Aug 29, 2016

Si puteh itu Kucing aku!

Assalamualaikum wbt dan Selamat berhujung minggu ..

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk berkongsi sesuatu dengan kawan2 pembaca sekalian.
Tajuk kali nie..nampak macam drama melayu je.Saje je bagi gempak.
Nak cite yang kami dah ada kucing.Yeayaa...!!!


sekadar hiasan

Alkisahnya,aku nak sangat kucing yang berbulu kembang gitew.Bukan nak memilih baka tapi nak cuba merasa membela kucing baka ini.Plus,aku rase sunyi je dalam rumah nie yela..memandangkan iols belum ada anak lagi.*doakan ye..
Akhirnya,kawan opis aku offer sebab die dah ada kucing  lain(dalam umur 6 bulan).Ok la kan.Memang aku nk kucing yang remaja.Bulu Kucing tu bukan lah kembang sangat pun...tp ekor kucing tu lain macam kembangnya.susah nak cite...hihi.Menurut suami aku yang pencinta kucing lebih sikit dari aku nie..katenya..,kucing ni macam mix persian.Kawan opis aku pun cakap kucing nie campuran baka kucing biasa dengan baka parsi.(maaf la kalau salah term).

Set date;Kucing pun bertukar tangan(cey..macam main badminton plak)Kebetulan,dapat sepasang.Jantan dan betina.Jantan namanya Puteh.Betina namanya Manja.Lengkap dah boleh selepas nie..beranak pinak kan.Dapat lah kami cucu nanti.hahaha.

Dahh hampir sebulan kami jaga.Mula -mula je..malu2 ,tak mau makan,menyorok ..sekarang nie..semua benda nak explore.Panjat sana sini(normal lah tu kan ,,,kucing mesti tak reti duduk diam)sehinggalah terjadinya cerita ngeri buat kami.

**suspen **

Rumah kami tingkat 4.Ok..boleh imagine tak.
Kucing nie sebelum nya dibesarkan dikawasan perumahan dan opkos depa tak bese duk tingkat tinggi2 nie.
Once bile dapat duduk tingkat tinggi nie..aku tengok depa nie macam teruja lebih sikit.
Putih especially ..kalau tengok ke bawah..sampai kitaorang ngeri habis.Puteh ni boleh rileks lagi main2 ditepi benteng koridor.Seriau giler kitorang.

Kerisauan kitorang ..tak berakhir di situ.Sebab suatu pagi kitorang sibuk2 nak bersiap g keje.Tapi heran..hanya manja ke yang kelihatan.Putih tak de.
OK..jerit la name die ..searching 1 rumah.Sah!!takde.
Aku dah isau ..apa yang aku isau..putih mesti jatuh.Aduh!!
Tetibe suami aku panggil dari balkoni.

"yang...yang..puteh jatuh.."
Aku dengar tu..terus berlari ke balkoni tengok ke bawah.seram sejuk badan aku.Aku tengok putih dah kejang dalam longkang.
Apa lagi..kitaorang berlari turun ke tingkat bawah.Dalam otak aku nie..dah mati ke putih nie.
Air mata dah mula bergenang..kaki ni rase macam tak pijak tanah

Akhirnya...

**jeng..jeng..jeng**
....nanti aku cite lagi ..







No comments:

Post a Comment

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers