May 27, 2015

5/27/2015

APA PANDANGAN ISLAM

May 25, 2015

5/25/2015

GMBM 1st GIVEAWAY 2015

http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html



Assalamualaikum !! Alhamdulillah,sempena Hari Ibu 2015,buat julung-julung kalinya kami berjaya melancarkan satu segmen yang di taja sepenuhnya oleh sebahagian ahli Grup Mama Bloggers Malaysia [GMBM]. Segmen ini di adakan adalah untuk memanjangkan ukhuwah sesama blogger yang menyertai segmen ini. Hadiah yang di tawarkan dalam segmen ini juga sangat menarik dan berbaloi untuk di menangi. Masa pelancaran segmen selama sebulan memberi lebih peluang penyertaan dan memenuhi syarat bagi para peserta.

Tarikh Segmen : 10 Mei - 7 Jun 2015

Syarat-syarat untuk menyertai segmen ini adalah:-

  1. Blogger Malaysia.
  2. Buat entri yang bertajuk GMBM 1st GIVEAWAY 2015.
  3. Pilihan entri samada copy dan paste sahaja entri yang di sediakan atau buat entri sendiri mengikut kreativiti anda.
  4. Mengikuti semua syarat yang di tetapkan oleh penganjur dan penaja.
  5. Semua penaja boleh menyertai segmen ini. 
  6. Lengkapkan syarat di bawah:-
  • Follow Belog


  • Follow Instagram 

@Yong | @Sofu


  • Follow Google +



  • Like Fanpages 




  • Follow FaceBook

Norihan Yusuf


♪ ♩♫ Selamat bersegmen dan semoga bertuah !! ♪ ♩♫

 
Segmen GMBM 1st GIVEAWAY 2015 di taja dan di perhebatkan oleh:-
Kathy, Maria, YY, Yong, Myja, Sofu, Ida, Ann, Mieja, Sue, Fuza, Mamaniza, Hana, Aida, Mar, Khaty, Ayumie, Mila, Zana, Sally, Fiza, Fara.

Klik Banner GA Untuk Join

May 23, 2015

5/23/2015

5 PERKARA KENA BUAT CEPAT

Assalamuaalaikum wbt

Sikap terburu-buru dan gopoh adalah hasutan syaitan.

Sabda Nabi saw:'Ketenangan itu adalah dari Allah swt manakala tergesa-gesa adalah dari syaitan'

Tetapi adalah beberapa perkara yang perlu di lakukan secara tergesa dan memang terpuji

1.Bayar hutang -Nabi pesan;zalim orang yang berkemampuan tapi tak mahu bayar hutang
2.Nikah 
                                
3.Jenazah


4.Melayani tetamu


5.Bertaubat

May 21, 2015

5/21/2015

ALHAMDULILLAH..

Allah...allah..allah...
Hebatnya kuasa Allah mengaturkan.
Kite merancang dan Allah juga merancang..tetapi perancangan Allah yang lebih baik!



Entah kenapa,semalam ayat ini bermain di fikiran saya.Saya pujuk hati saya dengan kata-kata ini.
Saya yakin Allah sedang memberikan sesuatu untuk saya walaupun pada awalnya saya perlu menempuh sedikit kesedihan.

dan alhamdulillah,pagi ini saya dapat panggilan telefon dari SPP.(kalau yang tak tahu,.google k)
Saya di tawarkan bekerja sebagai Pembantu Tadbir N17
Tak silap intw tu tahun lepas bulan 8 selepas raya.
Jemput baca entry>>

Kalau di ikutkan keputusan interview dan keluar lama dah,tak silap bulan 12 tahun lepas melalui surat.
Masa tu excited sangat..nak bukak surat jawapan 

nah!!kecewa..sebab ANDA BERJAYA SEBAGAI CALON SIMPANAN.
masa tu rasa..ok..50-50.

Dah tak mahu fikir dah.Tapi pagi ini,sebelum dapat panggilan..saya tetibe terfikir.
Bestnya kalau SPP kol..utk tawarkan kerja.Dalam hati macam rasa berbunga harapan.

dan tak tahu nak cakap..memang pagi tadi ...saya dapat panggilan dari SPP.
Menawarkan pekerjaan itu dan meminta melapor diri bulan depan.

Alhamdulillah..menangis selok saya pas panggilan di matikan.
Terus kol suami,emak dan mak mertua.Dan Kongsikan kegembiraan ini bersama kawan2.

Alhamdulillah..

umur saya la ni dah 27 tahun baru merasa nak ada kerjaya tetap.
takpa..janji ada.
Dulu,masa belajar di Universiti,kos lain..tapi bekerja terus jauh lari.
Sungguh rezeki Allah itu Maha Luas.

p/s:minggu depan saya ada intw utk jawatan yang sama,..acane..g jela.
hiihihi


5/21/2015

FULL EDIT BLOG SIS IDA


Assalamualaikum dan Selamat pagi!!
ida baharum

Alhamdulillah,siap sudah design satu lagi blog order dari sis Ida


Request:
Warna pink dan putih
Niche blog :travel

Terima kasih sis kerana sudi mengambil tempahan edit blog dari jiakreatifeltdotcom.
Jemput semua terjah dan follow blog sis ida tu.

kbai!~
as salam

May 20, 2015

5/20/2015

FULL EDIT BLOG MIRA

Assalamualaikum wbt

mira syaa

Nah! ini lah hasil design blog mira

Jujur,saya memang banyak kali tukar design blog mira.Entah kenapa susahnya nak design.Asyik rasa kurang puas hati jer.

Dengan blog ni sahaja saya dah berabis 3 -4 hari untuk betulkan segala2nya.Harap-harap owner blog ni suka....:)

Request:
kaler maroon plus blue 
simple and elegant

Jom saya ajak anda semua tengok hasil kerja saya.


5/20/2015

PANGGILAN INTERVIEW SPA

Assalamualaikum..

Sungguh kejam nya saya kerana jarang sungguh update blog sendiri.
Alhamdulillah,baru je baik dari demam dan tonsil yang bengkak!

Sungguh ini lah 1st time sakit nak telan air liur yang teramat...
Nak makan perut lapar,tapi nak imenelan tu..yaAllah..azabnya.

Selepas minum air lemon(buatan sendiri) dengan izin Allah tonsil membengkak semakin pulih.So,boleh la menelan dan melantak ...hihihi


Ok.straight to the point,,ingat lagi tak entry saya sebelum ni,
UJIAN SPA dan syukur saya lulus untuk ujian bertulis tu.

Semalam,cek email..dapat panggilan intw SPA.
25/5

ooh..Rupa2nya jawatan ni under KKM.

siapa dapat panggilan interview?

goodluck tau.
Dan doakan untuk saya berjaya...kali ini.

amin..
kbai..

May 18, 2015

5/18/2015

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Assalamualaikum, Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)

 
Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 11 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh.

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    3) Copy dan paste code di HTML entry dan publish.
    4) Submit link entry anda di ruangan komen.

    Mudah kan caranya? Apa tunggu lagi, cepat KLIK SINI untuk join.
  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015

May 14, 2015

5/14/2015

FULL EDIT BLOG IZNI NAJWA 2

5/14/2015

FULL EDIT BLOG IZNI NAJWA

izni najwa

Alhamdulillah..

Izni najwa ni dah banyak kali dapatkan khidmat saya.
Boleh di kira,Beliau ni regular customer saya tau.
Terima kasih yayang sebab setia dengan jiakreatifeltdotcom

Ok,tema pilihan

doodle perempuan ala hipster
pakai sneaker dan shawl
background ala vintage or old fashioned

jiakreatifeltdotcom
saje nak kongsikan  apa kata dia..

Jemput singgah blog beliau

dan dengar cerita beliau sedang buat ga 

nak cari 11 pemenang!

Mai la sekaki kite join..

:)

May 9, 2015

5/09/2015

SAYA NAK MENANG TUDUNG INSTANT/INNER NECK NAAZNEEN FAIQA BY NEENAANUAR


klik gambar untuk join

Sekarang tengah trend tudung instant kan? So today nak memperkenalkan product Naazneen Faiqa by NeenaAnuar ! Tudung Instant Athifa nie sangat sesuai utk dipakai pada bila-bila masa dan ketika... Hanya 3 saat diperlukan utk sarung, betul kan soft awning nya dan kemudian adjust labuh tudungnya!


Nak pergi masjid? Nak ke pasar? Nak pergi rumah jiran? atau secara tiba-tiba ade tetamu yg datang menerpa ke rumah? Nak melakukan aktiviti santai pada hujung minggu? Atau nak pergi bercuti santai ataupun mahu melakukan aktiviti lasak? Mudah sahaja.. hanya dlm masa 3 saat anda sudah siap sedia utk melakukan apa jua aktiviti dengan tudung instant sarung Athifa ini!


Keistimewaan dan kelebihan tudung instant dari NaazneenFaiqa:-

- Tidak perlu digosok

- Material jenis high quality cotton lycra (tidak melekap, sejuk dan lembut)

- potongannya labuh menutupi dada

- membuatkan bentuk muke kelihatan lebih bujur


ucapan:

1stly,terima kasih sis sudi anjurkan ga nie sis.Sis ada mirip kajol..tang hidung.:)hihihii

Semoga sis di murahkan rezeki dan berbahagia dengan insan tersayang serta dikurniakan zuriat yang soleh/ah
aminn..




5/09/2015

HARGAI MEREKA

May 7, 2015

5/07/2015

SEGMEN:SAYA SAYANGKAN BLOG SAYA!

Bismillah dan assalamualaikum wbt.

Rasanya inilah kali pertama buat tahun 2015 saya menganjurkan semula segmen.Agak lama menyepi bukan lupa tetapi muhasabah diri(hihihihii)

Tujuan segmen ini:

  • Menambahkan lagi kenalan
  • Memohon pendapat uols bagi saya memperbaiki blog mana yang kurang atau perlu di buang
  • dan last sekali ...untuk happYy...yeaya..


saya sayangkn blog saya
Saya sayangkan blog saya

  • Pastikan ada blog dan follow blog saya(saya akan follow semula ) 
  • Like my fanpage(di sidebar)TQ!~ 
  • Buat entry tajuk:SEGMEN:SAYA SAYANGKAN BLOG SAYA! 
  • Copy yang ini dan pastekan dalam entry korang

  • dan jangan lupe..Dalam entry itu,korang tulis apa yang saya perlu perbaiki dalam blog nie(yang penting nak jujur dari hati tak kisah -ve pun) dan harapan korang pada blog korang sendiri jugak~ 
  • Submit url entry korang dan nyatakan followers yang keberapa dalam kotak komen ni k.
  • dan saya mencari 5 entri yang terbaik dan menusuk kalbu..hahaha..dan pemenang yang bertuah akan dapat hadiah ..

Ada hadiah tau tapi simple je la...:
Topup RM5 bagi 5 orang !

Tarikh :7/4/2015 hingga 7/5/2015
sebarkan dan jemput kawan2 untuk turut serta k..!

May 5, 2015

5/05/2015

Full edit blog kak Aida

5/05/2015

Segmen Cash by Inani Hazwani

5/05/2015

FULL EDIT BLOG KAK AZI

5/05/2015

Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant

5/05/2015

KISAH BULAN LEPAS-APRIL

Assalamualaikum wbt

Memang seronok cuti panjang bagi rakyat Negeri Perak.So memang pulun habis cuti..ni.Bukan nyer saya p berjalan2 pun..cuma habiskan masa di kampung bersama keluarga.Itu lebih bermakna kan..

ok lah,sebenarnya..kali nie,saya just nak recall balik peristiwa yang berlaku pada bulan lepas.
Bulan April memang bulan yang agak awesome kot..bagi saya!

Alhamdulillah...
Jom saya nak kongsikan sikit!

1.Lulus ujian SPA
http://www.jiakreatifelt.com/2015/04/alhamdulillahlulus-ujian.html

Ujian bertulis secara on9 je pun.Actually,teringin nak ada kerjaya tetap dah agak lama menganggur di rumah.Panggilan interview masih belum tahu tarikh yang pasti..doa2kan lah saya dapat kerja tu.
aminn..

2.Menang hadiah GA
http://www.jiakreatifelt.com/2015/04/terima-hadiah-ga.html

Kak Norzi kalau anjurkan ga memang hadiah2nya awesome.Berbaris-baris peserta yang join ga beliau.Dan alhamdulillah rezeki ..saya dapat la jubah maternity..ouhh!:)

3.Beli template blog
http://www.jiakreatifelt.com/2015/04/1st-timebeli-template-blog.html

Akibat dari murung dan ketandusan idea,maka sy memutuskan membeli template blog je.
pemalas betul!!

4.Blog SEO 100%
http://www.jiakreatifelt.com/2015/04/akhirnya-seo-blog-100.html

Yang ni pun best sangat bagi saya.Sebab seo nie memainkan peranan yang penting bgi mengerakkan sesebuah blog itu.

itu je la..nak share..

hihiihi,
kbai!

May 4, 2015

5/04/2015

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur





{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

2. Follow blog  : 


3. Like Fanpage :


4. Follow instagram  :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72



** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com

May 1, 2015

5/01/2015

FULL EDIT BLOG HAYATI


Assalamualaikum wbt 


hayati

syukur dipanjatkan kepada Allah Yang Maha Besar!
Siap design blog untuk Kak Hayati nie.Pengakhiran bulan April diakhiri dengan design blog akk Hayati nie.Harap beliau suka dan semoga terus maju jaya dalam apa juga yang akak ceburi.
Meriah tengok keluarga akak..sebab ramainya ahli syurga...
doakan saya kak..

Terima kasih kak Hayati kerana sudi mengambil tempahan edit blog dari saya ;)

Jom terjah blog http://latitude292.blogspot.com/

Selit sikit apa kata Kak Hayati mengenai design baru blog beliau...:
hayati
alhamdulillah....

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers