November 2015 - Jiakreatifelt

Nov 27, 2015

GILER MEMBELI
Assalamualaikum wbt

Semangat membeli barang-barang terpakai tak dapat di bendung lagi.
Aduh..mula terjebak sejak sebulan yang lalu.Terjumpa group ini di facebook..dengan sengaja jari menaip "preloved item".Ada 2 3 group preloved..tapi saya lebih jatuh cinta pada group ini.



Dan inilah hasilnya...nafsu membeli dan rambang mata macam nak beli semua je.Lebih parah..sehari tak cuci mate..memang rasa something.Aduh!dah angau sungguh nie.Yang paling best kalau macam tershopping lebey....terpaksa beli senyap-senyap dari pengetahuan suami takut suami bising.huahua..sorry sayang.

Apa yang di jual?
Macam-macam ado!baju kurung,jam tangan,blouse ..etc.
Harga dalam range RM10-RM20.
Trusted seller..
alhamdulillah..setakat nie..saya dah beli hampir 10x,Ops!~

Rugi kalau tak beli.Barang-barang yang di jual memang masih ok..dan kalau uols bernasib baik..memang boleh dapat new items.~dan ada seller tu..letak price FREE cuma kite perlu bayar harga pos je.^___~.
uols pun kalau nak jual barang yang masih good boleh la sgt nak jual,.berbaloi sungguh..!Risiko beli on9 nie..uols pun tahu kan,hati-hati jgn sampai tertipu dengan scammer.

nak join sama?
jom g sini --->PRELOVED

selamat bershopping sakan ..

p/S:
masih menanti 5 lagi parcel sampai di tangan.yahOo...tak sabar nya.

Nov 26, 2015

November 26, 2015

LEPASKAN

by
LEPASKAN

Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Mungkin kau bukan buatku
Berlalu waktu bersamamu
Kau beri rindu namun palsu
Mana setia bersamaku
Bunga kau beri sudah pun layu
Kata-katamu lengkap bersandiwara
Nilai cintamu tak berharga
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, hatiku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, kasihmu
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, hatiku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Mungkin kau bukan buatku
Meniti sepi bersendiri
Bahagia cuma ciptaan mimpi
Mana setia bersamaku
Janjimu palsu yang aku ragu
Kata-katamu lengkap bersandiwara
Nilai cintamu tak berharga
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, hatiku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, kasihmu
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, hatiku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Mungkin kau bukan buatku
Benar buat otak aku semak
Aku banyak makan hati engkau lagi naik lemak
Cinta itu ikhlas bukannya peraduan
Kira lain kelakuan sebab tu tak sehaluan
Lepaskanlah lepaskan
Takde rasa sayang buat aku jadi rimas dan
Oh lepaskan oh lepaskan
Hubungan ini buat aku rasa lemas kan
Jangan cemas jangan gelojoh
Angan bintang kan jatuh ada ke takde jodoh
Dalam hatiku tiada siapa tahu
Maaf takde masa angkat kaki aku chow
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, hatiku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, kasihmu
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, hatiku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Mungkin kau bukan buatku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, hatiku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, kasihmu
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, hatiku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Mungkin kau bukan buatku

Nov 22, 2015

DUNIA ATAU AKHIRAT


Ramai yang 'stress' dalam proses mencari kejayaan di dunia. Namun ada sebahagian yang LANGSUNG TIDAK 'STRESS' memikirkan persediaan untuk kematian & akhirat yang pasti.

Ramai yang tertekan dengan kerjaya & duit kurang di dunia, namun mereka tiada tertekan dengan kurangnya amalan soleh & pahala untuk membantu di akhirat dan tidak juga kelihatan BIMBANG akan dosa-dosa mereka terhadap orang lain dan Allah swt khususnya.
Dunia dan segala urusannya akan tidak lagi menyebabkan tekanan perasaan berlebihan apabila akhirat menjadi FOKUS dalam kerja2 di dunia. Itulah janji Allah "La khawfun 'alahim wa la hum yahzanun" (mereka tidak takut atau dukacita)
- Untuk muhasabah diri -

by:Dr. Zaharuddin Abd Rahman

Assalamualaikum wbt




#wallahua'lam

Nov 21, 2015

Iklan shamp

Nov 14, 2015

FULL EDIT BLOG INTAN

Assalamualaikum wbt



alamak...baru berkesempatan untuk berkongsi satu lagi hasil kerja saya!

Template responsive memang menjadi permintaan ramai.
Dan alhamdulillah dengan izin Allah akhirnya terlaksana

Permintaan kali ini datangnya dari kawan sekolah saya,Intan Nurfuzie.
Kawan sezaman persekolahan dan sampai sekarang kami masih berkawan.
Bersatu di dunia blogging. yeah!
Tak perlulah kot nak kenal kan blogger hebat nie.

Jom kite terjah je blog beliau


Nov 13, 2015

FULL EDIT BLOG KAK MASTURA
Assalamualaikum 


Alhamdulillah...

siap jugak design blog kakak mastura.Terima kasih kak kerana sudi tempah design dari saya.
nak tengok hasil blog?
Jemput-jemput memeriahkan blog beliau


Tema:
Pink terang 

Akak nie jual macam-macam tau ;Produk kecantikan ,kesihatan dan banyak lagi.


Rasa menyampah dengan mamat nie
Assalamualaikum wbt

Dan jujur...tujuan sy tulis nie bukan sebab sy nak tolong up kan lagi dia..tapi saya just nk kongsikan disebalik apa yang berlaku.Ia Kebetulan atau Amaran?

Memang jujur..naik menyampah dengan mamat nie.Nak cari publisiti murahan sungguh!dia sengaja nak cari amarah orang Islam.Siapa lagi kan mesti uols pun dah sedia maklum.Tak perlu di perkenalkan lagi.

p/s:
Bagi mereka yang duk share lagi apa yg dia buat..plez stop it sekarang
Bagi yang menyumpah seranah di facebook dia..sila lah lupakan.

Alvin Tan
Spesis Alvin Tan ini tidak perlu dilayan oleh kelompok yang nak berdakwah cara lembut (nasihat) ataupun nak berdakwah cara keras (amaran)
Kerana spesis seperti Alvin Tan hidup bernafsukan perhatian

Maka membunuhnya mudah dengan Tidak melayan
Tidak perlu share dan likes
Maka dia akan mereput dengan sendirinya

Petikan: PU RAHMAT

Siapa tak hangin dengan apa yang dia buat selama SINI
dan baru -baru ini dia buat hal lagi.
Allah..rasa nak menangis bila tengok apa yang die buat.Apa yang boleh saya simpulkan,jiwanya kosong dan perlukan perhatian.Kesian sungguh.
Menghina agama islam dalam masa yang sama..dia sedang menghina diri nya sendiri.!
Tahniah ko!~Kadang-kadang rasa macam ko ni ade terputus wayar.huh~

Dan menarik untuk saya share..

Uols tahu kan atau uols sedar tak ini lah antara ayat2 yang telah di cemari oleh naj** si giler tu.Baca dan fahami maksud nya.

(Kekufuran mereka) yang demikian, ialah kerana mereka lebih mengutamakan kehidupan dunia daripada hari akhirat, dan kerana Allah tidak memberi hidayah petunjuk yang menyampaikan kaum yang kufur ingkar (kepada kebahagiaan di akhirat).

Mereka itulah orang-orang yang telah dimeteraikan Allah Taala hati mereka dan pendengaran mereka serta penglihatan mereka; dan merekalah orang-orang yang lalai.




Tidak syak lagi, bahawa mereka ialah orang-orang yang rugi pada hari akhirat kelak.

(An-Nahl.107-109)

untuk makluman semua..si mamat ni mengambil helaian alquran untuk mengelap ***
dan inilah antara helaian yang di koyak.

Sungguh tidak ada kebetulan..semuanya telah di rancang oleh Allah swt.
Moga kite bertambah iman dan dimatikan dlm keadaan husnul khotimah.

Allah...:(



Giveaway Simple By Cik Akak & Sponser
Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Nov 10, 2015

Akhlak
Akhir ini,tak ramai yang mementingkan akhlak yang baik..yang kite selalu titik berat kan adalah rupa paras,harta dan perkara-perkara yang lebih kepada bersifat sementara.

Sedikit..orang bijak pandai ada menukilkan

Jika ingin tahu akhlak sebenar seseorang atau diri sendiri, lihatlah sewaktu dia/kita sangat marah; apa yang terhambur dari lisan
Jika ingin melihat kehebatan akhlaknya lihatlah dia/kita sewaktu berurusan dengan orang yang mencerca & membencinya.

Jika ingin lihat keadilan mindanya dan kebaikan pola pemikirannya, lihatlah cara dia/kita berbincang dengan pandangan berbeza dengannya.
Jika ingin lihat sifat amanah, lihat cara dia/kita berurusan wang dan duit dengannya.
Jika ingin lihat kawalan nafsu, lihat cara dia/kita berbicara dengan org lain jantina yang dia sukai.
Buat muhasabah diri terlebih dahulu sebelum orang lain.


Sungguh akhlak sangat penting dalam kehidupan kite.

Peliharalah akhlak sebaik-baiknya.
Biar rupa hodoh tapi akhlak cantik.
Secara tidak langsung..rupa yang hodoh itu kelihatan cantik.

wallahua'lam


Nov 7, 2015

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman !
Jom join Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman 


Nak join?
Syarat :

1. Follow blog atau google +


3. Follow twitter *jika ada
[Syira]  

4. Like sahaja fanpage 
Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman"
3. Letak banner dekat entry. (klik banner,bawa banner ke entry anda & paste)
                                                 -bawa ke new tab pun boleh then copy je)
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan link entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?

Wang tunai RM50 x1 [nfariza]

Wang tunai RM30 x1 [gnor.gnur]
Wang tunai RM30 x1 [mohdkhizrul]
Wang tunai RM10 x3 [MG]

Wang tunai RM20 x1 [nurfuzie]
Wang tunai RM20 x1[mieyraelyani]
Wang tunai RM20 x1 [norafidah]
Wang tunai RM10 x2 [aeinna.musaii]

Wang tunai RM10 x1 [Fa Sham]
Wang tunai RM10 x1 [Na Mie]
Wang tunai RM10 x1 [ikazulaikh]
Wang tunai RM10 x1 [siti.meriam]
Wang tunai RM10 x1 [Kyle Kesha]
Wang tunai RM10 x1 [nieyl]
Wang tunai RM10 x1 [nona]
Wang tunai RM10 x1 [radhia]
Wang tunai RM10 x1 [YanSaflina]
Tapak Iklan free selama sebulan x1 [SyiraLokman]
Buku Serenity x1 [SyiraLokman]


Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)


jom ramai2 memeriahkan Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman  ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow anda juga :)

Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula : 3 November 2015 
Tamat : 25 November 2015 

Nov 6, 2015

FULL EDIT BLOG ATIE
Assalamualaikum wbt ..

Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad saw

Alhamdulilah..masih diberi peluang dan ruang menyiapkan tempahan full edit blog,responsive template dari seorang customer  +Atie Yusof .
Jutaan terimakasih kerana sudi mengambil tempahan dari saya.
Malas nak taip panjang ...akibat dah menguap entah ke berapa kali nie..

jom layan hasil kerja saya.

http://atieyusoffamily.blogspot.my/
jom terjah

jangan lupa follow sekali tau..http://atieyusoffamily.blogspot.my/

Nov 4, 2015

Jenis Jam Tangan yang Sesuai untuk Sesi Temuduga



Betul kata orang, first impression atau tanggapan pertama sememangnya amat penting.

Kenapa ia sangat penting?

First impression adalah pandangan awal dari seseorang yang baru saja bertemu dengan orang lain, komentar awal dari seseorang, bagaimana perasaan seseorang dan apa yang ada didalam fikiran orang lain.

Dan semestinya anda mahu orang menilai anda dengan penilaian yg positif antaranya ketika berjumpa keluarga mertua buat pertama kali dan ketika menghadiri temuduga khasnya

Semasa menghadiri temuduga,Selain pengalaman dan sijil-sijil yang berkaitan yg di nilai, penampilan diri juga perlu di titikberatkan termasuklah pemilihan jam tangan yang dipakai.Tahukan anda bahawa jam tangan merupakan aksesori yang wajib dipakai ketika ingin menghadiri temuduga?

7 daripada 10 majikan berpendapat bahawa calon yang hadir tanpa memakai jam tangan telah memberikan tanggapan bahawa beliau seorang yang tidak mementingkan masa dan tidak mempunyai karisma.

BERITA BAIK KEPADA anda yg berhajat untuk menghadiri sesi temuduga dan tidak ingin melepaskan peluang pekerjaan tersebut,jom ikuti sedikit tips pemilihan jam tangan

Beberapa jenis jam tangan wanita yang sesuai untuk anda gayakan ketika sesi temuduga
                     

1.ALWAYS consider a leather strap watch atau jam tangan bertali kulit.
Ia bukan sahaja pilihan ideal untuk dipadankan dengan pakaian formal anda, malah menjadikan penampilan anda kelihatan serious dan classy.






2.Pilihankedua pula merupakanjemtanganbertalibesisepertiberikut. Jam tanganrekaaninimenjadikanpenampilansipemakaitampakelegandansofistikated.
kulit.




3.Dan jika andai nginkelihatan feminine danmempunyaikarakter yang anggun, gayakan bracelet watch inisebagaiaksesoriandaketikasesitemudugaitutersebut. Good Luck!

Nov 1, 2015

Giveaway Duit Saku Dari BBL

< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

Tepuk tangan sikit!

Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

Hadiah duit saku dari BBL

Duit saku RM30 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM20 
untuk 1 orang pemenang


Duit saku RM10 
untuk 2 orang pemenang

Duit saku RM5 
untuk 4 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

#Masukkan blog BBL dalam Bloglist Korang

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

November ...
assalamualaikum dan selamat berhujung minggu kawan2.
Alhamdulillah..dah masuk bulan november Itu muke ada cenyum...☺sebab ini bulan kelahiran saya.

☺☺☺


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard