Apr 25, 2015

Contest: Hijab, Let's wear it right!

lovingnur!

klik banner 

Buat satu ucapan ringkas dalam entri anda tentang

- Mengapa anda pilih untuk berhijab?

Kerana itu perintah Allah.Saya hambaNya maka saya perlu taat pada perintah Nya.Suke atau tidak,rela atau paksa..maka wajib lakukan.Perintah Allah ini bukanlah sia-sia sudah pasti ada sebabnya.

Plus,saya tidak mahu ayah,abang dan suami saya di tarik ke neraka gara-gara sikap selfish saya yang tidak mahu menutup aurat...

- Pesanan anda untuk mengajak muslimah untuk berpakaian mengikut syariat.

Kite hidup hanya sementara..jadi bila-bila Allah akan ambil nyawa kite.Mahu kah kite mati saat terbuka aib kite.Jadi wajib sentiasa menutup aurat sebaiknya.ok...:)Yakinilah dengan menutup aurat Allah akan memerintahkan malaikat untuk menjaga kite ke mana sahaja pergi dan pahala kit dapat sepanjang kite menutup aurat.Bukankah itu janji Allah..maka apabila itu janji Allah..wajib yakininya.

Dan saya kurang bersetuju dengan sesetengah pendapat mengatakan bahawa

' saya perlu jadi baik dulu baru boleh menutup aurat!'
'saya masih belum diberi hidayah untuk memakai tudung'

OPS!tidak boleh beranggapan begitu.sebab dalam dunia ni tiada manusia yang sempurna..orang yang bertudung pun melakukan kesilapan.
Bukankah perintah bertudung dan menutup aurat ini sudah  Allah perintahkan sejak 1400 tahun yg lalu.Jadi kenapa perlu kite bertangguh lagi syg...takutilah azab Allah..


“Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.” (Al Ahzab:59)


Apakah kite merasakan bahawa kite kelihatan kolot dan tidak dapat bergaya apabila mengenakan pakaian muslimah?

Mestilah tidak !Saya akui masih boleh berfesyen walaupun sudah berniqab..janji jangan berhias melampau dan bersederhanalah.
Niat kan kerana Allah.InsyaAllah ..Allah bantu dan mudahkan!
Saya pun belajar dan sedang belajar memperbaiki diri.Suatu ketenangan yang sukar untuk saya rungkai kan apabila mengenakan pakaian mengikut syariat ini.

"Sebaik-baik wanita adalah yang tidak memandang dan di pandang..."

alamak!kene letak gambar sendiri..ops..malu sebenarnya..sebab ambe tak lawa mane.

oklah..jom belanje gambar..

jiakreatifelt.com

ini gambar masa kat tempat belajar dulu 2008 kot.Masa ni tak pakai lagi niqab,tapi cubaan untuk memakai itu ada..cuma masih belum ada kekuatan(sempat lagi snap sebelum nak balik kg..
hahaha)

jiakreatifelt
Menghadiri kenduri kahwin sepupu..:)minggu lepas
baby omey tu bukan anak saya..tapi culik sat anak orang..!!
alhamdulillah dah masuk 2 tahun saya berniqab..doakan saya istiqamah.amin..


mahalnya seorang muslimah itu..
Hanya untuk suami..:)

sekian,


3 comments:

  1. Assalamualaikum dear. Maaf lambat updated. Thanks join my contest. Masha Allah. Terharu sangat. Moga terus istiqamah dalam memakai hijab. Believe me, hijab make me you beautiful sis. May Allah always protect us. In shaa Allah. Btw, saya dah updated senarai peserta. Bolehlah berblogwalking. Do follow our organiser and sponsor okayy dear. Jazakillah kheyr.

    ReplyDelete

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers