Apr 29, 2017

4/29/2017

PEMENANG Jom join Giveaway Jiakreatifelt!


Assalamualaikum wbt


Alhamdulillah berakhir sudah 

Jom join Giveaway Jiakreatifelt!


Dan jutaan terimakasih kepada mereka yang join.Chuols sangat best dan sporting.

Giveaway ini berlangsung bermula dari 08 hingga 27.04.2017. Pada plan asal nak umumkan pemenang pada 28.04.2017 tetapi terdapat beberapa kekangan menyebabkan kelewatan.Ammpunn semua...
Dan saya akan cuba membalas blogwalking ke blog chuols ..

Ok tanpa membuang masa dengan ini saya mengumumkan pememang bagi JOM JOIN GIVEAWAY JIKREATIFELT jatuh kepada .....

jeng jeng..

Hadiah berupa sepasang handsock dwitone dan stoking sandy

PEMENANG BERTUAH

Tahniah3x..

dan mohon pemenang untuk emailkan nama dan alamat di najiahshaharain@gmail.com.

ok..:)

dan 7 pemenang yang akan dimasukkan dalam JIAKREATIFELT ialah


  1. http://mineko-ira.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  2. http://akhalilah.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  3. http://www.leaazleeya.com/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  4. http://penselduabee.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  5. http://queensyanis.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  6. http://www.syuhadasalleh.my/2017/04/giveaway-jiakreatifelt.html
  7. https://belogsjm.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
Ok tahniah sekali lagi kepada pemenang dan jutaan terimakasih juga kepada mereka yang sudi memeriahkan giveaway ini.InsyaAllah akan ada lagi 1 lagi giveaway insyaAllah...doakan
Mohon maaf jika ada kekurangan sepanjang giveaway ini berlangsung.


Apr 28, 2017

4/28/2017

Jom join Giveaway Jiakreatifelt!

Bismillah dengan ini saya melancarkan giveaway jiakreatifelt pada hari Sabtu 8.4.2017

InsyaALLAH giveaway ini akan berlangsung selama 3 minggu
08-27.04.2017
Jemput reramai support giveaway jiakreatifelt ini.

Hanya ikuti beberapa langkah mudah untuk melayakkan penyertaan anda:


  • Buat entri bertajuk  "Jom join Giveaway Jiakreatifelt!
  • Letak banner di atas dan linkkan ke entry ini
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.

Mudah je..?

Seorang Pemenang yang bertuah akan mendapat handsock dwitone dan stoking sandy
dan 7 blog bertuah yang akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Jiakreatifelt™ ke dalam bloglist mereka juga.

Keputusan pemenang akan diumumkan nanti pada 28.04.2017 pada 8.30mlm.

Nantikan ok...

Jangan lepaskan peluang...!!!dan jemput kawan2 lain untuk support giveaway saya ini

SEMAK SENARAI PESERTA

Apr 26, 2017

4/26/2017

Masalah haid jangan ambil mudah

Assalamualaikum wbt

Masalah haid bagi wanita adalah sesuatu yang sangat membimbangkan.Malah ia boleh memberi kesan buruk jika dibiarkan.Tolong ambil berat dan bertindaklah segera!

Sejujurnya aku punya masalah yang sama ...dah cuba macam2 produk untuk menyelesaikan masalah ini.Dah juga jumpa doktor pakar sakit puan,Doktor kate aku ada masalah hormon tidak stabil.
Makan ubat hormon baru boleh keluar..Allah sampai bile harus bergantung kepada ubat hormon kan.Malah doktor kabo ada kesan sampingan jika still makan ubat hormon melebihi tempoh 6 bulan.Aku mengambil langkah untuk mencuba produk yang lebih natural seperti jamu.

Dan alhamdulillah,aku sekarang sedang guna satu produk Virgin care.

Bagi aku sendiri sejak amalkan produk ni rasa sakit badan hilang(badan berangin) malah lebih bertenaga.Syukur produk ni serasi dengan aku.Cuma period je belum mai lagi.Ate baru sebotol kan.Kesan nya berbeza mengikut badan masing2.Bagi aku ini dah menunjukkan kesan yang baik.Plus takde kesan sampingan jika chuols amik dalam tempoh yang lama.

Maih risik2 dulu VIRGIN CARE ini...

Virgincare adalah jamu dan ramuan 100% bahan semulajadi Tanpa Pengawet, Tanpa Steroid, Tanpa Kimia..Dikilangkan secara GMP untuk mendapatkan Premium Quality..😍


Information Tentang VIRGIN CARE :

🌹Mengembalikan awet muda
🌹 Menghilangkan senggugut serius
🌹 Merawat penyakit keputihan
🌹 Memulihkan urat saraf
🌹 Mengecutkan peranakan
🌹 Merawat kebas kaki tangan
🌹 Merawat payudara ( kanser )
🌹 Menyuburkan rahim untuk mendapatkn zuriat
🌹 Melancarkan peredaran darah
🌹 Menegangkan kembali payudara dan pinggul
🌹 Memulihkan lenguh sendi dan tenaga batin
🌹 Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
🌹 Menyempitkan rahim
🌹 Menyembuhkan Cyst
🌹 Menghilangkan gatal di faraj wanita
🌹 Menyembuhkan luka dalaman selepas bersalin dan keguguran
🌹Memperbanyakkan Susu Ibu

Kesan Penggunaan :-
Insert SEAWAL 1 Jam...
Ketat Macam Anak Dara (konfem, bukan ckp kosong!!) 
Makan SEAWAL 24/JAM...

VIRGINCARE Ada 70 biji..sehari 2 BIJI JER lepas Makan pagi atau mlm sblm tdo...Tahan sebulan Lebih tau.....

Jamu ni boleh Makan Dan insert mmg lgi POwerrrr n Kebabooommmm...

BAGI YANG BETUL2 INGIN MERAWAT MASALAH KEWANITAAN ANDA.

Jom ikthiar segera dgn VIRGINCARE...Jangan biarkan ianya menghantui kehidupan anda setiap bulan.

Jom sayang2..sayangi diri anda,Berikanlah peluang anda untuk mencubanya sendiri..dan rasai keberkesanannya pada tubuh badan anda.

Kalau chuols baca testi2 VC ni memang jeles habis la..
Jom layan dulu











Tak kenal mana nak cinta..Dah kenal. pasti jatuh cinta..tak gitu .
Ada yang nak mencuba jangan malu segan na..sebab produk ni natural dan memang jimat.Boleh tahan 2 bulan *bergantung kepada penggunaan*

Nak kenal VC ws je (najiah)
Kite sesame gotong royong menyelesaikan masalah chuols..



Apr 19, 2017

4/19/2017

Senarai peserta



Terima kasih kerana memeriahkan Jom join Giveaway Jiakreatifelt!
Yang nak join boleh klik link di atas okeyh..masih sempat lagi :)
Mana tahu ade rezeki boleh menang sepasang handsock dwitone dan stoking sandy ori dari mesir

Jom bw ke blog kawan2 kita yang sporting ni

  1. http://mineko-ira.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  2. http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/04/giveaway-jiakreatifelt.htm
  3. http://jombercontest.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  4. https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  5. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  6. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  7. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  8. http://www.leaazleeya.com/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  9. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  10. http://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  11. http://beehaazman19.blogspot.com/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  12. http://ohthrillers.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  13. http://www.aimisyahirah.com/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  14. http://deariescouple.blogspot.com/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  15. http://theaaisy.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt-tamat.html
  16. http://elsaalicious.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  17. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  18. http://www.miazain.com/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  19. http://akuchentacamera.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  20. https://belogsjm.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  21. http://tarotthefool.blogspot.com/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  22. http://penselduabee.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  23. http://irismyra.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  24. https://unnianje.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  25. http://normahichiban.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  26. http://queensyanis.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  27. http://cikfeyza.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  28. https://cikash.blogspot.com/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  29. http://akhalilah.blogspot.my/2017/04/jom-join-giveaway-jiakreatifelt.html
  30. http://www.syuhadasalleh.my/2017/04/giveaway-jiakreatifelt.html

Apr 14, 2017

4/14/2017

JOM KITE BER"FELT"

Asslamaualaikum dan Salam jumaat yang indah

Alhamdulillah masih diberi kesempatan dan peluang untuk menghirup udara Allah pinjamkan ..
Dikesempatan ini nak menjemput chuols untuk memeriahkan "Giveaway Jiakreatifelt!"
Hadiah tidaklah semegah mana cuma jika kalian bertuah kalian buleh hadiahkan untuk diri sendiri atau hadiahkan kepada emak, kakak adik ataupun isteri..InsyaAllah berpanjangan pahala yg kalian dapat jika depa memakainya...InsyaAllah..

Ok..back to topic,

Pernah dengar tak x Kain felt?

Dulu saya terjebak dengan dunia Felt nie.Masa tu buat suke2 dengan kawan opis.Tak silap tahun 2010 dan dalam masa yang sama baru kenal dunia blogging.Just because nak promote hasil crafting di blog.Masa berjaya buat keychain tu dah gatai gatai di promote kat blog dan tak sangka dapat pulak tempahan.Pada mulanya nak suke2 tapi dah jadi minat untuk lebih serius.
Tempahan macam -macam bentuk, antaranya bentuk kereta,scooter, dan macam macam lagi.Alhamdulillah.Nak tengok tak hasil-hasil kerja saya yang tak seberapa nie..

1. Sini
2. Sini
3. Sini

dan ada lagi tau..chuols kalu rajin boleh godek di entry saya yang lepas.

Craft ni memang best sebab saya rasa puashati dapat hasilkan sesuatu even tak cantik mana.
Pastu boleh jual dan tambah sideincome.Kejayaan paling besar yang saya dapat adalah dapat tempahan dari kawan untuk dijual pada hari Kantin Sekolah ..Masa tu tak tergambar perasaan gembira bukan sebab nak duit tapi sebab rasa sebuah penghargaan yang besar apabila hasil kerja kita dihargai.

Ok sebenarnya bukan kisah itu yang saya nak highlightkan.Saya suka nak share dengan korang betapa bestnya dunia crafting..nie.Bagi yang dah menceburi mesti faham tapi bagi yang masih belum tapi berminat tak salah grab peluang ini ...

Malah sekarang ni makin senang chuols nak dapatkan material felt nie.

Beli online kat ASMA FELT BOX

- Produk utama ialah polyester felt, starter pack dan butang2 comel.

- Bahan2 felt craft secara online, iaitu kain felt, butang,keychain, brooch, peralatan menjahit dan sebagainya

- Dapat FREE POSTAGE untuk pembelian RM100 (di website sahaja)

- Barang dipos setiap hari kecuali Sabtu, Ahad dan cuti umum

- Pembayaran sebelum 12 tengahari akan dipos hari yg sama

-Email: asema84@gmail.com

-Facebook : facebook.com/asmafeltbox

Kat sini Ada jual starter pack tau...ini memang sesuai untuk depa yang baru nak berjinak2 ..



Ya Allah gerammmnya tengok ..benda2 comey nie.Saya sangat alah dengan benda2 comeyy..

Semua benda craft ada kat situ,antaranya kain felt, butang,keychain, brooch, peralatan menjahit dan banyak lagi.Kena tengok sendiri baru rasa rambang mate weyy...


ini l;ah kain felt 


Ribbon 


ada macam2 kaler yang boleh pilih.


Butang love yang pelbagai kaler


Bentuk ladybird


polkadot kain felt

Dan sebenarnya masih banyak lagi ..jemput2 lah tengok di website ASMA-FELT-BOX 
Jangan malu dan segan.Harga pun memang mampu milik..

Semua orang ada tahap kreatifnyer cuma bagaimana untuk mengasah dan mengaplikasikan ..


p/s: Selepas tengok barang craft yang comey nie semangat untuk crafting kembali berputik...







Apr 13, 2017

4/13/2017

HIJRAH


Tipulah kalau semua orang tak pernah tersasar. Tipu. Semua orang pernah tersasar. Siapa yang tak nak imannya yang sentiasa di atas tanpa perlu jatuh. Semua orang nak. Tetapi adakala walau kita cuba berusaha menjaga iman kita daripada jatuh ia tetap tersadung di dalam gaung dosa. Bila iman kita tinggi memuncak, kita selalu berharap agar iman ini sentiasa diatas tanpa perlu jatuh tebaran di ruang maksiat. Kita selalu berharap bahawa hati ini berada hampir dengan Tuhan tanpa perlu melangkah jauh meninggalkan Tuhan. Mungkin kita lupa bahawa syaitan itu tidak pernah tidur. Sentiasa ada cara untuk menjatuhkan kita

Jika kelemahan kita adalah ikhtilat, maka syaitan akan cucuk kita dengan bagi kita tunggang langang dalam ikhtilat. Jika kelemahan kita adalah wanita, maka syaitan akan cucuk kita bagi kita lemah dengan wanita. Semua orang punya titik kelemahan. Carilah titik kelemahan itu dan perbaiki ia. Saat paling menakutkan adalah apabila kita telah jauh tersasar dari Allah tanpa kita sendiri sedar.

"Aku rindu iman ku yang dulu. Aku rindu saat aku begitu dekat dengan Allah. Sedikit pun hatiku tidk pernah terusik dengan pujukan dunia. Tetapi lihatah aku pada hari ini. Hari ini aku semakin jauh dari Allah. Iman aku tidak seutuh yang dahulu lagi. Aku rindu diri aku yang dulu. Aku futur."

Pernah rasa begitu? Rindu membuak buak kerana merindukan iman yang dulu. Bila diri mula tersasar, teringat kembali bagaimana diri kita yang dulu, iman kita yang dulu. Yang mana ketika itu hati kita begitu dekat dengan Allah, iman kita begitu kukuh tanpa goyah. Dan lihatlah diri kita hari ini.

Jangan biarkan syaitan terus bersorak gembira kerana telah berjaya memperdayakan kita. KAU JATUH, KAU FUTUR. KAU RATAP & TANGISI TETAPI JIKA KAU MASIH DI TAKUK YANG LAMA, TANPA ADA SEBARANG USAHA IA TAKKAN MENGUBAH APA APA. Adakah jika lapar, kita mengadu kita lapar, makanan akan datang sendiri masuk ke dalam mulut kita dan perut kita akan tiba tiba berasa kenyang?

Bila jatuh, bangun. Bila jatuh, bangun. Bila jatuh, bangun. Jika jatuh tetapi hanya sekadar meratap kejatuhan itu, ia takkan mengubah apa apa. Bangunlah. Bila rasa diri tenggelam dalam kegelapan, bangun cari kembali cahaya untuk menerangi kehidupan. Cari kawan yang soleh, hadiri majlis ilmu, baca Al Quran, buat solat tubat, solat tahajjud, macam macam kita boleh buat untuk kembali dekat kepada Allah. Cuma nak dengan tak nak je. Bukan tunggu mood nak buat baik datang baru nak balik pada Allah. Takut ajal yang ragut dulu.

Awak, syurga bukan percuma. Dunia cuma tipu daya. Maka berusahalah untuk manfaatkannya.

#CP

Apr 10, 2017

4/10/2017

HANDSOCK DWITONE LONG (40 CM)

Haiii!
.
Atas permintaan pengguna tegar #handsockdwitone, kini handsock yang sama kembali dengan saiz LEBIH PANJANG!😘
.
Kita panggil Dwitone Long;
.
 Panjang ±40cm, jadi panjangnya lebih daripada siku.

Kata mereka, bila pakai baju kurung ke, abaya ke so sangatlah "secure" dan takde la risiko lengan tu ternampak.

Sesuai juga untuk lengan chubby comel sebab sesuai dipakai M-L/small XL.
.
Yang paling penting, inilah handsock sejuk selesa fevret awak!

 Whatsapp +60174428730 untuk order




Apr 3, 2017

4/03/2017

Handsock pelbagai pattern!~

Assalamualaikum

bersawang habis dah blog nie
Jarang sangat sangat nak update tapi setiap hari log in.
Ketandusan idea nak share apa kat korang.Tiada yang menarik ..
tapi kalau nak share pun tak pandai nak mula dari mana..

oklah..hari ini ada free sikit kat opis so taip lelaju sebelum bos nampak
hihii

just nak share kat korang yang aku ada jual macam-macam handsock mampu milik dan cantik.Itu yang korang suke kan kan...malah selesa sangat bila korang pakai."Seolah rasa tidak memakainya .."aceyacey...

jom layan gambar kot kot ada yang berkenaan di mata..:)


1. Hndsock dwitone


2, Hndsock tulip


3. Handsock ajda


4. Armsock


5.Handsock dalila

kalau ada yang nak merisik tu ...boleh la wasup i




Follow me

Hai.!Saya Jia.

Saya mengambil tempahan full edit blog; ☑personal dan ☑business. ➹Nak yang responsive template blog; insyaAllah boleh request Harga? Yang pastinya mampu milik dan berpatutan. Email: ✉najiahshaharain@gmail.com Whatsapp: ✆0174428730 ☂Untuk review produk boleh email sy :najiahshaharain@gmail.com

Followers