BALASAN ALVIN: ISU AZAN

by - April 24, 2015

alvin tan

salam jumaat semua.

sebenarnya saya tidak minat langsung nak cerita pasal die nie.Dia ni memang terkenal dengan perbuatan yang agak "berani"dari dulu lagi.Menyampah sebenarnya.Tapi bukan nak menyampah pada batang tubuh die..tapi sikap kurang ajar die nie.
Semua orang kenal die jadi saya pun tak perlu nak cerita apakah kisah2 nya die sebelum nie yg menaikkan name die.(popular sekejap tapi dengan cara yang memalukan).publisiti murahan la.
Baru ni,die buat hal lagi.Upload video menghina azan.
huhu!sentimen agama ni memang sensitip!
Uishh..memang terbako je tengok muke confident die dalam video tu.
Ada yang memaki hamun die malah ada di kalangan non-muslim juga turut melahirkan rasa kurang bersetuju dengan tindakan bodoh alvin nie.Dan meminta alvin untuk bertaubat...
Tak kurang tu., ada yang ambil dari sudut positif.
Dari sudut positif, die dah mengucapkan kalimah syahadah dan ramai yang mendoakan agar die diberi hidayah suatu hari nanti.
Tak mustahil kan??Hidayah itu kan milik Allah.

Sekejap!saya ni tertanya tanya la
awat dia ni buat video macam tu.
Dia ni banyak betul masa die buat benda2 tak berfaedah tu.
Dia ni keje apa..ke masih belajar lagi ke..anak orang kaya ke..
ke die ni kurangnya kasih sayang.ke sakit mental...
ishkk...pening memikiorkannya..

apa-apapun,alvin..si hamba Allah..saya doakan kamu diberi hidayah.
dan terima kasih dengan status kamu dlm gambar tu(saya tak tahu adakah kamu yang menulis..atau orang lain)..kerana ada benarnya di situ.

'Orang bukan islam bukan menghina islam..tapi menghina penganut islam itu sendiri..yang mana orang islam sekarang hanya pada kelahiran..'

renung2renungkan lah..
reflection untuk diri sendiri...:)

salam jumaat..
5 REJAB 1436H




You May Also Like

4 comments

  1. walaupun akak tak tgk video tu... tapiiiiiiii.. akak rasa dia ni KURANG KASIH SAYANG...
    kesiaaannnnnn.... :)

    ReplyDelete
  2. rasa terpukul jugak dengan apa yang dia katakan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada benarnya...kan.tp x tahu la ni statement die ke ...sape.

      Delete