …takkan dah habis…pening la macam ni”.

Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa penat nak bersama”….lalu suami berkata…”ala asyik penat jer….stress betul”.

Seorang isteri mengadu …..”bang badan saya kebelakangan ni rasa sejuk-sejuk jer, kenapa?”...lalu suami berkata…..”nak demam kot”.

Seorang isteri mengajak…..”bang boleh bawak saya bergi buat check –up tak”…lalu suami berkata….”lain kali la…abang busy…lain kali kita pergi”.

Seorang isteri memohon…..”bang….boleh bagi saya cuti satu hari….saya nak berehat…abang bawak anak keluar…saya betul-betul dah penat”….suami berkata…..”alaaaa…abangpun penat juga”.

Walhal seorang suami waktu cutinya boleh tidur selama mana diingini…..

Namun suatu hari….

Si isteri merayu sambil menangis….”Bang sempena hari ibu ni saya nak minta satu permintaan, boleh tolong saya tak? Tolong bawa anak-anak keluar sekejap tak saya nak tidur”.



Lalu melihat kan airmata dan rayuan isteri tadi suami bersetuju….”baiklah abang bawak pergi rumah mak…nanti petang abang balik”.

Namun, sekembalinya suami ke rumah……si isteri dilihat tidur dengan nyenyak dan apabila dikejutkan si isteri rupanya telah tidur untuk selamanya…..

Akhirnya suami tadi sedar tapi segalanya dah terlambat baginya….



SAYANG….abang mintak maaf….



Bila SAYANG mengadu sakit2 badan…. Abang sangkakan SAYANG sakit urat…..tapi penyakit itu telah menular dan menyakiti SAYANG di segenap nadi SAYANG….



Bila SAYANG mengadu pening dan rasa nak pitam…abang sangkakan…..penyakit biasa dan suruh SAYANG telan panadol jer….



Bila SAYANG mengadu duit belanja dapur dah habis…abang bising cakap abang pening kepala pikul beban sorang-sorang…walhal SAYANG juga pening memikirkan macamana nak berjimat sampai SAYANG nak beli keperluan SAYANGpun tak cukup….sampai SAYANG nak beli barang-barang peribadi SAYANG pun susah….sampai SAYANG nak menggantikan pakaian dalaman SAYANG sebulan satu pun tak der….



Bila SAYANG mengadu penat nak bersama…..abang selalu marah2 dan berhasrat nak cari lain…walhal sel-sel badan SAYANG dah x mampu nak tanggung beban tugas seharian SAYANG di rumah….

Mar 28, 2013

Segmen: 300 Bloggers
faith
Professor : You are a Muslim, aren’t you, son ?

Student : Yes, sir.

Professor: So, you believe in GOD ?

Student : Absolutely, sir.

Professor : Is GOD good ?

Student : Sure.

Professor: Is GOD all powerful ?

Student : Yes.

Professor: My brother died of cancer even though he prayed to GOD to heal him. Most of us would attempt to help others who are ill. But GOD didn’t. How is this GOD good then? Hmm?

(Student was silent.)

Professor: You can’t answer, can you ? Let’s start again, young fella. Is GOD good?

Student : Yes.

Professor: Is satan good ?

Student : No.

Professor: Where does satan come from ?

Student : From … GOD …

Professor: That’s right. Tell me son, is there evil in this world?

Student : Yes.

Professor: Evil is everywhere, isn’t it ? And GOD did make everything. Correct?

Student : Yes.

Professor: So who created evil ?

(Student did not answer.)

Professor: Is there sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All these terrible things exist in the world, don’t they?

Student : Yes, sir.

Professor: So, who created them ?

(Student had no answer.)

Professor: Science says you have 5 Senses you use to identify and observe the world around you. Tell me, son, have you ever seen GOD?

Student : No, sir.

Professor: Tell us if you have ever heard your GOD?

Student : No , sir.

Professor: Have you ever felt your GOD, tasted your GOD, smelt your GOD? Have you ever had any sensory perception of GOD for that matter?

Student : No, sir. I’m afraid I haven’t.

Professor: Yet you still believe in Him?

Student : Yes.

Professor : According to Empirical, Testable, Demonstrable Protocol, Science says your GOD doesn’t exist. What do you say to that, son?

Student : Nothing. I only have my faith.

Professor: Yes, faith. And that is the problem Science has.

Student : Professor, is there such a thing as heat?

Professor: Yes.

Student : And is there such a thing as cold?

Professor: Yes.

Student : No, sir. There isn’t.

(The lecture theatre became very quiet with this turn of events.)

Student : Sir, you can have lots of heat, even more heat, superheat, mega heat, white heat, a little heat or no heat. But we don’t have anything called cold. We can hit 458 degrees below zero which is no heat, but we can’t go any further after that. There is no such thing as cold. Cold is only a word we use to describe the absence of heat. We cannot measure cold. Heat is energy. Cold is not the opposite of heat, sir, just the absence of it.

(There was pin-drop silence in the lecture theater.)

Student : What about darkness, Professor? Is there such a thing as darkness?

Professor: Yes. What is night if there isn’t darkness?

Student : You’re wrong again, sir. Darkness is the absence of something. You can have low light, normal light, bright light, flashing light. But if you have no light constantly, you have nothing and its called darkness, isn’t it? In reality, darkness isn’t. If it is, were you would be able to make darkness darker, wouldn’t you?

Professor: So what is the point you are making, young man ?

Student : Sir, my point is your philosophical premise is flawed.

Professor: Flawed ? Can you explain how?

Student : Sir, you are working on the premise of duality. You argue there is life and then there is death, a good GOD and a bad GOD. You are viewing the concept of GOD as something finite, something we can measure. Sir, Science can’t even explain a thought. It uses electricity and magnetism, but has never seen, much less fully understood either one. To view death as the opposite of life is to be ignorant of the fact that death cannot exist as a substantive thing.

Death is not the opposite of life: just the absence of it. Now tell me, Professor, do you teach your students that they evolved from a monkey?

Professor: If you are referring to the natural evolutionary process, yes, of course, I do.

Student : Have you ever observed evolution with your own eyes, sir?

(The Professor shook his head with a smile, beginning to realize where the argument was going.)

Student : Since no one has ever observed the process of evolution at work and cannot even prove that this process is an on-going endeavor. Are you not teaching your opinion, sir? Are you not a scientist but a preacher?

(The class was in uproar.)

Student : Is there anyone in the class who has ever seen the Professor’s brain?

(The class broke out into laughter. )

Student : Is there anyone here who has ever heard the Professor’s brain, felt it, touched or smelt it? No one appears to have done so. So, according to the established Rules of Empirical, Stable, Demonstrable Protocol, Science says that you have no brain, sir. With all due respect, sir, how do we then trust your lectures, sir?

(The room was silent. The Professor stared at the student, his face unfathomable.)

Professor: I guess you’ll have to take them on faith, son.

Student : That is it sir … Exactly ! The link between man & GOD is FAITH. That is all that keeps things alive and moving.

P.S.

I believe you have enjoyed the conversation. And if so, you’ll probably want your friends / colleagues to enjoy the same, won’t you?

Forward this to increase their knowledge … or FAITH.
:)
Banner untuk izni najwa


sekian,terima kasih kepada izni najwa

Mar 27, 2013

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BERSAMA ENTRI MAMA
Segmen Suka-suki
tolong jaga..
tolong jaga...jaga..apayer.?jaga lah diri mu wahai wanita dengan sebaik-baiknya.
jaga aurat,jaga pemakaian,jaga pergaulan..dan jagalah semuanya kerana ia adalah amanah dari Allah untuk kite.
checklist:setakat mana pemakaian kite?
kenapa aku cakap macam itu?sudah banyak kali mungkin kalian semua sudah maklum bahawa pakaian wanita muslimah itu perlulah labuh,tidak jarang,longgar dsb.
please!!jangan ambil mudah tentang aurat atau penampilan kite kerana ia akan mengundang banyak masalah terutamanya kepada lelaki2 yang mempunyai masalah.Masalah apa?masalah nafsu yang kuat.
percaya atau tidak?
lelaki memang akan tertarik pada wanita.Malah mereka akan mudah teransang apabila melihat wanita cantik.Itu belum lagi kalau wanita itu tidak menutup aurat dengan sempurna.Imaginasi mereka sangatlah tajam sehinggakan mereka boleh menelanjangkan kite (walaupun ketika itu kite sedang berpakaian),sangat memalukan!!.
 kenapa ini terjadi?dimana silapnya?
ia berpunca dari pemakaian kite sendiri yang mana tidak menepati syariat.
bagaimana cara untuk mengelak ia berlaku?
jangan ambil mudah dengan pemakaian dan aurat kite.jangan mudah mempercayai sesiapapun lelaki yang kite kawan.berhati-hati kerana mungkin kite boleh menyebabkan mereka teransang!!nauzubillah.
akibat dari tidak mematuhi syariat agama?
apabila kite ambil mudah tentang aurat kite,Allah tidak akan menjaga aib kite.Buktinya,gambar2 seksi kite di FB mungkin sedang dicuri oleh anasir2 jahat ini.Adakah kite suke orang lain komen tentang struktur badan kite..yang mana mereka langsung tidak layak mengomen /menatap gambar kite itu!!
kesannya?
sebelum ini ,aku ada buat entry :http://www.jiakreatifelt.com/2012/08/hati-hatigambar-anda-dicuri.html
dan alhmadulilah,page ini berjaya direport
2 page terbaru yang berkenaan dengan keaiban wanita.SANGAT MEMALUKAN DAN MENGAIBKAN.bayangkan jika ada gambar kite sendiri yang tidak menutup aurat dan gambar kawan2 kite,saudara2 kite...tolong bantu untuk report page ini.
https://www.facebook.com/ModalMelancapGadisCantik?fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Modal-melancap-lelaki/285468748219334?fref=ts
p/s: jika kite tidak mahu perkara ini berlaku..ia bermula dari kite sendiri.tolong berhati-hati dalam berpakaian dan ingatlah perintah Allah kepada wanita semua untuk mejaga aurat sebaik2nya ada hikmahNya...kite sebagai hamba wajib taat.Pasti ada ganjarannya.:)
BLOGLIST SELAMANYA BY DOUBLE AA

Mar 25, 2013

TEMPAHAN
1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci
selamat datang ke blog saya
rasa macam nak berlari
semenjak dua menjak nie..jiwa aku rasakan sangat sunyi dan sedih.entah kenapa ujian yang Allah berikan seolah tidak mampu untuk ku tanggung dan fikirkan lagi.Ku pujuk jua hati ini untuk sentiasa bersangka baik dengan Allah kerana aku yakin setiap kesulitan pasti ada kemudahan.

aku yakin kuasaMu mengatasi segalanya.Aku yakin segalanya ada hikmah yang telah Kau rencanakan yang dimana kami tidak tahu dan sangat jahil untuk menilainya..Aku tidak minta cukuplah sebuah ujian itu tetapi apa yang ku mohon dari Mu ialah kekuatan yang mana aku mampu hadapi nya dengan tersenyum...:)

aku akui selama ini aku banyak melakukan kesilapan dan kesalahan..yang mana aku terlalu mengikutkan perasaan..dan syukur ya Allah kerana masih memberi aku kesempatan untuk membetulkan segala yang pernah aku perbuat.terima lah taubatku dan amalanku....Banyak perkara yang Allah masih belum beri kepada ku..kerana mungkin Allah lebih tahu sekiranya aku mendapatkannya aku akan jarang untuk menghargainya apatah lagi mensyukurinya...
maafkan aku ya Allah...


Mar 23, 2013

Minum air kosong pun boleh bantu betulkan haid?
Bagi yang ada masalah haid bolehlah cuba tips dibawah :D
1. apabila anda bangun pada waktu pagi sebelummemberus gigi, minum 4 x 160ml gelas air
2. berus dan bersihkan mulut tetapi jangan makan atau minum apa-apa selama 45 minit
3. selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa
4. 15 minit selepas sarapan, makan tengahari atau makan malam jangan makan atau minum apa-apa selama 2 jam
5. mereka yang sudah tua atau sakit dan tidak mampu minum 4 gelas air pada awal pagi boleh bermula dengan mengambil sedikit air dan secara beransur-ansur tingkatkan kepada 4 gelas.

header untuk aliya

Mar 19, 2013

review followers yang ke 1919
nah,nombor yang cantik..1919
tahniah kepada YUMIDA..
blog beliau sangat kemas dan doodle yang sangat comel!
ACTUALLY,tiada hadiah istemewa kepada yumida..hanyalah sebuah penghargaan kepada beliau..:)
terima kasih kerana sudi menjadi followers saya dan join segmen saya.(bagi sesiapa yang masih belum joined...jom lah memeriahkan segmen saya nie) ada hadiah yang menarik tau!!
header untuk iera

Mar 18, 2013

7 Dosa besar PAS- Najib razak 15 Mac 2013 Tanah Merah
siapa yang pernah menonton berita mengenai 7 dosa besar yang PM pernah suarakan?
dan inilah yang sebahagian ucapan Najib dari berita tv3.
aku tidak mahu komen banyak2..bagi aku kite tidak layak untuk melabelkan seseorang itu telah melakukan dosa...dan siapakah kite?adakah kite Tuhan?malaikat?jangan terlalu mencari salah orang..dan ketaaksuban dalam berpolitik..
Suatu pemandangan menarik di Kota Bharu, ia seolah satu seruan buat UMNO untuk menjawab apa yang tertera pada billboard tersebut.
wallahua'lam...
Giveaway by Glamoure Closet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard