REAKSI NONMUSLIM -TGNA

by - February 13, 2015

Assalamualaikum..



Hari Jumaat yang mulia. Manusia di bumi kesedihan. Mungkin para makhluk di langit kegembiraan. Kembalinya seorang pimpinan ummat Islam ke hadrat Penciptanya begitu dirasai.
Berita yang diterima semalam terpaksa di telan even rase macam tak caye je.
Sebelum kematian TGNA,TGNA beberapa kali dikejarkan ke Hospital.

Baca SINI,SINI

Seluruh alam merakamkan kesedihan ini ..
tidak tertanggung kerinduan kepada seorang pemimpin yang zuhud dan sgt tegas dlm pendiriannya.

Saya rasa terpanggil untuk share sesuatu:
jelas tak?

Seorang yang bukan beragama islam tetapi boleh melahirkan rasa simpati kepada TGNA.TGNA sendiri dapat dinilai oleh mata2 mereka even mereka mungkin tak pernah berbual mahupun bertentang mata.
Inilah pemimpin yang menjadi kebanggaan rakyat,Seorang yang sentiasa merendah diri.

"Kalau dilihat hari ini pemergian arwah dipenuhi dengan selautan manusia bg memberi penghormatan terkahir dan dapat tak kite gambarkan bagaimanakah keadaan kewafatan Rasulullah saw sudah tentu diselubungi kesedihan yang amat dahsyat.(Sememangnya Kekasih Allah itu tidak boleh dibandingkan dengan sesiapa)
Allahumma sollia ala muhammad.

Bersemadilah TGNA dengan tenang.
Kepahitan dan perjuagan mu sudah pun berakhir..
Doakan kami supaya kami dapat mejadikan Malaysia ini sebuah negara islam yang benar!!

alfatihah



You May Also Like

6 comments

  1. Al-Fatihah.. ada terfikir jugak, waktu kita dijemput ajal nanti adakah kita bernasib baik macam arwah TGNA.. salam takziah buat keluarga Allahyarham Tuan Guru..

    ReplyDelete
  2. bukan orang islam sahaja menghormati pemergiannya..malah orang bukan islam pun sama merasai pemergian arwah..

    ReplyDelete
  3. arwah dalam good hands now.. =') berehat di taman syurga..

    ReplyDelete