June 2015 - Jiakreatifelt

Jun 21, 2015

PENCARIAN BLOGLIST JUNE BY SYAHIRAH VALIANT
USAH BERLALU

Jun 20, 2015

I AM FASTING

Jun 18, 2015

SALAM RAMADHAN 1436H

Jun 13, 2015

Sungguh kreatip

Memang pandai la idea nie.
Selalu basah baju even dah guna payung..lagi2kalau ujan tu berangin....adoi...
tapi guna keadah ini tidak langsung menjadi masalah kan...

Nak bagi berapa bintang yaaa....


yang ni memang awesome jugak!Siapa sanka..kemas kemain..rupa2nya..^0^
Nanti kalau ujan ..boleh tak guna payung tu...?

Yang ni nak bagi berapa bintang...


Mula2saya tengok..agak kurang jelas.
Tapi pas nengok ada kipas tu..ok..paham..

uols paham tak...:)


Gambar ni memang nak bagi 5 bintang plus plus..

sebab saya akui kalau sy masukkn eye more dlm mate mesti terkeluar..hahahah


Jun 12, 2015

TQ NUFFNANG!~
Terima kasih encik nuffnang sebab sudi letakkan iklan di blog saya..
Jarang sungguh bagi blog suam-suam seperti blog saya ini dapat iklan banyak ...
InsyaAllah..kalau uols terjumpa iklan2 ini menari di blog saya..apa kata..klik yer..
hihiihi


sekian,terima kasih...
SALAM JUMAAT
love to Allah

Sedar tak sedar,hari ini adalah jumaat terakhir di bulan Syaaban.
Ya Allah cepatnya masa berlalu sehingga tak sedar..apa yang saya dah lakukan sepanjangbulan Syaaban ini.
Semoga Allah berkati masa saya dan kalian dalam keberkatan ..amin.

Hanya menghitung hari kedatangan kekasih...iaitu Bulan penuh Kerahmatan;Bulan Ramadhan.

Ya Allah berkati kami di bulan Syaaban dan sampaikan kami di bulan Ramadhan.Amin..
Salam jumaat


Jun 11, 2015

FULL EDIT BLOG DKNA-RESPONSIVE
Assalamualaikum wbt

Eksited sikit hari ini...sebab buat julung-julung kalinya berjaya edit responsive template blog,order dari DKNA.
Maybe uols kenal kot..saya pun baru kenal beliau.
Nak tengok tak hasil?

ok..yang ini bile kite usya melalui laptop/komputer

jom..test sat..adakah ia responsive atau tidak??

http://www.studiopress.com/responsive/
jangan lupa masukkan link blog www.dkna.my 

dan tengok hasilnya..

uols pun boleh cek samaada template blog uols responsive atau tak

Terima kasih kepada sis DKNA kerana mempercayai khidmat saya.
Bagi yang nak tempah...responsive template blog..ayuh!~


www.dkna.my <---Jom terjah!!

Jun 10, 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100
Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Jun 7, 2015

ALHAMDULILLAH DAPAT SHAWL
Assalamualaikum wbt


Bagi sesiapa yang join GA ni..jom g sat semak adakah anda bertuah??

Alhamdulillah..rezeki untuk saya.Saya dapat menang hadiah Shawl dari Khaty 
Terima kasih kepada para sponsor.Semoga dimurahkan rezeki kalian.

Jom semak senarai pemenang


Jun 6, 2015

TEKNIK MELEGAKAN KESAKITAN


Anda mungkin sukar untuk mempercayainya.... dan mungkin anda bertanggapan satu kerja gila sehingga anda mencubanya sendiri....

Rahsianya...akan membuat anda kelihatan lebih muda dan membuatkan anda berasa penuh dengan kehidupan dan tenaga? Apa yang anda perlukan ..adalah sebuah kiub ais dan sedikit masa anda!


Terdapat satu titik pada pangkal leher yang dikenali sebagai Feng Fu, titik tekanan Feng Fu didapati pada pangkal tengkorak di bawah dan di bahagian atas leher. Jika anda meletakkan ais di atasnya, badan mula untuk mendapat nafas baru dan anda akan mendapati diri anda lebih sihat, ceria dan penuh tenaga.

Kaedah:


Dalam keadaan perut anda kosong .. sebaiknya sebelym makan....letakkan satu kiub ais di titik Feng Fu dan tahan selama 20 minit dan biarkan ketus ais tersebut dengan pembalut, selendang atau Balut

Lakukan ini secara kerap dengan rehat 2-3 hari dan lakukannya pada waktu pagi dengan perut kosong dan malam sebelum tidur. Selepas 30-40 saat, anda akan merasa sedikit haba yang datang ke titik. Di hari pertama, anda akan mempunyai perasaan keghairahan kerana pengeluaran Endorfin.

Apa yang akan ia lakukan?

  • Meningkatkan kualiti tidur
  • Meningkatkan mood
  • Menyembuhkan sistem penghadaman
  • Melegakan selsema
  • Melegakan sakit kepala, toothaches dan sakit
  • Ia boleh membantu:
  • Penyakit-penyakit pernafasan
  • Penyakit kardiovaskular
  • Isu-isu Tiroid
  • PMS
  • Kitaran haid
  • Kesihatan mental

Jun 5, 2015

TOUCHING...

Terima kasih ayah...



Jun 4, 2015

Mini Giveaway By Nuha
SAYA DIBAWAH PENYELENGARAAN

Assalamualaikum wbt..Salam subuh semua!!
.
Dalam hidup ini semua org nak jadi baik.Malah semakin nak jadi baik ni semakin tu la banyakmya cubaan dan dugaan.

Untuk itu..saya dgn rasa rendah diri sekiranya dlm proses penyelenggaraan saya ke arah kebaikan ini..ada yang terguris dan terrasa hati.
Sesungguhnya  Totally yang baik itu dari Allah dan buruk adalah dr kelemahan sy sendiri.
.
Moga pengakhiran usia kita adalah husnul khotimah.aminn.
.

Jun 3, 2015

PROPAGANDA MUSUH ALLAH
Assalamualaikum wbt.
Rasa nak marah lalu nak share kan ini lah hasil kerja musuh2 Allah.
Dalam adik/anak kite belajar mengenal Huruf Hijaiyah tetiba ada unsur2 yang korang baik.
Aduh..nampak sungguh halus permainan mereka ini.

Para ibubapa atau guru sila pantau sebaik2nya isi dalaman

wajar kah begini?


pura-pura menerbitkan buku islamik tetapi dalamanya sangat menjijikan


menceritakan sesuatu yang tidak masuk akal.Kisah Nabi Isa.



speechless !~

Inilah salah satu cara musuh Allah memesongkan akidah orang islam.


Jun 2, 2015

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

klik banner 
2 June 2015 (12:00am)- 26 June 2015 (11:59pm)
FULL EDIT BLOG KAK SHIMAH
Assalamualaikum dan Selamat pagi~
;)

Permulaan bulan Jun di sambut dengan order full edit blog dari Kak Shimah.
Actually,ni yang kali yang ke 2 kak shima buat tempahan.Terima kasih kak..

Request:
Soft hijau dan soft pink
Tema:Flourish

Begini lah hasilnya...:


ok ke tak..
Jemput tengok hasil penuh blog beliau.
Jom terjah blog akak nie.



Giveaway : 1st Anniversary Yana & Dean

Assalamualaikum w.b.t.

1 Jun 2013 ~ 1 Jun 2015 : Alhamdulillah, hari ni genap 2 tahun usia perkahwinan Yana dengan Mr.Yogi. Suka, duka, masam, manis...berjaya ditempuhi bersama. Tapi masih jauh lagi perjalanan kami. Ulangtahun ke-2 pun, kami masih lagi berdua. Insyaallah...berkat doa berterusan daripada kami berdua, daripada ahli keluarga dan semua yang mengenali, manalah taw bila tiba waktunya nanti kan. 

Hari ini juga, dengan kalimah Bismillahirrahmanirrahim, Yana lancarkan 

Klik BANNER untuk join (^^,)

SENARAI HADIAH :

Wang Tunai RM30 x 1 pemenang (Top Referral)
Wang Tunai RM20 x 1 pemenang
Sehelai instant shawl benang hitam x 1 pemenang
Sekotak mineral coffee x 1 pemenang
BVR Collagen x 1 pemenang
Topup RM5 x 1 pemenang
Jeju Mask x 3 pemenang
Keychain Sarawak x 3 pemenang
*Hadiah akan ditambah sekiranya penyertaan menggalakkan (^^,)

TARIKH GIVEAWAY : 1 JUN ~ 1 JULAI 2015


Jun 1, 2015

FULL EDIT BLOG MUNIRAH
Assalamualaikum wbt

Pengakhiran bulan Mei,order full edit blog dari Munirah.
Jutaan terima kasih sis!

Request:
Warna soft pink dan light green

Maka hasilnya..ada seperti dalam gambar...




Nak tengok lebih puas?

http://www.munirahizzan.com/
REZEKI DI AWAL PAGI
Assalamualaikum..

yea..berjaya jugak update entry untuk blog sendiri.Nampak sngt saya sedang menganaktirikan dia..hahahaha.
Oklah..cerita nya pagi tadi tapi baru nak cerita di petang hari.

Syukur..pagi tadi log in blog bukak komen..
ada 1 komen menambat hati..

TAHNIAH!!...blablaa..

Terus tangan ni laju klik link yang diberi..



Alhamdulillah..sy menang untuk GA ni>>http://www.jiakreatifelt.com/2015/05/simple-rm100-giveaway-byijeni.html

Apa lagi.terus email details kepada sponsor.

Duit RM20.Masyuk la ke akaun dengan selamatnya...
Terimakasih penganjur sebab anjurkan ga nie dan cepat je pemberian hadiah kepada pemenang.

Semoga dimurahkan rezeki dan diberkati oleh Nya.amin.

Dah semak ke uols?

http://ijenilovelife.blogspot.com/2015/05/senarai-pemenang-simple-rm100-giveaway.html


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard