September 2014 - Jiakreatifelt

Sep 27, 2014

GIVEAWAY BAIK PUNYA ANJURAN SWEET MOM BLOG



klik banner !

saya suka sweet mom blog kerana blog yang sangat cantik dan kemas.

Sep 26, 2014

GIVEAWAY: JUBAH DRESS CANTIK BY ARIESCAPE SHOPPE
klik banner untuk join

 Mengapa anda rasa layak menang dress dari Ariescape Shoppe.

saya memang suke memakai dress.tambah2 lagi dress dari ariescape ini.
walaupun tidak pernah membeli dari ariescape tetapi saya yakin fabrik yang digunakan sangat selesa untuk dipakai.
insyaAllah ada rezeki..jadi lah dress ini menjadi milik saya.

SEGMEN: Kapas Putih October Bloglist

klik banner untuk join

Segmen Bloglist Cun Oktober 2014 by Ekinnuar
klik banner untuk join

jom reramai kite memeriahkan segmen ini..!!!

Sep 25, 2014

Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
Assalamualaikum dan salam sejahtera
Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love

Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini.. 

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 25 September 2014 hingga 30 September 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 
Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM



Assalamualaikum w.b.t.


Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)



Sep 23, 2014

Segmen Blogwalking Bersama Bazlia Amoza


klik banner untuk join

#Segmen bermula 22 Sept sehingga 30 Sept 2014

Sep 22, 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com


Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....
 Segmen Top Up by Hanya Aku dan Dia

memandangkan segmen ini tak di sediakan banner oleh penganjur.;.maka saya terpaksa screencapture header blog beliau.

bagi yang nak memeriahkan segmen ini klik banner di atas k

--------------------------------------------
serba ringkas mengenai segmen ini>>

Bermula dari tarikh 19/09/2014  bersamaan Hari Jumaat jam 10.00 pagi
Bermulahlah segmen Top up Hanya Aku dan Dia ni.

Rajin kan bagi Top up? Hehe
Yang nak join sila join lelaju yer. Heheh Support la segmen aku ni weayyyyy . 

Syarat

1. Buat entry yang bertajuk Segmen Top Up by Hanya Aku dan Dia

2. Wajib follow blog ni :)

3. Tekan Hanya - Aku - dan - Dia

4.  Hantar link segmen korang ke ruangan komen ini. Selesai. Thanks

Tarikh Tamat
22/09/2014 , Isnin  Jam 11.59 Malam   3o/09/2014 , Selasa  . Jam 11.59 malam

Hadiah
Top Up RM5x10 blogger yang bertuah
(Jika melebihi 100peserta, topup akan bertambah kepada 20 X RM5Top Up)
Hadiah misteri kepada penyertaan pertama dan terakhir . 

Semoga berjaya ! Chaiyokk , :)


MiniGiveaway #3 by Ayie Atiqah



klik banner untuk join

Sep 21, 2014

Bantal kain felt

Alhamdulilah..siap sudah
Bantal kain felt.

Bantl ini ditempah dari kawan baik saya.
Terima kasih yer..nisak.

Siapa nak order...boleh comment k.

Sep 20, 2014

segmen: saya sayang blog saya



klik banner untuk join

Sep 18, 2014

Contest Blog Comel By: Shedaucu


(Sape Nak Join Tekan Banner Atas)

Contest Blog Comel By: Sheda Ucu  Di Anjurkan Oleh Sheda Ucu 
 Bermula 15 september  hingga 15 oktober Dengan Penaja Bersama 


Sep 17, 2014

1st GIVEAWAY RM400 ++ BY ASYA AMIN !


klik banner untuk join

hadiah menarik menanti pemenang!!!

Sep 11, 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !



klik banner untuk join!!

  • Nama :Najiah bt Shaharain
  • Status: Berkahwin
  • Anak:Masih berusaha(InsyaAllah..doakan kami ..yer..kawan2)
  • Umur: 27 tahun( saya sendiri macam tak percaya je..kikikiki.)
  • Mula berblog:2010.
    • Tujuan buat blog adalah untuk promosikan produk jualan-crafting.kalau uolls tahu pasal kain felt?that..it.! saya jual dan mula upload gambar2 craft saya di blog.Alhamdulilah..rezeki.Dapat sambutan yang agak memuaskan.
    • Masa ni zero habis pasal blog.Jadi bila nak design blog sendiri pakai ikut dan je.Bile mai jalan2 ke blog orang rasa macam iri hati(sekejap).Hati mula tertanya"Macamana la dorang ni edit blog jadi lawa2 nie?".Dan mula dari itu lah saya kenal blogger hebat macam wanhazel(blog die memang design lawa sgt) lyssa faizureen..dsb.Natijah dari itu,saya berazam nak belajar tutorial dari dorang untuk kasi blog saya cantik.Semenjak itu,saya makin cinta akan dunia blogging dan editing blog ini.
  • Kelebihan blog(Kenapa blog korang patut jadi pilihan rakan pembaca):
    • Blog saya simple je sebenarnya.Mungkin takde readers kot.Sebab saya tak pandai nak tulis ayat yang menarik dan lagi satu saya tak de cerita yang best untuk dikongsikan.
    • Saya sukakan blog sy sekarang ini kerana ini lah hasil kerja idea saya dan dengan blog ini lah saya menambahkan duit poket saya.Alhamdulillah.Kini saya berani untuk mengambil tempahan edit blog.(nak promo sat...jom tengok bahagian portfolio {hasil kerja }saya!!)
  • Impian saya:Supaya saya dapat menambahkan kenalan dan juga menambahkan lagi kemahiran dalam penulisan.InsyaAllah.Disamping itu,saya akan terus mengambil tempahan design blog kerana saya sukakan bidang ini.
terima kasih!!

Tarikh tutup ? 11/9/2014 , jam 8 malam !

Sep 10, 2014

SEGMEN : BLOGLIST SEPT-OKT

Sep 8, 2014

September 08, 2014

Kesian MAYBANK

by
Kesian MAYBANK

Hihihi..ada jugak yang nakal macam nie..

GA September by Karya Mahirah

Sep 6, 2014

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih
sungguh Azab!~UJIAN ONLINE SPA~
hari ini macam trending pulak.
bile baca wall FB kawan-kawan ramai yang tidak puas hati dengan SPA
ramai yang tak boleh akses untuk menjawab ujian online ini.
dan SPA mengambil langkah dengan status begini:
Untuk pengetahuan korang semua,hari ini adalah 
PEPERIKSAAN ONLINE BAGI MEMASUKI PERKHIDMATAN PENGUASA KASTAM GRED W41

dan saya adalah antara calon-calon yang dipanggil untuk menjalani ujian ini.Tetapi yang menarik..boleh jawab di mana sahaja anda suka dan pastikan anda ada internet baru boleh akses.
Ini lah ujian yang paling best..dimana kite boleh sempat check jawapan kat google, boleh tanya kawan-kawan ke..atau apa sahaja cara untuk dapat jawapan yang betul.
Sebenarnya ujian ini bermula pada pukul 9.00 pagi namun mungkin ada masalah teknikal ia bermula agak lewat dari yang di jadualkan.
Soalan ini ada 3 seksyen.
PENGETAHUAN AMA9.00 AM9.40 AM
DAYA MENYELESAIKAN MASALAHB9.55 AM10.40 AM
UJIAN PSIKOMETRIKC10.55 AM11.55 AM
 Soalan bagi seksyen A memang power plus susah gilerr..
(bagi saya lah yang cetek bab-bab isu semasa ini)
dan seksyen B melibat pengiraan.Masa yang diberikan adalah 45 minit;40 soalan,
Juling mate teman nak mengira.fuhh~~
seksyen C pula lebih santai dimana ia meliputi soalan personaliti.
pilihan jawapan yang diberikan adalah YA,TIDAK PASTI,TIDAK.
so pilih lah mana2 yang berkaitan dengan diri sendiri.

Alhamdulilah,saya berjaya mengakses dan menjawab kesemua soalan ..tetapi belum tahu berjaya untuk ke peringkat seterusnya.insyaAllah,ada rezeki..tidak kemana.amin.
Bagi mereka yang kurang bernasib baik untuk menjawab..banyakkan bersabar dan lanjutkan masalah kawan2 itu kepada SPA.mungkin pihak SPA akan membuka ujian ini sekali lagi.

Pada pendapat sendiri,
untuk pihak SPA masih banyak kekurangan dalam menjalani sistem ujian online ini.
Bayangkan dalam 10K yang cuba untuk mengakses dalam masa yang serentak..sedikit sebanyak mungkin ia menjadi sangat lambat ..maka timbullah masalah seperti tidak dapat mengakses masuk,dsb.
jadikan kelemahan ini sebagai suatu tindakan positif untuk memperbaikinya pada masa akan datang .
sian kepada mereka yang dah sangat excited namun kecewa apabila menghadapi masalah teknikal ini.

Sekian,Terima kasih...






BLOGLIST SEPTEMBER by MOMMYLIZZ



klik banner untuk join

girl..:)

Sep 3, 2014

Sebelum tidur

Sep 2, 2014

Tawaran menarik

Tawaran menarik !!

PAKEJ A
●1 doodle full
●header
●footer
●banner

PAKEJ B
●Header
●background blog
●edit post
●threaded comment
●edit sidebar

PAKEJ C
●1 Doodle full
●background blog
●edit post
●edit sidebar

Semua pakej ini dengan harga yang special..

RM40 sahaja!!
Terhad kepada 5 orang sahaja..
Whassup saya ;jia 0174428730

www.jiakreatifelt.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard