DALAM PROSES NAK TERMINATE YES~

by - March 27, 2017

Assalamualaikum wbt

Aku dan suami dah sepakat untuk terminate YES ..
Kami start subscribe internet YES pada bulan Mac 2015.Kalau ikut kontrak, tempoh untuk terminate adalah selama 2 tahun.YES ini digunakan untuk senang aku buat kerja-kerja editing blog dan dalam masa yang sama kami menggunakan SKYBOX yang mana memerlukan line internet.

Kami ambil plan unlimited.Memang rasa berbaloi sebab gunalah banyak mana pun nilai setiap bulan tetap sama,RM94.35 termasuk postage.


ni gambar aku kidnap dari google

Kenapa kami nak terminate?

sebab kami nak kurangkan perbelanjaan tambahan kami masing2 dah pakai postpaid ..
Disamping nak try cari plan internet yang murah untuk disambungkan kepada SKYBOX nanti..

Apa yang perlu aku buat untuk terminate?

Mula-mula aku email kat customer service dan minta depa gtau macam mana cara nak terminate..

so ini lah jawapan depa:

Dear Najjah,

Thank you for contacting YesCare.

With reference to your inquiry, you may request for account termination at nearest Yes store or via email.Kindly provide us below details for further assistances;

Yes id :
Account No:
Contact No:

Alternatively, if you are in need of any clarification or if there are further inquiries, feel free to reach us via email to yescare@yes.my or call our Interaction Center at 018-333 0000 for further assistance :-

Mon-Sun & Public Holidays: 8am – 11pm

Always at your service,

Mala
Customer Advocate
yescare@yes.my

so..segala yang diperlukan telah pun dilengkapkan..jadi tunggu je termination sebelum masuk bulan depan ..

You May Also Like

7 comments

  1. kalau p direct trus pun ok kan..yui nak terminate gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh.die bg option samada nk g direct or by email je.

      Delete
  2. kita dpt hat prepaid.. ingatkan yes ni jv dgn celcom. hahaha

    ReplyDelete
  3. tapi klw guna YES bukan fb tak dapat buka eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sis.mungkin ad setting yg block fb drpd dpt di access

      Delete
  4. Adik pun dah terminate yes.. Buat melalui email je..

    ReplyDelete