Beli emas dengan DSV

by - September 15, 2017


Assalamualaikum

Sabtu lepas ajak suami teman pergi ke Angsana Mall Ipoh Perak.Kebetulan kami dari kampung petang itu.Selesai solat maghrib dulu baru kami ke kedai DSV Gold Jewellery.Sampai je sana ..about 10 minit dari masjid tempat kami solat tadi..kedai ni rupanya dah nak tutup.Silap aku,tak survey dulu waktu operasi kedai ni.Tapi,dah memang ktanya rezeki ...pekerja kedai tu masih welcoming kami masuk..lega~

kebetulan time tu pun ada lagi sepasang customer sedang berurusan.

Ekceli aku dah memang aim nak beli gelang tangan kat kedai DSV sebab aku nak tolong bisnes orang Melayu dan dlm masa yang sama aku tertarik dengan patternnya.Aku dah stalk ig DSV GOLD JEWELLERY beberapa bulan yang lepas.Memang geram je tengok ...kikiki.

Aku suka gelang yang berangkai ..ala yang gantung2 love tu.Tapi suami aku agak kurang suke katanya nampak macam kebudak2an.
Jenuh gak pujuk suami untuk bersetuju dengan pilihan aku..dan finally ..die setuju.
Makaceh suami!~

Banyak wey pilihan gelang yang aku cari tu..sampai rambang mata kite wey.Mujur budget RM2500 je.. kalau tak dah lama aku beli gelang kaki, rantai,cincin ..ke.huhahuahh.
Tapi insyaAllah aku akan beli lagi di sini.

Korang pun maklum harga emas tak tentu.Ada masa mahal ada masa jatuh.
Masa aku beli hari tu,Harga emas RM190/gram tau.
Mahei kan..Itu belum masuk harga upah.

Akhirnya, selesai urusan jual beli..
dan aku nak share dengan korang apa yang aku dapat..

paper beg gambar DSV giteww!~

secara keseluruhan yang aku dapat..nah!

wah!!..

ok itu je nak share dgn korang..

Orang perak maghi pakat beli emas dengan DSV k..


You May Also Like

8 comments

  1. Sekarang harga emas memang tengah mahal sangat...huhu..

    ReplyDelete
  2. ade gak singgah sana.. area atas.. sederet dia punya je.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan..

      seronok bile tgk org melayu kite berniaga..

      Delete
  3. Bagus beli emas untuk pelaburan.. Harga emas tengah mahal skrg..
    Tetiba teringin beli emas lepas baca entri ni, hehehe..

    ReplyDelete