AKHIRNYA SEO BLOG 100%

by - April 23, 2015

Alhamdulillah...fuh!~

Lega teramat..akhirnya
Terima kasih ya Allah..kerana memberi ilham

jiakreatifelt
Mulanya..memang tahu pentingnya seo pada sebuah blog nie sejak dulu2 lagi..
Tapi akibat rasa kesedaran itu masih kurang,maka saya tak ambil kisah sangat..hahahaha.Saya duk pulun nak cantikkan blog sendiri je.Dengan harapan ramai lah yang sudi menjenguk...
                                          Bukankah dari mata jatuh ke hati..

Itu yang saya pegang selama nie.Nak dijadikan cerite,sejak tukar template blog nie semangat berblogging kembali semula.Tapi selang beberapa minggu, aduyai semangat kelaut pulak...sebab nya kerja yang berderet plus tidak ada idea untuk menulis.Sedih jugak tengok blog makin menyepi dan seolah tiada pembaca.Dah mula nak redha je la..(amooii..cepatnyer saya berputus asa)

Baru -baru ni,saya ada edit blog Safura online Diary.Nak tengok tak hasil kerja saya yang simple tuu..>>>http://www.jiakreatifelt.com/2015/04/tempahan-editblog-safura.html

Alhamdulillah,beliau suke dengan design saya tu.Sebelum edit tu,Beliau nak blog lebih mesra seo.
Mengeluh(dalam hati) jugak saya nie..sebab saya memang tak mahir sangat bab seo nie.Tapi tak pelah,saya mengaku awal2 pada die yang sy x berapa mahir bab SEO nie.Yang saya tahu ..bab-bab design blog je.Itupun bukan lah terbaik..tapi saya buat termampu..saya bagi memuaskan customer saya..:)

dan lately nie saya jenguk semula blog safura..die ada share yang die berjaya dapat 100%SEO

alamak!!bestnyer.alamak bukan saya tau buat kan blog rara (panggilan bagi safura )100 % SEO tau.Die kate ada bantuan dari kawan blogger dier..
Jadi..saya pun dengan ini bersemangat la untuk mendapatkan markah yang sama macam Rara.
Apalagi..bermula sesi try and error..
Awal2 cek SEO Blog..cume 46% je.Kalau ikut gred D kannn..nangis jap..huhuhu.
Takpe2..saya teruskan usaha ..dengan baca info dari blogger2 lain..dan finally...

tu diaaa....(sila jeling gambar atas...)

alhamdulillah...

jom kite semak seo blog ,,,!!

https://chkme.com/




You May Also Like

1 comments

  1. hm...masih tak berapa faham SEO ni...pening...heheehe

    salam perkenalan

    dari housewifearts.blogspot.com

    ps;tpi suka design awak..comelll dan menarikkk

    ReplyDelete