MOVIE TIME: KABALI - Jiakreatifelt

Nov 5, 2016

MOVIE TIME: KABALI

SUMBER: Ihsan dari google

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu.

Hari ini baru tercapai impian dapat nengok mobie nie.(Nampak sgt aku ketinggalan kan. Filem dah lama sgt keluar.Tak silap bulan 6 tahun ni).Semalam gigih encik shuben mengdownload nya.

Filem tamil yang dilakonkan oleh barisan pelakon hebat antaranya Rajinikanth,Datuk Rosyam Nor, Norman Hakim, Zack Taipandan dan ramai lagi(pelakon tamil yang aku tak kenal pun) hihihii

Yang bangganya kebanyakkan nya scene filem ini mostly di Malaysia diikuti di Bangkok dan Hong Kong.Rase kembang tak hidung?
Ada part Scene yang orang Melayu ditemuramah atau berdialog  masih mengekalkan bahasa Melayu. Plus,Amat bangga once, Rajinikanth cakap bahasa melayu !(Tak ingat apa yang dicakap.)
Dan ada juga wanita melayu yang bertudung diselitkan dalam filem ini.Even takde dialog pun..janji ada kan kan..Ini menunjukkan mereka (Iaitu pengarah ) cuba menonjolkan bahasa/budaya di Malaysia di mata penonton di luar sana,

Dan baru aku tahu rupanya filem ni ada versi Bahasa Melayu tau.
Wah!Guane gamaknya kan.Mesti lagi feel ..atau sebaliknya?

Filem ini memang superb!(ikut gaya rajinikanth)Dan semestinya apabila dilakonkan oleh Shivagi nama sebenar Rajanikanth ini akan ada gaya yang mencuit hati.Walaupun tak banyak.

Oklah..kalau uols nak tengok..boleh je tengok on9.Sebelum tu..layan dulu antara lagu dalam filem ini.



Itu sahaja kot.
Nak sambung tengok cite ni..sambil2 melipat kain.
hihihi..

2 comments:

  1. Ain pun tak tgok lagi 😢😢 nak tgok online pling best dkt mana sis? Sebab dah try bukak dkt web semua yg record wayg punya mana best.

    Theathra.blogspot.my

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@templatesyard