Aug 28, 2016

Uqasha senrose nak bukak tudung?

Biar betul berita yang aku dengar ni.Bukan nak fitnah..tapi selepas baca dari sebuah akhbar ...maka benda ni bukan lah fitnah.

>>>Baca Sini keterangan uqasha

Allah..:( bg pendapat aku sendiri..sedey.Sebab alasan yang die bagi nie memang tak masuk akal.Malah tak bleh seorang wanita yakni seorang yang beragama islam mengatakan demikian.Aku mohon sangat keluarga dan kenalan2 beliau yang baik boleh bimbing die utk buat keputusan demi kebaikan agama bukan semata kepuasan diri sendiri.

Jangan tunggu tua utk berubah.
Seorang wanita yg mengaku beragama islam wajib menutup aurat(bukan membalut aurat) kerana itu adalh arahan daripada Allah.Jadi sebagai hamba..nak atau tak nak..paksa atau rela...wajib lah kite mematuhi.

Duhai uqasha..awak memang bertuah.Sebab di beri kelebihan oleh Allah dengan wajah yang rupawan.Alangkah indahnya kalau anugerah itu di syukuri dengan menjaga sebaik2nya.Usah dipertontonkan kepada mereka yang bukan mahram.Mahal nya seorang wanita itu apabila pandai menjaga perhiasan sebaik2nya

Wahai uqasha..jiwa awak bersih.Apa gunanya jiwa yang bersih namun kosong dengan rohani..maka Awak perlukan bimbingan.
Penuhkan jiwa awak dengan makanan jiwa iaitu menghadiri usrah,majlis ilmu,bergaul dengan kawan2 yang baik..insyaAllah awak tidak akan berasa kosong lagi.

Ya..saya setuju!Iman itu ada naik turun.Dan kita tak kan terlepas dr melakukan kesalahan.Namun bukan lah itu punca utk kita berputus asa utk melakukan perubahan diri yang lebih baik.

Berubahlah kerana Allah bukan manusia.
Kerana sifatnya manusia adalah sementara.
Biarkan tomahan kejian fitnah dr manusia..kerana sifatnya manusia suka menilai.
Dan sebaik2 penilai adalah dr Allah.

Cuba selidik dulu..betulke keputusan yang bakal awak buat itu..mengundang rahmat Allah atau murka?Takuti lah apabila Allah murka...=(
Sayang ...pikirlah beribu kali ...
Jangan buat syaitan ketawa...

Saya doakan awak tetap beristiqamah berhijab dan teruskan perbaiki amalan.InsyaAllah..awak akan ketemui ketenangan.


3 comments:

  1. aduh ! sedihnya baca.. selama ni tak ikhlas la pakai tudung.. tak ikhlas pun tak pe moga satu hari jadi kebiasaan.. tapi, alih2 sebaliknyaa...

    ReplyDelete
  2. huhu.. smoga dia berubah kearah yang baik.

    ReplyDelete
  3. semoga Allah bukakan pintu hidayah buatnya..

    ReplyDelete

Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers