October 2015 - Jiakreatifelt

Oct 29, 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih
[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


Doa elak di rogol

Assalamualaikum

Kes rogol bukan lah perkara baru.
Malah sekarang ni mangsanya dah tak kire usia.
baru baru ni..pelajar tingkatan 5 di rogol dan dibunuh oleh pengawal keselamatan.
allahu..sedeynyer..bile kejadian ini berlaku pada keluarga kite..mahupun orang terdekat.Dimanakah iman dan perikemanusian manusia yang melakukannya.
Siapakah yang harus dipersalahkan?
Apakah undang2 di malaysia ini masih belum cukup sempurna?

Dan sampai bilakah ia perlu berlaku tanpa ada pencegahan??

Ni sedikit yang sy kongsikan bersama doa mengelakkan dinganggu khususan buat anak atau adik perempuan..kite.

Mulakan dari sekarang..
pakailah pakaian yang menutup aurat bukan membalut aurat.
#jagauratsebaik2nya

Oct 24, 2015

TERPAKSA...
Assalamualaikum wbt

alahai...lamanya dah tak tulis-tulis dalam blog sendiri.Ketandusan idea untuk menulis dan juga kekangan waktu.
Alhamdulillah...hari ini..masih ada masa sikit2 tu..curi kejap untuk ubah design blog.(simple ..)

Minggu lepas...nak cite apa yang berlaku pada minggu lepas.
Tengah boring..ngadap pc di opis..tetibe dapat panggilan.
dan number yang naik tu agak asing sebab number tu ..takde dalam contact phone

Jadi aku predict ..customer yang nak tempah edit blog.
makanya,bermulalah perbualan...

A:Assalamualaikum wbt.Saya ..Ini najiah ker..?
Sy: Waalaikummslm...ye saya.
A:OK.Saya perkenalkan ...sekali lagi..nama saya...dari LPPKN *salah rupanya tekaan saya..dalam hati dah mula rasa debar*.Saya nak jemput puan...bla..bla...Saya dapat number puan dari blog puan dan **act she ade mention nama someone..tapi sy tak dengar sgt...so saya abaikan..*

Sebenarnya..saya mendapat jemputan ke "Bengkel Bahan Promosi Pendidikan Kesihatan Reproduktif dan Sosial (PEKERTI)"

baca tajuk..amcam..nampak mengancam kan..

Jujur..saya sangat eksited.Penghargaan yang besar..yang mana saya hanya lah blogger kicik-kiciklan..tapi mereka menghargai usaha kerja hasil saya (editblog )..untuk di sumbang idea dalam bengkel mereka nie.
Para peserta yang turut hadir nanti ..bukan calang-calang orang..semuanya orang hebat except me...la.
Ade seorang blogger +Maisarah Humaira pun ada dalam nama sebagai peserta bengkel nie.

Tahniah awak!!

Bengkel ini akan diadakan pada 27-29 Oktober 2015 di Genting Highlands.

Nak dipendekkan cerita..saya minta pelepasan dari bos tempat kerja saya...untuk pergi.
Tapi...wuhaaaa....sedeynyer..bos saya tidak bagi.

Sedih tapi tak de la sampai menangis.Saya redha ini mungkin perancangan Allah.Ada hikmahnya ..kan.Saya mula redha untuk melepaskan peluang ini selepas saya konpemkan ketidakhadiran saya kepada beliau.

ok..sampai sini je la.

tak mau ingat daa...
kikiki..







Oct 22, 2015

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan


1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"

2. Follow  dan like semua sponsar dibawah ini  dan copy html dan paste di HTML entri korang :

Follow Blog
Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah

Follow Instagram
Nurfuzie , Lisa Hlovate , Along , Shad , KhalidKyle , Athirah Diyana , Ejulz , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Nona , Emy Amelia , Marsha farprettybylh

Follow Twitter


Follow Google+


Masukkan Dalam Bloglist
Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah

Fanpage

Nurfuzie.com
Along Maisuri
Shad
Ejulz
Farprettybylh
Kawaidesu Concept
Sayidah Napisah
Emy Amelia
Carehappytips
Jeragat LESS? Seronok
Follow
Cahaya Farah
Irrayan

3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri  Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja

Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.

Oct 10, 2015

INNALILLAH
Assalamualaikum wbt

Sesungguhnya ajal maut itu di tangan Allah

Entah bile kematian bakal menjemput.Pengakhiran nafas baik atau sebaliknya.
Yang pasti..kita bakal menjadi jenazah.

pagi ini,saya di kejutkan dengan berita kematian rakan sekerja saya.
Pagi semalam,baru je bertembung dengan arwah.
walaupun saya tidak pernah bertegur sapa..almaklumlah saya staf baru di situ..
saya hanya memerhatikan arwah dari jauh.
tampak seorang yang fokus pada kerja dan senang untuk di dekati.
Ramai yang tidak menduga pemergian arwah kerana tiada langsung tanda-tanda arwah sakit dsb.

Sakit itu asbab kematian..
dan kita tidak menyangka..badan kita sihat...boleh berjalan,makan dan bercakap..tuptup..Allah jemput,.
Yang ini lah membuatkan saya sgt takut..bimbang..mati dalam keadaan bermaksiat kpd Allah.
nauzubillah....

ALFATIHAH untuk arwah  Zuraini bt Zakaria,semoga syurga buat mu...


saya minta maaf kerana belum berkesempatan untuk menyapa mu...
ampunkan aku ya Allah....

Oct 6, 2015

Luahan suami:terobek!~

Oct 2, 2015

Half edit blog kak Aisy
Assalamualaikum




Berikut adalah permintaan Kak Aisya 

1. Xnak ada benda mcm kotak2 kecil masa mula2 nk masuk blog
2. Buang bar kat atas sekali tu
3. Nak ada dashboard yg simple mcm dulu
4. Link ke blog lain dlm entry nk bg berwarna yg nampak beza5. Utk blog archieve, nk ada tolak tarik , tak nak bjela2 ( lupa apa nama benda tu)


jemput tengok hasil kerja penuh

http://aisy-nasiha.blogspot.my/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard