1ST TIME:BELI TEMPLATE BLOG

by - April 06, 2015

Sejak 2 menjak ini dah rasa buntu sangat nak design blog sendiri..tetapi yang pelik bile design blog orang lain mencurahcurah pulak idea mai.

Umur pun dah makin meningkat maka blog pun nak lebih simple tetapi menarik dan ringan.
Akibat ketandusan idea sangat sangat maka niat untuk membeli template online semakin membuakbuak!
Disamping kepingin untuk lebih serius dalam dunia blogging dan penulisan selepas melihat dan membaca blog dari blogger hebat..(otomatik keluar daa name2 mereka di fikiran kan..seolah ada mentol keluar..)maka keputusan nekad dibuat.

kalau tengok pada design blog saya bulan lepas..
Dah rasa macam matang habis daah..
Tapi jauh di sudut hati Rasa sesuatu yang kurang ...dan masih kurang puas hati sebenarnya dengan design nie..


"too simple too awesome.."

ceyy..konon laa..

Kebetulan bulan lepas memang jarang update blog sendiri sebab busy sikit dengan kerja.Memang hari2 saya on9 dan sign in blog ..tetapi idea untuk menulis itu seperti dah macam hilang.Kemana kah perginya...

Semalam...saya survey laa..template yang simple dan seo friendly..most importantly..
Banyak sangat pilihan dan yang saya nak pun banyak..tetapi bile tengok harga..opsss..mati terus keinginan tu.
Dan alhamdulillah dipermudahkan pencarian tanpa pikir panjang terus beli template dari


KENAPA?

Pertama sekali template yang dijual memang murah sekitar $5-$6
Kalau korang convert ke duit MYR dalam RM25-RM26 kan..
ok lah kan..bagi budget macam saya nie laa..hahaha.

Plus,template yang dijual memang superduper lawa...
cari punyerr cari..akhirnya jumpalah si pilihan hati...


untuk pengetahuan korang memang ada FREE DOWNLOAD!Boleh download and install dalam blog korang bile bile masa je..
Tapi ada sedikit kelebihan kalau korang beli template nie..
Antaranya:
  • Remove Footer credits
  • One Time Payment
  • For Unlimited Domains
  • Lifetime Premium Support
  • No Encrypted Scripts
  • Lifetime Template Updates
  • And Much More....
dan sudah tentu kenapa saya pilih template nie:
Features
    ok tak?
    KBAI!~

    You May Also Like

    6 comments

    1. Wahhhh terbaik jugak .... Cantik jugak tu

      ReplyDelete
    2. wah, tak pernah terfikir pun nak beli template..selama nie design sendiri je..haha lagipun student, duit mana ada..huhu.. anyway.. cantik template nie.. simple & nice ^^

      ReplyDelete
      Replies
      1. tq.xpe.boleh kumpl sikit2.beli yg murah je..

        Delete
    3. haaaa memang CT tak faham la benda2 ni ahaaha.. blog pun ada orang editkan =P

      ReplyDelete
    4. bagaimana cara membeli template di sora template supaya full support, karena yang gratis tidak full support?

      ReplyDelete