Derita penjawat awam gaji 42hari

by - October 07, 2017



Assalamualaikum wbt

cuti ni korang buat apa ye?
Aku duk rumah sahaja dan menyiapkan design blog yg bertangguh.
Subhanallah kali ni aku rasa idea aku makin kelaut..
:(
Idea tolong la mai..mai..

Minggu depan deepavali kan.,ops..bukan tu yg aku nak highlightkan.Cuma nak cite yang gaji bagi bulan Oktober untuk penjawat awam diawalkan pada 11.10.2017 RABU ..
yakyakkyeaa..!!

tapi jangan lah terlampau seronok tau sebab nak tunggu gaji bulan 11 tu agak azab jugak yer..
23.11.2017 KHAMIS.
42 HARI yea..Sebulan lebih menanti kehadiranmu gaji ..hahahA

So, mula rancang perbelanjaan sebaiknya.Tambahan sekarang ni dan dan plak macam macam sales.
huhu..aku tak kuaddd...

oklah korang..nak sambung edit blog ..

tata..




You May Also Like

10 comments

  1. lama tu... mesti kena rancang betul2

    ReplyDelete
  2. Memang.. Saya pun tak kuat.. Sale buku sana sini.. Adoilah.. Stress rasanya..

    ReplyDelete
  3. ehh 11/10 ekk gaji..ingatkan 13/10..42 hari tu mmg pengsan laaaaaaaaaaa...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. 13/10 hari jumaat kan.gji x mungkin dpt hari jumaat..sis.

      huhu

      Delete
  4. Itulah yang menakutkan Jia.. Majikan sis pun bayar gaji pada tarikh yang sama walaupun sis bukan penjawat awan sebab ada staff India.. Kena betul2 buat budget. 42 hari lama tau, huhuhu bertabahlah..

    ReplyDelete