May 31, 2013

5/31/2013

full edit blog dayang

5/31/2013

segmen:saya nak tambah followers

STICKY POST
SEGMEN AKAN TAMAT PADA 31 MEI 2013(TAMAT)

TERIMA KASIH KEPADA MEREKA YANG TELAH TURUT SERTA:)
JAZAKAALLAH...
Bismillah..
sebenanrnya,dah lama tidak membuat segmen memandangkan segmen sebelum ini agak kurang mendapat sambutan.Namun aku harap kali ini dapat sambutan dan supporters dari rakan-rakan semua!
 SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
Tujuannya:adalah untuk menambahkan bilangan followers(rakan2 )dan meningkatkan traffic blog:)
untuk yang ingin join :
  1. follow blog JIAKREATIFELT ok
  2. add aku di google +
  3. Buat tajuk entry : SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
  4. Tak perlu susah buat entry hanya perlu copy n paste kod dibawah :

  5. Tinggalkan link entry korang di kotak komen aku
itu sahaja ...^_______^

SENARAI PESERTA

SEKIAN,TERIMA KASIH DAN SELAMAT BERKENALAN SEMUA!!

May 30, 2013

5/30/2013

Segmen Headerku comel

klik banner untuk join

header ku comel ker..?

saje nak masuk segmen ini.
SEBENARNYA,memandangkan usia pun dah lanjut..hihihi.tema header blog aku kali ini adalah berkenaan life aku sendiri.Kalau tengok katil..means that aku dah pun berkahwin.if korang perasan ditepi katil tu ada bear..means,ada baby kan.so aku sangat menantikan kehadiran zuriat dalam rumahtanggaku ini.Pemilihan warna dari sekolah lagi aku memang pink tegar!
..if let say,my coming baby was girl..im so happy.But if baby boy..im so thankful.Jantina apa-apapun aku tidak kisah,janji sihat dan menjadi anak yang soleh/ah suatu hari nanti.aminn.
doakan kami ye kawan-kawan semua....

that all....:)

May 27, 2013

5/27/2013

kesilapan 7 petala cinta

baru sahaja menonton filem 7 petala cinta di Astro...Islamik filem:)

layan sikit trailer filem ini..

sebelum itu,sedikit pujian mengenai filem ini:

1.tahniah kepada pengarah kerana berjaya menghasilkan filem islamik ini
2.suka nak petik dari kata-kata Abi dalam filem ini
"tiada penyamun yang akan masuk kedalam masjid..yang ada cume lah orang yang ingin kembali kepada Allah"(lebih kurang macam itulah ayatnya)
3.wanita yang berlakon dalam filem ini menutup aurat.berniqab~!
4.alunan zikir dalam filem ini sangat menenangkan
5.ilmu itu umpama haiwan liar,dan pengikatnya adalah catatan..(best quotes)

namun,disebalik semua itu,akan ada kekurangan..dan aku harap mana-mana pengarah yang ingin menghasilkan sebuah filem islamik ..haruslah menitikberatkan pergaulan,aurat..dsb

1.heroin iaitu saida walaupun sudah berniqab tetapi masih kelihatan aurat terutamanya di bahagian lengan.
2.hamka dan saida duduk dekat erm....sampai dah macam bersentuh je.
3.lokanan diana amir bersalam dengan fizo omar(yang mana dalam filem ini mereka berlakon sebagai adik beradik)..
4.wanita yang meggoda atar tersangat lah seksi..aduhhh...~~spoil
5.Walaupun sudah bertunang.kena juga jaga pergaulan dan percakapan..dan ia bukan tiket untuk menjadi halal.

minta maaf ini hanya pendapat peribadi aku sahaja.Amat terkilan jika sebuah penghasilan filem islamik itu tidak dititikberatkan mengenai batasan aurat dan pergaulan.Bimbang ia akan menjadi fitnah kepada mereka yang ingin mendekati agama islam.

jadikan contoh filem islamik yang hebat seperti KETIKA CINTA BERTASBIH.

apapun...tahniah dan semoga dapat menghasilkan sebuah filem islamik yang lebih baik dan mendapat keredhaan Allah...

p/s:teringin pulak nak jadi seorang pelakon yang berniqab~

5/27/2013

Big Holiday's Giveaway

5/27/2013

video:Majlis Akad Nikah Ustaz Azhar Idrus & Izyan

5/27/2013

15kesilapan dalam mendidik anak-anak

mengimpikan sebuah keluarga yang sakinah,mawaddah dan warahmah

Ya Allah,kurniakan kepada kami pasangan yang baik dan anak-anak sebagai penyejuk mata dan penenang jiwa kami..aminnn


alhamdulilah..Jumaat (24 Mei 2013) berkesempatan mendengar ceramah motivasi yang di sampaikan oleh Ustazah Dato Siti Nurbahyah dan Ustaz Wan Akashah Di Masjid An-Nur,Labuan.
Bilangan yang hadir sangat memberansangkan ..dan syukur kerana masyarakat di Labuan turut mencintai ilmu Allah ini.
Dan insyaAllah moga ada ganjaran buat kite yang menghadiri majlis ilmu ini.aminn..Sesungguhnya ganjaran dari Allah berlipat kali ganda.
Here,aku nak kongsikan beberapa kesilapan ibu bapa dalam mendidik anak-anak.InsyaAllah ..ia adalah satu ilmu yang boleh diamalkan..nanti
1.kesilapan dalam memberi nama anak
ada sesetengah ibu bapa yang tidak menitik beratkan dalam panggilan nama anak.Untuk makluman semua,Ustazah Siti Nurbahyah dalam ceramahnya ada menyebut bahawa ibu bapa nya tidak pernah memanggil mereka adik beradik dengan panggilan along,akak,angah dsb.Tahu kah kalian apakah panggilan utk Ustazah di rumah?panggilannya adalah Intan payung gunung meletup!!wah??sangat pelik kan.tetapi pendapat ayah Ustazah adalah panggilan itu kerana suatu doa.dengan harapan anaknya sentiasa menjadi "intan" di hati mereka.~
2.semasa isteri mengandung,kurang pendedahan kepada bacaan alquran
nasihat ustazah,
bila kandungan -14minggu..digalakkan membaca surah yusof(untuk membentuk wajah baby yangcomel),
-24 minggu baca surah alluqman(supaya baby yang keluar nanti bijak macam luqman alhakim)
-36minggu..baca surah almaryam(untuk memudahkan proses bersalin)
3.Menakutkan anak2 yang perkara yang bukan-bukan
contoh:mendedahkan anak untuk berasa takut kepada hantu.Sepatutnya ia perlu dibetulkan dan menerapkan  dalam jiwa anak2 kite rasa takut kepada Allah
Sebagai ibu bapa..80% galakan perlu diberikan kepada anak-anak.
dan 20% gertakan ..
4.tidak tegas dengan anak-anak
sebagai contoh,waktu maghrib masih membiarkan anak-anak bermain bola sepak.
Azan maghrib masih menonton televisyen.
WAKTU MAGHRIB ADALAH WAKTU DIMANA JIN/SYAITAN KUAT
5.Pilih kasih
Kasih sayang kepada anak-anak haruslah adil dan sama.Untuk anak yang sudah besar..ada cara untuk kite sebagai ibu bapa melayani mereka dan begitulah kepada anak-anak yang masih kecil.

peranan ibu bapa itu besar dalam mencorak anak -anak 

(( كُلُّ مَوْلُودٍ يُولَدُ عَلى الْفِطْرَة، فَأَبَوَاهُ يُهَوِّدَانِهِ، وَيُنَصِّرَانِهِ، وَيُمَجِّسَانِهِ كَمَثَلِ الْبَهِيمَةِ تُنْتَجُ الْبَهِيمَةَ هَلْ تَرَى فِيهَا جَدْعَاءَ))
“Setiap kelahiran (anak kecil) dilahirkan dalam keadaan fitrah, maka kedua ibu bapanya menyahudikannya, atau menasranikannya, atau memajusikannya, sebagaimana haiwan melahirkan (mengeluarkan) haiwan, adakah kamu lihat padanya sebarang kecacatan (kekurangan/kelainan)”
(HSR Bukhari No. Hadis 1296, Muslim No. Hadis 6828)

InsyaAllah..nantikan...kesinambungan untuk 10 lagi kesilapan ibu bapa dalam mendidik anak-anak

May 26, 2013

5/26/2013

Ustaz azhar kahwin lagi...

tahniah buat UAI dengan majlis perkahwinan beliau yang ke tiga^_____________^ 

dalam diam je kan...

Dikhabarkan, gadis bernama Izyan yang dinikahi Ustaz Azhar Idrus (UAI) ini adalah anak saudara kepada Tuan Hj. Omar bin Tahar iaitu Ketua Cawangan Keramat Permai AU1, Hulu Klang, Gombak. Hak perkahwinan ini juga boleh dikatakan telah pasti kerana telah dikongsikan sendiri oleh saudara Hafiz Hamidun yang kami ‘screenshot’ dari akaun Instagram’nya.
sumber:http://ohartis.com/2013/05/ustaz-azhar-idrus-kahwin-lagi/

May 25, 2013

5/25/2013

full edit blog maisara


klik gambar untuk lihat lebih jelas


alhamdulilah siap sudah 1 blog milik mysara :)

beliau minta sebuah blog ada doodle perempuan sedang menaip dan warna permintaan adalah warna pink dan warna pastel.

aku harap beliau berpuas hati dan jutaan terima kasih kerana menggunakan khidmat jiakreatifelt.


jom terjah blog beliau:

May 20, 2013

5/20/2013

Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

5/20/2013

Giveaway Simple-Simple by: Anis

5/20/2013

full edit blog Bonda Qalish


alhamdulilah..siap sudah blog untuk Bonda Qalish!!

blog ala-ala keibuan ini diminta oleh seorang ibu:) wah!!sangat teruja saya...
beliau meminta header diletakkan doodle seorang ibu dan seorang anak lelaki.harap2 ia menjadi la kan

btw,kepada si ibu terima kasih kerana sabar menanti akan make over  blog anda.Serius ketandusan idea telah berlaku sepanjang tempoh pengeditan..dan saya harap awak berpuas hati ...

jom kite semua terjah blog beliau dan saksikan hasil kerja saya.

http://bondaqalish.blogspot.com/ 

May 18, 2013

5/18/2013

Segmen : Blogger Pilihan Saya By ALS

5/18/2013

senarai peserta:segmen saya nak tambah followers

terlebih dahulu,terima kasih diucapkan kepada mereka yang sangat sporting untuk joined segmen ini,jom kite semua terjah blog mereka

  1. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  2. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  3. http://bintuabuhassan.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  4. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  5. http://www.geeazielove4eva.my/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  6. http://maerahim.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  7. http://iehahfarihah.blogspot.com/2013/05/segment-saya-nak-tambah-followers.html
  8. http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  9. http://jiesusanos.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  10. http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  11. http://www.opzzpinky.my/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  12. http://iniceritaciksmile.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html 
  13. http://www.miratulreyyah.my/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html 
  14. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  15. http://masespiranza.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  16. http://xeerazara.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  17. http://sirama2gadong.blogspot.com/2013/05/join-segmen-tamabh-follower.html
  18. http://ceriaselalu95.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  19. http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  20. http://nurainulhusna94.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  21. http://sharifahamarina.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  22. http://nurnaa-irah.blogspot.com/2013/05/saya-nak-tambah-follower.html 
  23. http://nerdsizuka.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  24. http://tieysmilez.blogspot.com/2013/05/saya-nak-tambah-followers_4014.html
  25. http://nursyifazizah.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  26. http://akubencitouching.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html 
  27. http://iloveyoumamat.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html 
  28. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  29. http://nakahime.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  30. http://annyeonghaseyooppa.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  31. http://www.aqumad.com/2013/05/segmen-saya-nal-tambah-followers.html
  32. http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-follower.html
  33. http://yummycoklet.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  34. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/05/segmensaya-nak-tambah-followers.html
  35. http://faahmelodies.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  36. http://espressoandlatte.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers_19.html 
  37. http://amwaywhy.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  38. http://aynasyafiqah.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html 
  39. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  40. http://sillylily92.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  41. http://sayabloggerbaru2012.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  42. http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  43. http://blog-threeinone.blogspot.com/2013/05/segmensaya-nak-tambah-followers.html
  44. http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  45. http://apewajew.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  46. http://twentysep.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  47. http://daydreamer-nightdreamer.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  48. http://aimionlyforcontest.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html 
  49. http://pinkmerahlembut.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  50. http://nampaktakpermainandiakatsitu.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html 
  51. http://duanprintingmaju.blogspot.com/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  52. http://syahadasyuhada.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  53. http://ifahpunyalifestory.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  54. http://aninashyqin.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  55. http://ellazmy.blogspot.com/2013/05/klik-banner-untuk-join-bismillah.html
  56. http://cikknurhqnim.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html 
  57. http://misshunymadu.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html 
  58. http://meteorloverain.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  59. http://coretansimasdiey.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  60. http://izyan-simple.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  61. http://syasyaalia.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  62. http://asnawihassim88.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  63. http://nurabfa.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  64. http://irapunyela.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  65. http://fyzaapunyacerita.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  66. http://solehahkahaku.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  67. http://preciousloveasfa.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  68. http://khairuimraah.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  69. http://wardahalisya.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  70. http://secretofshaila.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  71. http://stuffyies.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  72. http://ynarazali.blogspot.com/2013/05/saya-nak-tambah-followers.html
  73. http://darlieyana.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  74. http://seraazwa.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  75. http://nursyazana-mmp.blogspot.com/2013/05/segmensaya-nak-tambah-followers.html
  76. http://farahanasharif.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  77. http://april-in-love.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-follower.html
  78. http://missrochelle1999.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  79. http://princessnuruld.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  80. http://justastoryaboutus.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  81. http://athirahkitty.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  82. http://miss-ieshaieha.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-nak-tambah-followers.html
  83. ...
  84. ...

bagi sesiapa yang berminat nak join ..boleh klik sini..
5/18/2013

Mini Segmen By DIS

May 17, 2013

5/17/2013

free giveaway

5/17/2013

segmen topup 24jam by missezzatie

May 16, 2013

5/16/2013

full edit blog aina

5/16/2013

genap setahun pemergianmu,iza

masa berlalu begitu pantas sehingga aku tidak sedar bahawa aku telah kehilangan seorang sahabat selama setahun.Pemergian mu ku rasakan hingga ke saat ini.Wajah mu,senyuman mu,kelembutanmu amat sukar untuk ku lupakan.Bagaikan masih segar dikotak ingatan ku dan seolah aku masih belum mampu untuk menyakini hakikat kehilanganmu..buat selama-lamanya.Apakan daya ku inilah kekuasan Ilahi,meminjamkan sesuatu dan bila-bila masa sahaja akan minta dikembalikan.
Kau adalah sahabat yang paling setia dan memahami aku
Kau hadir seolah memberi kan aku kekuatan namun hilang disaat aku punya kekuatan sendiri,
kau mungkin tiada gantinya,
sehingga ke saat ini,aku masih terkilan kerana tidak dapat menjengukmu buat kali terkahir,
eleiza,Semoga Allah menempatkan rohmu di kalangan orang2 yang beriman.aminn
alfatihah
gadis berwana pink itulah arwah eleiza

untuk makluman semua,inilah gambar terakhir kami bersama pada sambutan hari raya(2011) di tempat kerja aku,Masa ini arwah telah pun menderita akibat penyakit namun arwah sangat tabah dan kuat sehingga tidak tergambar di wajah arwah kesakitan itu.Arwah masih sudi menemani aku menghadiri majlis ini.Disaat ini aku fikir arwah akan kuat dan sembuh seperti sedia kala.


terima kasih sahabatku eleiza kerana telah menjadi sahabat yang terbaik selama 25 tahun.Semoga kau tenang disana dan semoga Allah temukan kite di syurga nanti.

Sayang arwah kerana Allah
5/16/2013

Segmen Topup 2 Hari Bersama Blog Bahrain

Salam sejahtera
^__^


http://bahrain-info.blogspot.com/2013/05/segmen-topup-2-hari-bersama-blog-bahrain.html

Jom join Segmen Topup dari Blog Bahrain
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari sahaja mulai pada jam ini.
Berakhir pada pukul 11.59 malam bertarikh 17 Mei 2013 akan TAMAT

 SYARAT-SYARAT :
(SILA BACA DENGAN TELITI!)

(1) Follow BLOG BAHRAIN termasuk Google +
(2) Buat entry bertajuk "Segmen Topup 2 Hari Bersama Blog Bahrain"
(3) Wajib Copy dan paste Code html Yang telah  disediakan Oleh Blog Bahrain ini pada entry korang 

Tutorial Copy paste kod html




(4) Wajib klik di sini [jujur] --> SINI  dan SINI
(5) Letakkan url entry korang di bahagian komen blog ini --> BLOG BAHRAIN 


HADIAH : 
Top Referal
RM10 x 2

Random
RM5 x 2


SELAMAT MENYERTAI SEGMEN!

TAMAT!!

Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post korang. Kalau tak faham tengok tutorial no 3.



5/16/2013

edit full blog kak ina

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers