SAYA NAK TERMINATE ASTRO~!

by - November 26, 2014


Assalamualaikum 



Saya dan suami dah tekad utk terminate astro!Nak dijadikan cerita kami pergi ke Astro Branch di Greentown Ipoh semalam.Besarlah harapan kami agar keputusan kami di permudahkan.

Malangnya,apa yang berlaku kepada kami adalah sama seperti yang dialami oleh Shafiq Rushidin II.
Kami perlu memulangkan decoder,cable,card dan tidak dinyatakan piring astro itu perlu dipulangkan Sekiranya gagal memulangkan,denda RM500 akan dikenakan.
Mengikut kontrak,pemotongan ASTRO sah apabila cukup 2 Tahun langganan.Kalau ikut pada pengiraan,kontrak dengan ASTRO dah melebihi 2 tahun Namun memandangkan terdapat beberapa kali pemotongan disebabkan kelewatan menjelaskan bil itu juga diambil kira.~~!!(dasat sungguh)
Pekerja astro tu meminta kami datang pada bulan hadapan untuk membuat notis sebulan awal bagi pemotongan.Jadinya mengikut penerangan semalam,secara sah akaun astro kami akan ditamatkan pada 8 Januari 2015.(wah..lamanya lagi....~~)
Makanya bermula dari tempoh sekarang hinggalah ke tarikh di atas; bil akan tetap di kira.!~wahhh...
nampak tak permainan cik ASTRO ni..huhuh.

Jadi semalam kami pulang dengan perasaan sedikit hampa.

p/s:Kami tak mau lagi menjadi pelanggan astro dan kami sekrang nak mencuba melanggan SKYBOX.InsyaAllah..

You May Also Like

12 comments

  1. rasanya piring astro x perlu pulang,,
    sbb ada gak perasa umah tu ada piring tp xdek astro..
    mungkin ada tambah tokok x tauler.
    ataupun mungkin customer servis orang baru.
    leceh jugak nk terminate upanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
      Harga murah kasi.
      Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
      Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
      Whatsapp sy 013-3332502

      Delete
  2. Dia takmo bagi terminate agaknya yang macam-macam hal je..
    drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Erm..terfikir gak nak stop astro ni.sebab makin lama,makin cekik darah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berbaloi sgt pakai astro ni.tyg cite yg sama je.

      Delete
  4. saya pun nak terminate astro la..cmne ye..?

    ReplyDelete
  5. memang leceh.. tapi sekarang kak ain pun dah terminate ASTRO.. rasa free.....!! :)
    alhamdulillah.. seronok juga bila dah tak terikat dengan ASTRO ni..

    sekarang akak guna Hypp TV.. mahal sedikit dari ASTRO tapi berbaloi sebab dapat UniFi 10Mbps skali.. hehehehehee... :)

    SkyBox tu yg jalan "halal" ke jalan cilok2....? ngeeee... hati2 tau SKMM giat buat siasatan pasal SkyBox yg cilok2 tu.. nak menyaman je kejenya... :p

    ReplyDelete
  6. Ak bengang betoi la nk stop langgan Astro xboleh..Col center x dpt2 asyik suh try lps 3 jam la Bagai. Lps 3 jam col still sama. Yg tekan2 tuk pemilihan no tu pon dh XDA. Cuma blh tekan2 pilihan bahasa Saj. Anybody blh tolong x mcm mana nk contact Astro selain no tu. Nk stop langgan sbb dpt dekoder mytv

    ReplyDelete