Jan 26, 2015

Allah jaga TGNA

Assalamualaikum wbt

apa khabar Tok guru Nik Aziz?
Walaupun ambe bukan ore kelantan tapi ambe sangat menghormati beliau.
Orangnya sangat merendah diri Tetapi tegas dalam soal agama.Biarpun ramai yang menfitnah beliau tetapi beliau tetap teguh berdiri memperjuangkan islam.Inilah pemimpin yang dicari!Sukar untuk mencari seorang pemimpin seperti beliau.Beliau seperti 1 dalam sejuta.!

ihsan dari google

Namun berita mengenai masalah kesihatan beliau bukan lah perkara baru.Baru2, ini beliau dikejarkan ke HUSM berikutan masalah kesihatan yang agak kritikal.(dOakan TGNA supaya diberi kesembuhan.amin)

Sesuatu yang ingin saya kongsikan disini
allah..allah..

masa baca kisah ini saya dapat rasakan yang TGNA bukanlah orang sembarangan.Allah menjaga beliau sekalipun beliau sedang sakit.Kuasa Allah mengatasi segala2nya.Sekalipun telah diberi ubat tidur yang kuat namun Allah 'mengejutkan' beliau pada setiap kali waktu solat.Takbir!!

Kata-kata Hikmah beliau:sungguh dalam kata2 ini.

Renungan:

Kite yang sihat walafiat ni kadang2 boleh terlepas mengerjakan solat.Solat fardu 5 waktu ini belum tentu sempurna malah belum tentu diterima.Sebaliknya TGNA,walaupun sakit;beliau masih mampu mengerjakan perintah Allah ini tanpa pernah meninggalkannya walau sekali.

banyaknya kelalaian kite...astagfirullah...

sekian


No comments:

Post a Comment

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers