Nov 28, 2013

11/28/2013

'BIG HOLIDAYS GIVEAWAY by ASNAWI HASSIM



BIG HOLIDAYS GIVEAWAY BY ASNAWI HASSIM
TEKAN BANNER UNTUK SERTAI
Hadiah Giveaway ini disponsor oleh AsnawiHassim ,Tshirt Express - Custom Design ,
Alia Rosli ,Adam Faiz ,Wanie ,Nur Syazlia ,Izzah Alyah ,Green leaf ,ZakieAzid ,HidayahSuhailee ,Simple Syara ,AinRahman dan MunirahRahman
Hadiah Giveaway ini adalah 
T-shirt Running Man x1, Personal custom T-shirt x1, 
Fridge magnet x1, Niqaab x1, Doodle x2, Kawaii Doodle x2, Hadiah misteri x3, Topup RM10 x1, 
Topup RM5 x2, Topup RM5 x2, Review blog x2, Cash RM5 x2
20 PEMENANG DICARI. CEPAT SERTAI GA INI MUNGKIN ANDA YANG AKAN MEMENANGI ANTARA HADIAH MENARIK INI!



11/28/2013

APPLICATION:OH MY ENGLISH WORDS

assalamualaikum dan morning uolls..

gara gara menonton oh my ganu di Astro Maya semalam menyebabkan aku terr'obses' untuk mengdownload application "oh my english words"..^_______^V



baru je download semalam,aku dah terjatuh cinta main games nie.sangat bagus games nie sebab dapat tambahkan vocubulary korang.
nampak macam kids games tapi x salah umur macam aku ni main kan?huhuhuhu

serba ringkas mengenai games nie..

join Mr. Middleton and the students of SMK Ayer Dalam in the ‘Oh My English! Words’ game. Form words using the letters provided and score points in this fun language game.
Pass the English quiz in the classroom to proceed to higher levels.


Nov 26, 2013

11/26/2013

TIADA TAJUK


jika kita merasakan bahawa kehidupan ini adalah sementara &pengakhiran hidup kite adalah kematian maka kite tidak akan berasa sedih saat di uji..

Allahhu,aku tidak mahu tergolong dalam hambaMU yang sentiasa berkeluh kesah saat diuji,melupakan Mu saat dilimpah kenikmatan,dan jauhkan jiwaku tidak pernah merasa puas ..

pinjamkan kepada ku kekuatan Mu supaya bila aku diuji nanti aku boleh bisa berdiri dan tidak akan menangisi nasib hidupku yang telah Kau rencanakan untukku.

Ya Allah,Aku tahu hidupku adalah sementara dan mengharapkan menemuiMu dalam keadaan yang baik serta dapat memberi salam ke atas KekasihMu..dan kekasihMu dapat memberi syafaatnya kepadaku nanti.amin.

Ya Allah,dosa2ku ibarat pepasir di pantai..dan hanya padaMU untuk ku dambakan keampunan kerana ku yakini Kasih sayang Mu mendahului KemurkaanMu.

Ya Allah bersihkan hati ku dari merasa sedih melihat kesenangan orang lain dan merasa puas melihat kejatuhan orang lain.

Ya Allah,selamatkan aku,keluargaku dan zuriat keturunanku dari menjadi bahan bakar api nerakaMu.

Oh..Allah pemilik arasy yang agung..terimalah aku sebagai hambaMu....

Nov 25, 2013

11/25/2013

"Blog Review By Zayani Zulkiffli".

klik banner
blog saudari kite nie ringan dan kemas..:) teruskan berblogging.:)
Segmen bermula pada 29 November 2013 dan berakhir pada 29 Disember 2013 - 5PM.
11/25/2013

TEMPAHAN HEADER DARI KAK NETTY

Nov 23, 2013

11/23/2013

PETUA : Untuk Mendapat Anak Lelaki /Perempuan

#terlebih dahulu minta maaf sangat jika entry kali ini tidak sesuai untuk mereka yang dibawah umur^____^~

Menurut orang tua-tua dahulu, untuk mendapatkan anak lelaki atau perempuan seperti kata orang anak selang bunga, memang payah. Namun usaha dan petua yang diamalkan InsyaAllah boleh diperolehi.

1. Jika inginkan anak lelaki, air mani lelaki hendaklah dipancutkan terlebih dahulu daripada perempuan. Kemudian tidurlah mengiring ke kanan.

2. Jika inginkan anak perempuan, air mani perempuan hendaklah dipancutkan atau ke kemuncak dahulu. Kemudian tidurlah mengiring ke kiri. InsyaAllah jika diiringi doa.

Nov 22, 2013

11/22/2013

WAKTU TIDUR MEMPENGARUHI KESUBURAN

#copypaste
Berbagai cara yang boleh dilakukan oleh wanita meninggikan peluangnya untuk hamil. Salah satunya dengan tidur yang cukup selama tujuh sampai lapan jam setiap malam dan bangun tidur dalam waktu yang sama setiap hari.

Ahli sains yang membuat kajian memberitahu bahawa dalam tubuh manusia ada “biological clock” yang mengawal hormone reproduksi secara teratur.

Hanya tidur yang cukup daan bangun pada waktu yang sama dapat membantu “biological clock” ini mengawal pengeluaran hormone wanita dan secara tidak langsung akan meninggikan kemampuan wanita itu untuk hamil.



Dalam satu kajian di Inje University di Korea Selatan, mendapati bahwa perempuan yang tidur teratur selama 7-8 jam setiap hari, akan lebih cepat hamil dibandingkan perempuan yang tidur tak teratur setiap harinya.

Sumber : Dr Zubaidi Hj Ahmad

* Ambil perhatian yea wanita, memang anak itu rezeki Allah, tetapi sangat baik dapat tidur yang berkualiti. Wajah jadi cantik, emosi terkawal, badan segar, maka segala urusan kerja/belajar dan melayan suami dan anak-anak dapat dilakukan dengan hati yang lapang dan bertenaga.

Nov 21, 2013

11/21/2013

Arwah Ammar bersama Abu Ayyub Al-Ansari

assalamualaikum..
selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhamad saw
al-fatihan buat arwah Ammar

Ahmad Ammar yang telah pergi bertemu Rabbul Jalal pada 2 November 2013 akibat daripada kemalangan di Istanbul, Turki.
Bagi mereka yang masih belum tahu siapakah beliau ini...jom tengok video ini


subbahanaallah,terlalu ramai insan yang menangis kerana kematian beliau.
(bagaimana kah saat kematian kite pula?)
adakah ditangisi atau disyukuri?
dalam video ini,aku amat tertarik dengan ucapan dari seorang penceramah terkenal turki
"alangkah bahagianya saudara kita Ammar kerana akan bangkit bersama sahabat Nabi,iaitu Abu Ayub Al-ansari yang akan berpegangan tangan dengan beliau"
Allah memuliakan allahyarham yang mana allahyarham disemadikan di Perkuburan Eyub Sultan menghadap Laut Golden Horn. Tanah perkuburan ini menempatkan lebih 60 jasad para sahabat nabi, auliya’, panglima Uthmaniyyah dan orang-orang kenamaan di sana.(Subbahanallah)

Berbalik kepada kata2 penceramah turki tadi..Ammar akan bangkit bersama salah seorang sahabat Nabi saw iaitu Abu ayub al-ansari.Siapakah sebenarnya  Abu Ayub Al Ansari?
Mari kite hayati dan singkap kembali >

serba ringkas:
Nama dan derajatnya dimuliakan Allah di kalangan makhluk, baik di Timur mahupun di Barat. Kerana Allah telah memilih rumahnya di antara sekalian rumah kaum muslimin, untuk tempat tinggal Nabi-Nya yang mulia, ketika beliau baru tiba di Madinah sebagai Muhajir. Hal ini cukup membanggakan bagi Abu Ayyub.
Rumah Abu Ayyub bertingkat 2.Abu Ayyub meminta Rasulullah saw duduk di tingkat atas kerana Ayyub tidak mahu duduk di atas kerana ingin memuliakan Kekeasihnya itu.Namun Rasulullah menolak dengan alasan Nabi akan ramai tetamu dan tidak mahu menganggu Ayyub.Pada mulanya Ayyub berasa berat hati namun Ayyub perlu akur dengan arahan Nabi saw.Pada suatu malam,Abu Ayyub tersepak segelas air minuman dan akibat tidak mahu air itu mengalir kena pada Rasulullah yang berada dibawah sepantasnya Abu Ayyub mengelap air tumpahan itu dengan selimut yang dipakainya(kebetulan pada malam itu terlalu dingin).Keesokkan harinya,Abu ayyub menceritakan kejadian yang berlaku pada Rasulullah dan berkata  “Sungguh mati, saya segan bertempat tinggal di atas, sedangkan Rasulullah tinggal di bawah”.Selepas kejadian itu,Rasulullah memperkenankan Abu Ayyub pindah ke bawah dan beliau pindah ke atas.
Pada malam berikutnya cuaca yang sangat panas sehinggakan Nabi berpeluh.Untuk pengetahuan semua,peluh Nabi saw adalah lebih harum dari pada kasturi.Akibat dari peluh Nabi itu,mengalir lah ia terkena pipi Abu Ayyub.Abu Ayyub tersedar dan mencium bau yang sangat harum.Apa yang Abu Ayyub buat ialah beliau menadah mulut nya untuk menelan titisan peluh Nabi saw.Ketika kejadian itu,Rasulullah turun dan melihat tingkah laku Abu Ayyub lalu bertanya"Apakah yang sedang kamu lakukan,Ayyub"?
Abu Ayyub segera menjawab"Aku menelan peluhmu ya Rasulullah".
Rasulullah saw pun menjawab"Barang siapa yang menelan peluhku,maka dia akan bersamaku di syurga kelak"

Allahhu...hebatnya kecintaan Sahabat Nabi terhadap baginda...

Nah inilah serba ringkas mengenai Kisah Abu Ayyub ini dan Allahyarham Ammar ini akan bersama dengan salah seorang sahabat Nabi ini.Subbahanaallah..Beruntungnya ibu bapa Ammar kerana berjaya mendidik anak mereka menjadi seorang anak yang soleh...Bertepatan lah dengan maksud AMMAR dalam bahasa Arab ialah kuat iman, lemah lembut dan memakmurkan orangnya.Nama yang indah ini amat sinonim dengan sikap Allahyarham Ammar sepanjang hayat beliau di dunia.

#semoga perjalan hidup Ammar menjadi titik tolak kepada kite semua untuk sentiasa memperbaiki diri dan kembali kepada Allah.

Nov 19, 2013

11/19/2013

Tempahan header dan footer dari Miera

Nov 18, 2013

11/18/2013

GA NOVEMBER by DEDEQ

*
Assalamualaikum

Dengan lafaz bismillah hirrahman nirrahim .. malam ni dedeq lancarkan satu GA NOVEMBER by DEDEQ ..

Tarikh mula 13 november 2013 - 30 november 2013 (12am)



Hadiah
Top Referral - Jubah Dress x 1 dan Peplum labuh x 1

43 SENARAI HADIAH yang akan diberikan kepada yang BERTUAH 
*
11/18/2013

WAJIB AMBIL PEDULI

Nov 17, 2013

11/17/2013

Nov Giveaway by http://farra-izzaty.blogspot.com/"

Nov 16, 2013

11/16/2013

Doa untuk dikasihi dan mengasihi

assalamualaikum wbt.
alhamdulilah,blog aku kini sudah berwajah baru..
petang ni aku nak kongsikan 1 doa untuk elok diamalkan.
ini adalah doa untuk melembutkan jiwa seseorang.
InsyaAllah ayat alquran..ini adalah penawar segala penyakit..:)

>>Sajidin ulang 3kali.

bagi suami/isteri yang degil,kite bacakan ketelinganya dan ditiup.
wajib diamalkan 10malam.
tapi ada ...kesan sampingan tau..apakah die..?

sambungan video di bawah>>>
USTAZ ABDULLAH KHAIRI


#apayangbaikitamalkan

Nov 15, 2013

11/15/2013

FULL EDIT BLOG SITI

Nov 14, 2013

11/14/2013

Simple Giveaway By Ain Rahman



Assalamualaikum.


Assalamualaikum.


Klik untuk lihat senarai hadiah gempak --> SENARAI HADIAH

Nickname :  
Alamat : 
Emel :
Tarikh Lahir : 
Jenis rangkaian prabayar yang digunakan : 
Link share fanpage : 
Bukti download timeline : 
Tag : 

HAPPY BLOGGING ! :)



11/14/2013

FULL EDIT BLOG KAK NITA

11/14/2013

PUASA

Nov 13, 2013

11/13/2013

FULL EDIT BLOG KAK DYAN



TERIMA KASIH KEPADA PEMILIK BLOG INI IAITU 
kerana sudi mendapatkan khidmat editing untuk blog akak
semoga akak berpuas hati yer dan berjaya dalam bidang yang akak ceburi
saya minta maaf jika ada terkasar bahasa n terkurang
sesungguhnya saya adalah hamba yang lemah..

jom kite follow blog beliau

11/13/2013

FULL EDIT BLOG HANIS

Nov 12, 2013

11/12/2013

Simple Holiday Giveaway by SN

SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN
11 NOV - 6 DEC

 [  CLICK  BANNER TO JOIN  ]
_________________________________________________________________________________

SENARAI HADIAH 
SIMPLE HOLIDAY GIVEAWAY BY SN

     1.   Abaya Dubai material nida by Hasnur Haniim Collection's  x1
     2.   Dress Damia material chiffon ( full lining ) by Hasnur Haniim Collection's  x1
     3.   Sepasang Handsock by Hasnur Haniim Collection's  x1
     4.   Felt Craft by Jaja  x3
     5.   Tasbih Digital + Kompas by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop x5
     6.   Pensel box (lengkap alat tulis + pensel warna) by Tudung & Pakaian Muslimah 
           ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     7.   Pasmina turki saiz besar by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
     8.   Tudung turki bidang 50 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalaim SemuaShop  x1
     9.   Tudung turki bidang 60 by Tudung & Pakaian Muslimah ShuhadaHalim SemuaShop  x1
   10.   Shawl by SoldOutScarves  x2
   11.   Lotion by Eymasu  x2
   12.   Layered Cardigan warna royal blue by NisAza Hijab  x1 *postage ditanggung pemenang*
   13.   Pashmina by Nur Illa  x3
   14.   2 Keychain by Saljiah Zafirah  x1
   15.   Button badge by Ain Rahman  x2
   16.   Cute notebook by Ain Rahman  x1
   17.   2 Unit Fridge Magnet by Nur Farahain  x2
   18.   Top Up RM 5 by Khalid Kyle  x2
   19.   Top Up RM 5 by Nor Nadia Syakila  x3
   20.   Top Up RM 5 by Siti Norhaziqah  x2
   21.   Top Up RM 5 by Nadia NK  x2







Nov 8, 2013

11/08/2013

Review follower 2424

macam cantik je..macam comey je..kan nombor 2424...?
jeng jeng..jeng...siapakah pemilik nombor ini..?
tahniah dan big clap kepada +Jana Hazana 
kerana andalah follower yang memiliki nombor yang dimaksudkan..
terima kasih tau sudi follow blog kite nie...
heeee.....hepi hepi..

nak melahirkan perasaan aku seperti gambar di atas..hihihihihi
kat sini,aku tak de hadiah yang spesel cuma sebagai penghargaan aku nak review sikit blog +Jana Hazana nie
melihat header sahaja kite sudah maklum bahawa kakak kite ni seorang distributor shaklee.
bahasa mudahnya,menjalankan bisnes shaklee.Produk shaklee Yang meletop letop sekarang nie.

Ramai yang bersetuju bahawa shaklee adalah supplement yang terbaik untuk badan.so,apalagi dan sangat mudah untuk dapatkannya dari kakak kite nie.Yang bestnyer,ada khidmat nasihat dan bimbingan lagi...^_______^

wah!promote giteww..

oklah,apa2 pun jom kite terjah blog kak +Jana Hazana disini

Nov 7, 2013

11/07/2013

PORTABLE STEAMER IRON


gara-gara selepas menonton video iklan yang hebat nie..terus aku membelinya(atas duit suamiku sayang...hihihi)

apakah fungsi dan kelebihan portable steamer iron nie..?

jom tengok 



mengujakan ..kan kan...

aku beli dengan harga RM99..termasuk postage dari 
EN.AFIFI

#sangat mengujakan!


Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers