SEOUL, PHUKET ATAU LANGKAWI?

by - January 28, 2018


Assalamualaikum wbt dan haii haii korang ...

Dah lama aku tinggalkan blog nie.Bukan tinggal terus tau aku ada je setiap hari sign in blog.Akibat kekangan waktu and nothing to share menyebabkan blog terpaksa krik krik..krik. Finally aku menaip jugak sebab ada benda menarik nak share dengan korang.Mesti share kalau tak share nanti aku rasa bersalah tau.

Takzabar nak taip ni tau cam makin laju plak dah jari aku menari di keyboard.hihihi..:) sorry jgn menyampah.

Tahun ni korang dah plan nak pergi mana?Aku yakin korang mesti ada tempat idaman yang korang nak sangggatttt pergi.Dan otomatik tempat2 tu dah berlari2 di fikiran korang sekarang nie..ye dok.Kalau sebut pasal percutian nie memang buat aku tersenyum panjang tapi disebalik tu ada masalah jugak.

Dengan pendapatan yang suam2 kuku bagi golongan marhen macam aku nie kena ambil masa la untuk pergi melancong atau bercuti esp di luar negara.Segala perkara kena fikir dari mula nak booking ticket flight, penginapan,lugage dan macm2 la ..eiii serabut pulak. Belum masuk kengkawan korg pesan belikan barang tanpa kirim duit.(OPS..naya).Tambahan kalau pergi bercuti tak puas kalau pergi sekejap je.Orang kata penat dalam perjalanan tu tak hbis lagj tup tup dah nak balik.waahh...

Seronok kan bile dapat pergi dengan orang yang kita sayang dan lagi lagi hepi dapat bawa mereka bercuti dengan PERCUMA!?Hanya bawa duit makan dan shopping!! Mana tahu ini lah hadiah honeymoon korang..

Jap.. percuma..?!Biar betul kan. Betul ke apa yang aku tulis nie.OK..aku dah tampar pipi aku dan memang sah aku dan korang berada di tempat yang nyata.Cehh.

Nampak dah semakin menarik cerita aku nie.Bukak mata besau2 sebab ni benda penting yang korang kena faham.Ini part series k.

Nak tak hadiah percutian secara percuma ?Kalau tak nak nanti kate tolak rejeki.
Korang hanya perlu main simple contest ni.Sangat simple.Aku rasa celah gigi korang je.
Guna phone je dah buleh melayakkan korang join tau.

SEOUL, PHUKET ATAU LANGKAWI?

ce pilih sat.Jap jap nk bayangkan betapa bahagianya once dapat menjejakkan kaki ke sana nanti.
Korang tak kan tak terasa terbako kot ..
atau panas telinga?

hihi..minta maaf la korang sebab banyak plak aku membebel nie.

Terlebih dahulu nak ucapkan terima kasih bebanyak kepada TRAVELOKA sebab sudi anjurkan contest yang sangat owsem dengan begitu mudah untuk kite ikut!

Semua orang boleh join contest nie (18 tahun ke bawah kena dapatkan keizinan dari penjaga/ibu bapa) dengan syarat korang sign in guna acc facebook korang aje.Confirm semua hado acc fb.So takde masalah la ye.Pastikan korang setkan kepada umum untuk dikongsikan di FB nanti

Nah antara syarat yang korang kena buat:
  • Korang kena patuhi terma dan syarat yang telah ditetapkan. 
  • Jangan lupa follow Traveloka Malaysia Facebook Fan Page. Supaya korang tak miss apa apa notification dari penganjur.
  • Korang KENA main Cabaran Traveloka Fly & Win CNY di laman web yang telah disediakan oleh penganjur.https://www.traveloka.com/en-my/cny-contest(kalau tak nak main macam mana korang nak menang)
  • Isi maklumat korang selengkapnya tau jangan tertinggal walau sedikit na.Make sure tu. 
  • Korang kena dapatkan markah yang tinggi untuk melayakkan korang jadi pemenang tau.Pemenang dipilih secara random.
  • Kegagalan mematuhi syarat yang telah ditetapkan akan membatalkan penyertaan korang serta merta.Silalah berhati -hati. 
Dan nak baca lagi details korang boleh godek kat situ okayh.Hadam memolek tau.

So apa korang rasa?

Diam dan membiarkan perkara baik ini berlalu begitu sahaja?

Atau korang share dengan kengkawan, mak ayah, adik beradik atau sekampung.hihihi

Nak join tak?Kaih picit link di bawah ↓Contest ni tak lama tau ..kena rebut peluang ni sebaiknya.


      Bermula dari 00:00 of 22hb Jan 2018 sehingga 23:59PM, 28hb Feb 2018 


Make sure ada acc facebook .Klik log in with facebook tu.


Nanti akan appear macam nie.Sebelum main tu baca terma dan syarat tau.Takut korang miss benda yang penting pulak kan.

Sambil tu jeling la sat hadiah yang ditawarkan tu.Mak aihhh bestnyer weyy...!!


Yang masih blur,boleh baca dulu instructions pastu dah boleh stat main.Simple je game sebenarnya.


Ni score aku.Sangat kurang memuaskan.

Nak cerita sedikit mengenai hadiah percutian nie

a) Grand Prize Winner will win a trip to 6 days 5 nights in Seoul (Flight and accommodations only) for 2 (two) people.

b) 1st Runner Up will win a trip to 5 days 4 nights in Phuket (Flight and accommodations only) for 2 (two) people.

c) 2nd Runner Up will win a trip to 4 days 3 nights in Langkawi (Flight and accommodations only) for 2(two) people.
5.3 The prizes for sharing the Traveloka Fly & Win CNY Challenge on Facebook are as follows:
a) Two (2) RM1000 Traveloka vouchers. There will be only two (2) winners in which each winner wins one (1) RM 1000 Traveloka voucher.

ok tak hadiah nya?

Giler tak ok.Bagi aku dah cukup meriah dah hadiah nie.Kalau nak tunggu aku sendiri kumpul duit pergi sana memang tak la cuma langkawi mungkin mampu kot.Tapi pas pergi mesti menangis sebab duit dah hbis..hahaha.


Oklah korang aku nak cuba main lagi mana tahu aku lah pemenang yang dicari.confident tak?Mungkin tahun 2018 ada ONG.!.Amiin.


Seperti pepatah Melayu "Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia tiada siapa yang tahu."

Jom korang!!



You May Also Like

1 comments

  1. mimin pun join . sbb tak susah nak join. game dia pun best. good luck sis collect angpoww

    ReplyDelete