Feb 26, 2015

SUKE LAGU INI

Assalamualaikum wbt

Kome dah tengok ke cerite Suamiku Perfect 10?
Baru je semalam sy tengok..

Jalan cerite yang mudah..tapi best.!
Lakonan Aaron aziz dan lisa surihani ni ..tertusuk di jiwa ku.
Nak tahu best ke tak..
sila2lah google.
Saya cume nak highlightkan lagu tema bagi cerite nie.



Nak bagi berapa bintang ya....(gaya Farah quin)

Lagu tema bagi cerita ni ialah - Seluruh Cinta
Nyanyian Dato' Siti Nurhaliza dan Cakra Khan

Tetibe...tersuke la pulak lagu nie...

Feb 24, 2015

GIRL AND PHONE

Daughter bought a brand new I phone six. She got a screen protector along and beautiful phone cover as well. She showed her new phone to her dad and the conversation is as follows..
Dad: this is a nice phone. How much did you pay for it?
Daughter: it's 700 dollars for the phone, 20 dollars for the phone cover, 5 dollars for the screen protector.
Dad: oh why did you get the screen protector and the phone cover, you could have saved 25 dollars.
Daughter: dad! I've spent 700 dollars on my phone whats the point if I don't spend 25 dollars for its safety? And more over this cover makes my phone look beautiful.
Dad: is it not an insult to the apple company that it did not make the phone safe enough?
Daughter: no dad! They in fact recommend us to get the screen protector and the phone cover for its safety. And I dint want it to get damaged.
Dad: does it reduce the beauty of the phone?
Daughter: no it doesn't. It makes my phone look more beautiful.

Dad looked at his daughter and smiled lovingly. And said, my daughter you know I love you, you paid 700 dollars for a phone and you spent 25 dollars for its safety. I've paid my life on you and what is the point If you do not cover yourself with hijab for your own safety. This phone will not be questioned on aakhirath but my daughter you and me will be questioned.

#COPYPASTE

Feb 16, 2015

VIDEO:COMEL SUNGGUH ANAK TOMOK

ARRIAN SHAH.
Anak seorang penyanyi popular sampai sekarang dan kalau dulu beliau di kenali sebagai vokalis kumpulan NEWBOYZ.
Mohon yer tomok dan isteri..saya just nak share kecomelan anak awak..!~
Orang kate tengok la sapa mak ayahnya kan.
Memang diakui yang mak ayah arian memang lawa2 ..so terhasillah arian yang cute overload nie.

Ini adalah antara video terbaik..
walaupun sebenarnya banyak lagi yang terbaik dan mencuit hati.
Tomok sering kongsikan telatah anaknya di FB dan IG.

Ingat lagi tak video arrian mase kecik2..?
sampai jadi viral dan parody lagi.hahahaha


tengok..masa baby lagi dah comey..




video
video

beruntung dapat anak comey dan bijak..!!
sy selalu stalker ig Tomok bukan nak tengok bapanya tapi nak tengok anaknya yang super cute nie.
Kalau tak dapat tengok gelagat budak pandai ni rase macam nak demam ..hahahaha



Feb 15, 2015

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!


klik banner

BETUL KE SALAH?


Kalau uols cikgu..apakah tindakan uols?

BETUL or SALAH?

pendapat peribadi:
BETUL.Tetapi untuk tepat huraikan ..ok:)

Btw,saya suke jawapan itu!

Feb 13, 2015

REAKSI NONMUSLIM -TGNA

Assalamualaikum..



Hari Jumaat yang mulia. Manusia di bumi kesedihan. Mungkin para makhluk di langit kegembiraan. Kembalinya seorang pimpinan ummat Islam ke hadrat Penciptanya begitu dirasai.
Berita yang diterima semalam terpaksa di telan even rase macam tak caye je.
Sebelum kematian TGNA,TGNA beberapa kali dikejarkan ke Hospital.

Baca SINI,SINI

Seluruh alam merakamkan kesedihan ini ..
tidak tertanggung kerinduan kepada seorang pemimpin yang zuhud dan sgt tegas dlm pendiriannya.

Saya rasa terpanggil untuk share sesuatu:
jelas tak?

Seorang yang bukan beragama islam tetapi boleh melahirkan rasa simpati kepada TGNA.TGNA sendiri dapat dinilai oleh mata2 mereka even mereka mungkin tak pernah berbual mahupun bertentang mata.
Inilah pemimpin yang menjadi kebanggaan rakyat,Seorang yang sentiasa merendah diri.

"Kalau dilihat hari ini pemergian arwah dipenuhi dengan selautan manusia bg memberi penghormatan terkahir dan dapat tak kite gambarkan bagaimanakah keadaan kewafatan Rasulullah saw sudah tentu diselubungi kesedihan yang amat dahsyat.(Sememangnya Kekasih Allah itu tidak boleh dibandingkan dengan sesiapa)
Allahumma sollia ala muhammad.

Bersemadilah TGNA dengan tenang.
Kepahitan dan perjuagan mu sudah pun berakhir..
Doakan kami supaya kami dapat mejadikan Malaysia ini sebuah negara islam yang benar!!

alfatihah



Feb 9, 2015

PALING MERDU DI DUNIA

Assalamualaikum wbt

Kalau ditanya siapakah penyanyi yang paling sedap suaranya?
Pasti ramai yang akan menyebut nama2 artis kegemaran mereka..

Apabila kite mendengar kesedapan nyanyian dan suaranya pasti kite akan memberi sepenuh perhatian kepada nyanyian beliau bukan?

Namun tahukah kite,antara Nabi yang dikurniakan kelebihan suara yang sedap seperti seruling a.k.a segala alat tiupan ialah Nabi Daud as.



Dikisah kan,apabila burung yang sedang terbang apabila mendengar nyanyian Nabi Daud a.s maka burung itu terjatuh kerana khayal dengan kesedapan suara Nabi Daud as.Burung itu terjatuh di hadapan Nabi Daud as kerana lupa untuk mengipas sayapnya. (Nabi Daud dikurniakan mukjizat oleh Allah untuk memahami bahasa burung)

✌Nabi Muhammad saw ada mengatakan sesiapa yang memiliki suara yang sedap telah memiliki seruling Nabi Daud as✌

wallahualam

Tapi NabI MUHAMMAD SAW MEMILIKI 70X GANDA LEBIH SEDAP SUARANYA DARI NABI DAUD a.s.
subhanaallah...



1st GiveAway WanitaBesiBerbicara


klik banner
 "Teruskan melangkah walaupun payah.
Allah senantiasa bersama hamba-hambaNya yang sabar.."
Keep smiling,emma

ME ON WIKIPEDIA


FIRST GIVEAWAY MAWAR PUTIH


klik banner untuk join

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Beautifully Chaotic