Jun 12, 2016

TIPS KURANGKAN DAHAGA DI BULAN RAMADHAN

#7ramadhan
Assalamualaikum...
Sihat ke semua?
Macam mana puasa setakat nie?harap2 kita semua diberi peluang mengakhiri ramadhan dengan penuh keimanan dan diberi ganjaran oleh Allah ...aamiin...:)

Nak bercerita mengenai puasa.
Sekarang cuaca tak menentu.Siang panas terik malam Allah bagi hujan.
kalau yang tak tahan tu..mesti collapse kan.Ase lemau je badan untuk meneruskan aktiviti di siang hari,Nah..saya nak kongsikan tips untuk menghilangkan dahaga esp di siang ramadhan.Saya dah amalkan ..alhamdulillah dengan izinNya..saya diberi kekuatan dan tak ase penat ..insyaAllah.Hanya pada Allah kita berharap.

Petua dalam islam bagi mengurangkan dahaga pada bulan ramadhan.

Setiap kali lepas bersahur, ambil segelas air kosong . Minum seteguk dan berhenti, kemudian dibacakan Surah Al-Kautsar dan menyambung kembali meminum air tersebut sebanyak 3 teguk. Selepas itu jangan makan atau minum apa-apa lagi .

Dengan izin Allah dan berkat Surah Al-Kautsar , Allah akan mengurangkan dahaga kita sepanjang bulan ramadhan pada tahun ini .

#jomamalkan

1 comment:

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers