May 31, 2014

5/31/2014

Smile Giveaway by Shad

May 28, 2014

5/28/2014

premade custom design Template blog dijual

Assalamualaikum wbt

Bismillah 

syukur ke hadrat Ilahi kerana aku masih diberi nafas untuk menjadi hambaNya dan mengumpul segala kebaikan sebanyak2 nya untuk menjadi bekalan di sana.InsyaAllah.

Alhamdulilah..ini adalah cubaan buat kali pertama aku menjual premade custom design template blog kepada anda semua.Kebiasaanya aku akan mengambil order dari customer terlebih dahulu dan customer akan menungu dalam masa beberapa hari untuk aku siapkan design.Namun kali ini,aku ingin mencuba sesuatu yang lebih mudah,simple dan cepat.Of cos,korang suke cara ini kerana korang boleh memilih template yang korang suke dengan cepat..kan.!~beli dan terus install di dalam blog korang.
untuk pertama kali ini..aku ingin menjual premade custom design template blog yang aku pernah aku pakai sebelum ini.Dan sekiranya ia terjual maka secara rasminya ia menjadi hak milik kekal kepada si pembeli.Dan aku tidak berhak mengambil design itu kembali.Untuk pengetahuan semua,setiap 1 premade custom design template blog yang aku jual hanya untuk seorang pembeli.Maka si pembeli mempunyai hak privasi tersendiri dan jangan khuatir tidak akan berlaku persamaan premade custom design template blog seperti anda.Melainkan ada tangan-tangan yang mencuri hasil kerja aku.wallahu'alam.
aku harap sekiranya ia mendapat sambutan aku akan meneruskan menjual premade custom design template blog dan masih membuka tempahan custom design blog.

Harga blog :
bergantung kepada design


HANYA RM100 FULL DESIGN

Kaedah Pembelian:

  1. korang berminat untuk membeli premade custom design template blog.
  2. Pm aku di FB JIAKREATIFELT atau whassup/wechat di 0139977063
  3. Proses pembelian akan diteruskan apabila persetujuan telah di capai.
  4. Pembayaran disahkan maka premade custom design template blog sah menjadi milik kekal korang.
Cara install di blog:
PERCUMA!Khidmat install premade custom design template blog di blog korang.Sertakan email dan password blog korang.
PERCUMA! Khidmat mengubah atau menambah premade custom design template blog yang korang beli itu.
Antaranya:
  • Penambahan tajuk di header blog,
  • Perubahan pada doodle
  • Request font dalam blog
Berminat?

cepat2...!!!!!jangan terlambat...





5/28/2014

lagu suami untuk isteri

May 26, 2014

5/26/2014

PARODY:CADBURY

Assalamualaikum wbt.. layannnn....

May 25, 2014

5/25/2014

bila mak luahkan perasaan

                                                               Assalamualaikum wbt



#memangterbaik

May 24, 2014

5/24/2014

#2525

asslamualaikum wbt

seperti yang dijanjikan semalam..aku mencari follower #2525 untuk di review..nah!

terima kasih kepada memeystorystory sebab sudi follow blog aku yang tak seberapa ni.
dan untuk pengetahuan korang memeystorystory ni join segmen yang diajurkan oleh kak +Deqla Norumara
nak promote sat segmen yang di anjurkan oleh kak +Deqla Norumara dan aku adalah salah seorang sponsor .so bagi mereka yang belum join..pakat ramai-ramai..join segmen kakak yang cun nie.

oklah..mai aku review serba sikit tentang blog memeystorystory nie.

soorry dik untuk kesekian kalinya akak screen shot ur header

bile akak masuk blog adik..akak se tenang sebab adik menggunakan kaler2 yng soft..dan ditambah header yang kiut.ayat pada header ..pun dah sesuai sangat dengan owner blog nyer..:)
blog ni sangat kemas dan tak berat.thumbs up!


cute kan owner blog nie..:)
sorry dik..snap pic awak

dan mungkin kalau akak tak silap akak..blog ni sedang proses editing..jadi mungkin yang akak tengok sekarang akan berubah design blog..

btw,tq sangat dik sebab sudi follow blog akak dan goodluck for segmen kak +Deqla Norumara tu k.


May 23, 2014

5/23/2014

tanda tanda kiamat makin hampir


assalamualaikum wbt



buktinya:

baru baru ni aku ade jumpe seseorang upload di fb gambar surah alkahfi hilang dari helaian..




sesungguhnya kedatang dajjal itu dekat..maka marilah kite amalkan surah alkahfi untuk terhindar dari fitnah dajjal.


5/23/2014

tutup kisah silam

assalamualaikum wbt

syukur alhamdulilah bagi mereka yang telah dikurniakan pasangan halal
dan bagi mereka yang masih mencari..jangan berputus asa teruskan berusaha dan berdoa.InsyaAllah Allah mudahkan jalan pencarian.amin..

Bagi mereka yang mempunyai pasangaan..hargailah mereka seadanya..
jangan harapkan kesempurnaan kerana diri kite juga masih banyak kelemahan.
Allah temukan kite pasangan hidup untuk melengkapi bukan untuk menyaingi antara 1 sama lain.
Dalam perkahwinan menyingkap sebuah tabir rahsia,
menyemai benih-benih kasih sayang
menyikat 2 jiwa menjadi satu
mendamba sebuah keredhaan dari Sang Pencipta
mengharap keberkataan dan seterusnya melahirkan zuriat penyejuk mata dan penenang hati
Allahhu..~indahnya sebuah pernikahan yang mana telah menghalalkan dua insan untuk saling mencintai dan melengkapi

malangnya kite jarang mensyukuri nikmat yang telah Allah beri
memberi kite peluang untuk merasai kasih sayang yang tulus,
merasai dibelai dan membelai,
merasai bahagianya dimanjai dan memanjai,
merasai segala2nya dan mendapat pahala disebalik kesemua kasih sayang itu.

kite masih belum merasa cukup dan bersyukur..
kesilapan dan kelemahan pasangan dianggap dosa besar 
bermasam muka,herdik mengherdik..
dan akhirnya penceraian..
bukan ini ajaran Rasulullah saw dalam berumah tangga
Baginda sangat berlemah lembut terhadap isteri2
Baginda juga sangat romantis dalam memanjai isteri2
dan baginda juga amat ringan tulang dalam menolong isteri2

#sebagai muhasabah diri sendiri dan memperbaiki kelemahan sebagai seorang isteri..
bersyukurlah kepada mereka yang masih bergelar suami atau isteri
ada orang yang diluar sana merintih kepada Allah supaya ditemukan jodoh kerana merasa sunyi yang amat sangat
ada orang yang baru sahaja kematian pasangan dan hanya hidup dalam kenangan manis bersama pasangan
ada orang yang langsung tak merasa kasih sayang pasangan..kerana pasangan mereka telah menemui sang pencipta
allahhu..berbagai dugaan dan cabaran dalam menempuhi alam rumah tangga ini.
adakalanya kite merasa bahagia dan adakalanya kite merasa sangat duka..
yakinkah kite kebahagian yang hakiki ada pada DIA(Allah)
maka pintalah dari NYA..
ikutilah ajaran Nya dan tinggalkan apa yang dilarang 

binalah rumhtangga itu dengan kasih sayang 
dengan keredhaan ibu bapa
dan keberkatan dari NYA
InsyaAllah zuriat yang soleh dan solehah bakal menanti kite..aminn




May 22, 2014

5/22/2014

panda topik panas

Assalamualaikum wbt..

selamat pagi

aku just nk share dengan korang topik hangat yang berlaku di MALAYSIA ini.
semalam malaysia mendapat kunjungan sepasang panda.
wah!!!Sangat cool la..kan..dah la pnda tu comey.aku tak tahu apa kah kedtangn panda ini dapat mengeratkan kembali hubungan cina-malaysia?erm..no komen.jawapan semuanya ada pada PM kite.

apa2pun..aku tak salahkan panda.jika niat itu baik insyaAllah Allah berkati usaha mereka ..

tetapi jika kedatangan panda ini boleh menambaklan lagi kesusahan rakyat malaysia...baik tak perlulah semue.
..tu.dengar cerita kos nak jaga panda ni sampai mencecah 2.5 juta.Allahhhu...membazir je la kan.kalau duit itu digunakan untuk membantu rakyat yang papa kedana diluar sana jauh lebih baik.wallahua'lam.nak ulas lebih lebih nanti kene kecam.ni hanya luahan ..aku.kalau korang tak setuju xpe..=)

sesuailah dengan pepatah melayu mengatakan"anak panda dihutan disusukan..rakyat jelata mati kelaparan"

Hihihihi...


May 21, 2014

5/21/2014

motivasi pagi


Assalamualaikum wbt

berpagian pagian sambil mengupdate entry blog.
tersenyum saat diuji
memberi saat kite memerlukannya

bahagialah orang hidup begini




May 20, 2014

5/20/2014

mendung


Assalamualaikum wbt
Selamat hari selasa buat semua

rindu pulak suasana mengajar dalam kelas...doakan aku dapat jadi cokgu tetap suatu hari nantoli.ameen.

Ya Allah tetibe mood melayang ...plus cuaca diluar rumah pulak mendung..sangat enak untuk zzzZzzZz.
.

hurm..jom tengok gambo jap.




Matahari telah berselindung dibalik awan.


#entah pape je entry aku pagi ni.

nanti dah hujan..jangan lupa doa k.=)

May 19, 2014

5/19/2014

Segmen Blogging + Menang Hadiah!


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
USB Flash Drive/Pendrive 8GB
Jewellery Fashion 1 set
Novel
T-Shirt
Fridge magnet
Keychain

Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida

TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

May 16, 2014

5/16/2014

takut nak share..

5/16/2014

Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz

Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz
KLIK BANNER untuk menyertai giveaway ini!

Special Thanks to:
Para sponsor giveaway ini iaitu Mr. Cupid, Anis Nadzirah, NARA Kpop Online Shop, Karimah Zulkafali, Aliatul Aiman dan Keyranazleen. Giveaway ini dianjurkan oleh Fiqa Nsz

Jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah menarik yang ditawarkan!
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah album Infinite Last Romeo [official original album],
Cabutan bertuah pula mencari seramai sembilan pemenang untuk merebut hadiah seperti MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Notebook, Infinite Key Holder dan topup!

Giveaway ini berlansung selama sebulan iaitu dari 15 May sehingga 15 Jun 2014.
Jom sertai sekarang sebelum terlambat!
5/16/2014

selamat hari guru

Assalamualaikum wbt

bangun dari tido..pegang nset..bukak msg.Allahhu...masih dihargai rupenya aku ni

Aku dapat msg dari student2 aku wish selamat hari guru.subhanaallah...syukur ya Allah..walaupun tak lah ramai yang wish tapi sekurang2nya mereka masih ingat kat aku yang kerdil ni



Terima kasih sangat uolls.
cikgu sayang kome laju2.

buat semua pendidik dan bakal pendidik
ikhlas kan hati untuk menjadi pendidik
Tugas seorang pendidik bukan hanya mengajar akademik tetapi juga mendidik sahsiah pelajar2 supaya menjadi anak yang soleh dan solehah.


May 15, 2014

5/15/2014

SEGMEN : BLOGLIST MAY-JUN 2014 BY YONG

May 14, 2014

5/14/2014

Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com


Assalamualaikum




Buat julung kalinya mama melancarkan Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveaway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveaway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

5/14/2014

GIVEAWAY CASH RM50 BY CIK AYUE

May 12, 2014

5/12/2014

tempahan jaket muslimah

5/12/2014

GIVEAWAY MEI 2014 By IanFaizal.com And Dramaterbaik.com

5/12/2014

SHORT VACATION SAMBIL..

assalamualaikum wbt.
selamat hari isnin semua.

alhamdulilah sabtu lepas aku dan suami gi tronoh Perak.
cadang utama nak mendengar ceramah UAI di UTP.
so kami gerak dari gopeng pukul 330 petang dan sampai ke Tronoh pada pukul 4 lebih.(dekat je pun)

Ceramah UAI ni diadakan di UTP 
So memandang rasa malas nk drive ulang alik kan...kami pun check in kat dHOTELDitengah tengah pekan Bandar Seri Iskandar.

Amat mudah nak mencari dHotel nie.
Mula sampai di hotel ni..nampak sangat ekslusif .
so kami check in dan memilih room yang standard.(Sebab itu yang paling murah)kikikiki
RM155 FREE BREAKFAST 
dan dapat potongan RM20 untuk pekerja kerajaan.
not bad la kan

see..the key

so cool 


masuk je..terus terpukau dengan hiasan dinding.cantik kan.

tv pun ade tau.^_____^
                                             #banyak space yang aku tak sempat nak snap..
                        if korang nak tahu lebih lanjut jom g kat fanpage dhotel atau ke http://www.dhotel.my


pemandangan yang mendamaikan..(= ini di tengah2 bangunan hotel.

banyak lagi best nyer di sini..tapi aku tak pandai nak cerite.
btw for those yang nak gi bercuti dan bershoping area Bandar Seri Iskandar..sini lah yang paling best..sebab sebelah hotel ni ada shoppping mall.
murah dan service memang best..berbaloi sangat.
rase nk mai lagi kat sini..insyaAllah.one day~

                       malam tu kami gerak ke UTP..dan tak perlu nak hurai ..see this picture..

subhanaallah ..lautan manusia memenuhi dewan canselor UTP nie.
Majlis bermula pukul 815 malam dan tamat hampir pukul 11 malam.
alhamdulilah..dapat juga sedikit ilmu..

May 10, 2014

May 9, 2014

5/09/2014

tema blog berubah lagi!

Salam jumaat yang indah

sebagai penghargaan kepada diri sendiri..aku just nak cerite pasal blog aku

kalau korang perasan atau tidak perasan..blog aku dalam bulan ni menghadapi perubahan yang kerap.
perubahan ape kah?

tema atau lebih mudah design.

aku sendiri tak pasti kenapa aku kurang berpuas hati dengan design aku 
kalau tak silap aku sampai 2 3 kali aku ubah.Memang sukarnya nak mencari idea.even untuk blog sendiri apatah lagi untuk medesignkan blog customer..teeee..Inilah cabaran kan.

apa2 pun i love to design blog so much
walaupun terpaksa memerah idea,tenaga dan mate..(untuk berhadapan dengan laptop)
tapi itu semua berbaloi dengan hasil yang memuaskan.(Bagi aku design kali ni iaitu sekarang dah cukup memuaskan)
kikikiki..OPs...sooRRY LAA..klau nampak macam aku ni masuk bakul angkat sendiri.

sebenarnya baru bulan ni aku nak aktif balik blog ni sebab sebelum2 ni aku abaikan die.
Jadi untuk mendapat kan semula mood untuk aktif..memerlukan wajah blog baru.

hasilnya....Tadaaaa!!!!!


ke langit or ke laut...?

so aku dah kembali bersemangat nie..nak blogwalking nak join segmen ..dan dalam masa yang sama nak buat segmen.

Insya ALLAH.ok lah kawan2..semua.



May 8, 2014

5/08/2014

Stress kah aku?


Gambar ini adalah gambar yang digunakan oleh para Psikologis, Fungsinya untuk mengetahui seberapa tingkat stress anda. Jika gambar ini terlihat bergerak oleh mata anda, itu tandanya anda sedang stress. Semakin cepat gerakan gambar ini, semakin tinggi tingkat stress anda. Mungkin anda mengira ini gambar GIF yang bisa bergerak, Kalau anda tidak percaya, coba print out gambar ini, untuk membuktikan kalau ini bukan gambar bergerak. Lalu lihat gambarnya pada hasil Print out, jika tetap bergerak.. maka anda sedang mengalami stress. Beristrahatlah dengan Cukup

Kita juga bisa memaksa gambar ini agar terlihat tidak bergerak, caranya konsentrasi penuh. Jika tidak bisa berkonsentrasi menghentikan gerakan, itu tandanya stress anda sangat tinggi, atau fikiran anda sedang berada dalam guncangan yg sangat hebat

#copypaste

May 7, 2014

5/07/2014

PROMOTION!!

JOM JOM MEMBUAT TEMPAHAN EDIT BLOG

IAITU FULL EDIT BLOG

CUMA BAYAR RM150 UNTUK 2 BLOG..

YE..RM150/2 BLOG

PROMOSI INI SAH KE TARIKH YANG DI BERITAHU KEMUDIAN.

PROMOSI ADALAH TERHAD!

NAK TENGOK HASIL KERJA SAYA

SINI
5/07/2014

Jaga kesihatan seperti membuat amalan


Mandi Pagi
Mandi pagi sebelum subuh @ sekurang-kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.

Minum air
Rasulullah saw mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi... Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).
Solat Subuh
Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa ). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang berkenaan.
Adab Nabi makan 
Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. di kuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita. Nabi saw juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari.
Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam)
5/07/2014

hukum Allah x mahu di kaji...

May 5, 2014

5/05/2014

ALO2...pandainyer die




Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers