May 21, 2015

ALHAMDULILLAH..

Allah...allah..allah...
Hebatnya kuasa Allah mengaturkan.
Kite merancang dan Allah juga merancang..tetapi perancangan Allah yang lebih baik!



Entah kenapa,semalam ayat ini bermain di fikiran saya.Saya pujuk hati saya dengan kata-kata ini.
Saya yakin Allah sedang memberikan sesuatu untuk saya walaupun pada awalnya saya perlu menempuh sedikit kesedihan.

dan alhamdulillah,pagi ini saya dapat panggilan telefon dari SPP.(kalau yang tak tahu,.google k)
Saya di tawarkan bekerja sebagai Pembantu Tadbir N17
Tak silap intw tu tahun lepas bulan 8 selepas raya.
Jemput baca entry>>

Kalau di ikutkan keputusan interview dan keluar lama dah,tak silap bulan 12 tahun lepas melalui surat.
Masa tu excited sangat..nak bukak surat jawapan 

nah!!kecewa..sebab ANDA BERJAYA SEBAGAI CALON SIMPANAN.
masa tu rasa..ok..50-50.

Dah tak mahu fikir dah.Tapi pagi ini,sebelum dapat panggilan..saya tetibe terfikir.
Bestnya kalau SPP kol..utk tawarkan kerja.Dalam hati macam rasa berbunga harapan.

dan tak tahu nak cakap..memang pagi tadi ...saya dapat panggilan dari SPP.
Menawarkan pekerjaan itu dan meminta melapor diri bulan depan.

Alhamdulillah..menangis selok saya pas panggilan di matikan.
Terus kol suami,emak dan mak mertua.Dan Kongsikan kegembiraan ini bersama kawan2.

Alhamdulillah..

umur saya la ni dah 27 tahun baru merasa nak ada kerjaya tetap.
takpa..janji ada.
Dulu,masa belajar di Universiti,kos lain..tapi bekerja terus jauh lari.
Sungguh rezeki Allah itu Maha Luas.

p/s:minggu depan saya ada intw utk jawatan yang sama,..acane..g jela.
hiihihi


5 comments:

  1. semua yg terjadi ada hikmahnya..pentingnya kita bersangka baik pada Allah swt.insyallah jika rezeki kita akan kita miliki juga!jka tak ,mungkin ada peluang lain yang lebih baik menunggu kita..insyallah,akk dulu pun selalu rasa kecewa bila tak dapat sesuatu yang diingini..berkat selalu menbaca kata-kata motivasi,akak kini lebih redha dan bersabar...hidup pun rasa lebih gembira dan tenang...alhamdulilah!all the best najiah!good luck yer dalam temuduga...

    ReplyDelete
  2. Wah, alhamdulilah. Rezeki Dari Allah. Bukan senang nak dapat tu..:)

    ReplyDelete

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers